Exotická jídla
            Vloženo: 30. října 2018
            
          
          Poslední příspěvek: 6. listopadu 2018
        
            
            Dáša
            
              
                            
            Administrátor / 
                před 7 lety
              
              
            
          
        
          Dáša
          
        Jaká exotická nebo netradiční jídla jste měli příležitost na vašich cestách ochutnat? Kam vyrazit za novými kulinářskými zážitky? Podělte se s námi a dalšími cestovateli 
            
          
                      
                      Adam
                      
                        
                                          
                nový člen / 
                          před 7 lety
                        
                      
                    
                    
                  
                    
                      Adam
                      
                
                        
                          před 7 lety
                        
                        
                      
                    
                    Já jsem měl příležitost ochutnat žabí stehýnka a šneky ve Francii, to považuji asi za největší "extrém" co jsem jedl. Ve Francii je to na každém rohu a tak jsme to chtěli také vyzkoušet. Prvotní zděšení vystřídal docela chutný požitek.
Jinak klasicky Chorvatsko třeba mušle nebo chobotnice.
                    
                  Jinak klasicky Chorvatsko třeba mušle nebo chobotnice.
                      
                      Sally
                      
                        
                                          
                legenda / 
                          před 7 lety
                        
                      
                    
                    
                  
                    
                      Sally
                      
                
                        
                          před 7 lety
                        
                        
                      
                    
                    V Chorvatsku před lety "žabe na žiare s pršutom". Jinak co se týče exotiky tak steak zebu, jazyk a oháňka zebu, mořská cikáda (mantis krevet), o ústřicích ani nemluvím.
Měli jsme i pražené cvrčky, saračata, švába, larvz potemníka brazilského, moučné červy a naposledy přímo mořského ježka
                    
                  Měli jsme i pražené cvrčky, saračata, švába, larvz potemníka brazilského, moučné červy a naposledy přímo mořského ježka
                      
                      Darina
                      
                        
                                          
                věrná členka / 
                          před 7 lety
                        
                      
                    
                    
                  
                    
                      Darina
                      
                
                        
                          před 7 lety
                        
                        
                      
                    
                    Nejedná se tedy o čistě můj gastro zážitek, ale v životě jsem nic podobného neviděla. Byli jsme tenkrát v Thajsku a na stole měli Thom kha kai (výborná polévka), u sousedního stolu však měli chobotničky. Velkým překvapením bylo, když se chobotnice začaly hýbat, asi bych něco takového nedokázala pozřít.
                    
                  
                      
anonym                      
                        
                                          
                anonym / 
                          před 7 lety
                        
                      
                    
                  
                    
anonym                      
                
                        
                          před 7 lety
                        
                        
                      
                    
                    Já jsem na své cestě po Skotsku měla možnost ochutnat jejich národní jídlo Haggis. No a nic proti, ale sama bych to už asi znovu neochutnala. )
                    
                  
                      
anonym                      
                        
                                          
                anonym / 
                          před 7 lety
                        
                      
                    
                  
                    
anonym                      
                
                        
                          před 7 lety
                        
                        
                      
                    
                    Sally: Jo, to máte pravdu, jako prejt to bylo. ) Já na tato jídla nějak moc nejsem. ) Ale chtěla jsem ochutnat. 
                    
                  
                      
                      Kláráč
                      
                        
                                          
                čerstvá příchozí / 
                          před 7 lety
                        
                      
                    
                    
                  
                    
                      Kláráč
                      
                
                        
                          před 7 lety
                        
                        
                      
                    
                    Já v Thajsku zkoušela krokodýlí maso a docela pochoutka. Z těch bližších končin mi chutnaly třeba polské pierogi a z hlediska jídla pro mě byla úžasná dovolená na Sicílii, kde dávají do všeho pistácie - na pizzu, do sladkých zákusků nebo si mažou pistáciový krém na pečivo. Pecka  Jinak dobrá inspirace co kde ochutnat je tady  www.etravel.cz/kuchyne 
                    
                  
Vložit odpověď