Sicílie od 1 600 Kč
Zobrazit zájezdy

Syrakusy (Sicílie), vyplatí se navštívit?

Vloženo: 5. ledna 2020
Poslední příspěvek: 17. května 2020
čerstvý příchozí čerstvý příchozí /
Petr2019
čerstvý příchozí čerstvý příchozí / před 4 lety
Petr2019
Ahoj všem, na začátek června jsme si koupili letenky do Palerma (Sicílie). Máme to na 10 dní. Chtěl bych poradit, od někoho kdo tam byl kam vyrazit?
Stojí za to zůstat v Palermu třeba 2 dny a projít památky (určitě bysme chtěli do kapucínských katakomb). Napadlo mě půjčit si auto a zajet si na Etnu a pak někam tam v okolí na 2-3 dny na nějakou pěknou pláž. Co město Syrakusy? Vyplatí se navštívit? Ubytko budeme řešit přes airbnb, nemáme rádi hotely, ani přeplněné pláže.. Za každý tip na pěknou lokalitu, na nějaký nenáročný trek a liduprázdnější pláže, nebo nějakou zajímavou památku budu rád

Odpovědi 3 odpovědi

Sally
legenda legenda /
Sally
legenda legenda / před 4 lety
Sally
před 4 lety
Tak,
na Palermo určitě 2 dny, my tam byli jen na skok, byli jsme ubytovaní v Acitrezza u Catanie na druhé straně. V palermu je spousta památek. Určitě nevynechat Monreale a podívat se i do Corleone.
Na Etnu ano, buď pěšky, ale musíte tam být brzo ráno nebo na místě přespat. Nebo využít lanovku a terénní bus. Syrakusy nás moc nezaujaly, ale to je jen věc názoru, možná jsme se jen blbě vyspali .
Určitě Agrigento a nedaleké Údolí chrámů, Cava Grande (Sicilský Grand kaňon), údolí Pantalica. Nejvýše položené městečko Enna a nevím jak daleko to budete mít do Messiny, kde je nejkrásnější orloj který "funfuje" v poledne po celou dobu skladby Ave Maria.
Kristýna
Cestoporadce Cestoporadce /
Kristýna
Cestoporadce Cestoporadce / před 4 lety
Kristýna
před 4 lety
@Petr2019 ~ Zdravím,
já ještě doplním, že za zmínku stojí také krásné město Cefalú a historická městečka Ragusa a Modica. Také nás uchvátil kaňon Cavagrande, kde se v horkých dnech můžete zchladit v jezírkách a pod menšími vodopády.
Co se týče pláží, nedaleko Palerma je krásná pláž Mondello, ale doporučuji se ji vyhnout v hlavní sezóně, kdy praská ve švech. Na jaře a na podzim má své kouzlo. Stejně nádherná je také pláž San Vito Lo Capo.
Sally
legenda legenda /
Sally
legenda legenda / před 4 lety
Sally
před 4 lety
@Kristýna ~ my meli smulu. Cava Grande byl zavreny po pozaru a nedalo se tam nikudy dostat 😥😥😥

Příspěvky do diskuze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé

Přihlaste se nebo si vytvořte profil ve formuláři níže. Stačí napsat Váš příspěvek a zadat e-mailovou adresu pod kterou se chcete registrovat. Následně Vám pošleme na e-mail potvrzovací odkaz, kterým registraci dokončíte.

Vložit odpověď

    Odesláním formuláře jsem srozuměn(a) s informacemi o zpracování osobních údajů