Dáváte peníze do pasu v hotelu v Turecku?
Vloženo: 23. ledna 2018
Poslední příspěvek: 14. června 2018
anonym /
anonym
anonym /
před 7 lety
anonym
Dobrý den, letos máme změnu a poprvé jedeme do Turecka-Side, poradí mi někdo jestli se dává něco do pasu , nebo jak to je s bakšišem, jako v Egyptě? Děkuji za info
anonym /
anonym
anonym /
před 7 lety
anonym
před 7 lety
Nas v Turecku s bakšišem nikdo neotravoval tak jako v Egypte.dali jsme jen když jsme chtěly.
anonym /
anonym
anonym /
před 7 lety
anonym
před 7 lety
Tuzérky samozdřejmě frčí i v Turecku, ale ne jako v Egyptě.
Do pasu jsme nikdy nic a nikde nevkládali, pokud chceme nadstantartní službu tak si ji připlatíme.
Do pasu jsme nikdy nic a nikde nevkládali, pokud chceme nadstantartní službu tak si ji připlatíme.
anonym /
anonym
anonym /
před 6 lety
anonym
před 6 lety
Dobrý den, opět jsem u peněz, zajímalo by mě kde a kolik tak si měníte na den, je mi jasný že záleří na tom, co si chcete pořídit a co chcete navštívit , neznám poměr euro - lira a nechtěl bych aby mi jejich měna zústala v peněžence, bude mi stačit 650 Euro? Déky za info
anonym /
anonym
anonym /
před 6 lety
anonym
před 6 lety
Letos se jednoznačně vyplatí výběry a platby kartou. Koruna vůči liře má kurz necelých pět Kč.
Pokud budete měnit euro za liry - tam už ten kuzr tak dobrý není, navíc při platbě eurem se hodně zaokrouhluje.
Nezapoměňte, že na některých místech můžete zaplatit pouze lirama. (např. vstupné)
Pokud budete měnit euro za liry - tam už ten kuzr tak dobrý není, navíc při platbě eurem se hodně zaokrouhluje.
Nezapoměňte, že na některých místech můžete zaplatit pouze lirama. (např. vstupné)
věrná členka /
Péťa_V
věrná členka /
před 6 lety
Péťa_V
před 6 lety
No pozor, tureční obchodníci odvádí z plateb kartou velké poplatky, takže dávají přednost keši a několikrát se mi i stalo, že v obchodě měli dvojí ceny. Např. tričko stálo při platbě v keši 15 lir a kartou 17 lir. Potom už se vyplatí spíš hotovost.
Další věc je, že v tureckých bankách mají na nákup i prodej téměř středové kurzy a neplatíte žádné poplatky - tzn. měníte eura na liry skoro zdarma.
Nicméně když tam člověk jede na dovolenou s all inclusive a párkrát zajde do města, je úplně irelevantní tyhle věci řešit ;-)
Další věc je, že v tureckých bankách mají na nákup i prodej téměř středové kurzy a neplatíte žádné poplatky - tzn. měníte eura na liry skoro zdarma.
Nicméně když tam člověk jede na dovolenou s all inclusive a párkrát zajde do města, je úplně irelevantní tyhle věci řešit ;-)
anonym /
anonym
anonym /
před 6 lety
anonym
před 6 lety
Lidičky, kolik tak zhruba dostanu Lir za 100 Euro,
Vložit odpověď