Jaké nejlepší jídlo jste na cestách ochutnali?

Vloženo: 28. ledna 2020
Poslední příspěvek: 31. ledna 2020
Administrátor Administrátor /
Dáša
Administrátor Administrátor / před 3 lety
Dáša
Hezký večer, jaké nejlepší jídlo jste na cestách ochutnali? Za mě je to třeba Pljeskavica s ajvarem a určitě nedám dopustit na ovoce (zejména mandarinky a pomeranče, které prostě v takovém Chorvatsku nebo Řecku chutnají úplně jinak ) A co vy?

Odpovědi 14 odpovědí

Alena_Chytráčková
stálý člen stálý člen /
Alena_Chytráčková
stálý člen stálý člen / před 3 lety
Alena_Chytráčková
před 3 lety
@Dáša ~ Nejlepší jídlo? To je těžké. tak zmíním například egyptské koshary - směs čočky, těstovin, rýže, cizrny a posypaná křupavou smaženou cibulkou, k tomu pikantní rajčatová omáčka. Možná to zní trochu zvláštně, ale bylo to výborné.
Arne1
legenda legenda /
Arne1
legenda legenda / před 3 lety
Arne1
před 3 lety
Běloruské draniky, v keramickém hrnečku, s vrstvou houbiček, masíka a smetany
Arne1
legenda legenda /
Arne1
legenda legenda / před 3 lety
Arne1
před 3 lety
Anebo jehněčí žebírka v jednom parku v Tiraně. Obložená místa s masíkem v Ohridu.
Ondra
Administrátor Administrátor /
Ondra
Administrátor Administrátor / před 3 lety
Ondra
před 3 lety
@Dáša ~ Já si dost pochutnal na musace nebo v Anglii na fish & chips
Alena_Chytráčková
stálý člen stálý člen /
Alena_Chytráčková
stálý člen stálý člen / před 3 lety
Alena_Chytráčková
před 3 lety
@Arne1 ~ To zní dobře, to jsou bramboráky? Jak je to vůbec v Bělorusku s jídlem? Dá se tam běžně najíst i na ulici už dneska?
Arne1
legenda legenda /
Arne1
legenda legenda / před 3 lety
Arne1
před 3 lety
@Alena_Chytráčková napsal(a):
@Arne1 ~ To zní dobře, to jsou bramboráky? Jak je to vůbec v Bělorusku s jídlem? Dá se tam běžně najíst i na ulici už dneska?
JO, draniky jsou bramboráčky na libovolný způsob.
Jídlo na ulici? Tak na ulici nic moc - stánky s párkama jako jsou v Praze neznají (nepočítám akce jako například oslavy 9.května nebo Evropské hry). Snad tak preclíky Ale restaurací velkých i malých je dost, mnoho jich má na ulici zahrádky (takže v tomto smyslu na ulici jíst můžete). I pizzerie tam jsou, ale občerstvoven typu "pizza" a "burger" si ze zásady nevšímám. Jen to množství restaurací není takové jako na hlavní třídě v jiných částech světa, ale nepovažuju to za problém.
Světluš
Administrátor Administrátor /
Světluš
Administrátor Administrátor / před 3 lety
Světluš
před 3 lety
@Dáša ~ Já se vždycky těším na mořské plody (hlavně krevety) kdekoliv u moře A taky zmrzlina všude v Římě byla o dost lepší než u nás!
Alena123
nový člen nový člen /
Alena123
nový člen nový člen / před 3 lety
Alena123
před 3 lety
@Dáša ~ Rozhodně jakékoliv italské těstoviny
Asterix
nový člen nový člen /
Asterix
nový člen nový člen / před 3 lety
Asterix
před 3 lety
Jednou jsme ochutnali v Chorvatsku chobotnici pečenou pod poklopem zahrabanou pod horkým uhlím v jedné míse společně s bramborama, rajčatama, paprikou, cibulí a kořením. Dodnes na to vzpomínám s velkou chutí.
Prosecký
stálý člen stálý člen /
Prosecký
stálý člen stálý člen / před 3 lety
Prosecký
před 3 lety
@Dáša ~ Proteinovou kaši z Holandska a puding z černé rýže na Bali. V Tunisku grilované maso a crepes, zapíjené citrnovou pálenkou!!!
bez_přezdívky
čerstvý příchozí čerstvý příchozí /
bez_přezdívky
čerstvý příchozí čerstvý příchozí / před 3 lety
bez_přezdívky
před 3 lety
Jaké nejlepší jídlo jste na cestách ochutnali?
Fíky přímo z volně rostoucích stromů na konci srpna u severního břehu jezera Lago di Garda ( TN ) v Itálii. Zelené i fialové, ale uvnitř jsou zralé.
Nechemikalisovaná zelenina kdekoliv v Evropě, kam nacisti ( germánští okupanti a hubitelé života na Zemi ) zatím nevyvážejí tu svou GMO závadnou "zeleninu" ( geneticky přešlechtěnou ), kterou nutí obyčejným lidem po celé Evropě v Lidlu, Penny, Aldi, Kauflandu, Normě, Globu, Bille, Tescu, Albertu, Kerfúru, REWE, Netto, Biedronce, ...
Jablka, švestky, hrušky, třešně, špendliky, ... z českých stromů za městem, které tam dříve vysázeli lidé s vysokou sociální inteligencí ( věděli, že jejich plody nebudou jíst, ale vysadili to pro nás ).
Zelenina ze zahrádky mých prarodičů.
Pomerančová zavařenina v Portugalsku od soukromníků.
Buráky ( plody podzemnice olejné ) od vinařů na jižní Moravě.
V (Bělo)Rusku jakákoliv jejich jídla, která si připravují.
Wincenzzo
stálý člen stálý člen /
Wincenzzo
stálý člen stálý člen / před 3 lety
Wincenzzo
před 3 lety
Karbanatky z mleteho masa v pikantnim ostrem testicku v Limassolu, kachnu na pomerancich v Hotelu JazDarMadina, kruti rizky naKrete... peceny krocan v Protaras... vsude na dovolenych jsou nejake dobroty... 🍗🥩🍔🍰🥧🍖
Avia
nový člen nový člen /
Avia
nový člen nový člen / před 3 lety
Avia
před 3 lety
Vzpominam na egyptske dorty a celkove veskere jidlo tam, pak malazske vino a vino sangria
BarevnáPastelka
nový člen nový člen /
BarevnáPastelka
nový člen nový člen / před 3 lety
BarevnáPastelka
před 3 lety
Ve Florencii jsme si dali dršťkový sendvič lampredotto. Bože to byla lahůdka! Rozhodně si zajděte do tržnice Mercato Centrale, stojí to za to.

Příspěvky do diskuze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé

Přihlaste se nebo si vytvořte profil ve formuláři níže. Stačí napsat Váš příspěvek a zadat e-mailovou adresu pod kterou se chcete registrovat. Následně Vám pošleme na e-mail potvrzovací odkaz, kterým registraci dokončíte.

Vložit odpověď

    Odesláním formuláře jsem srozuměn(a) s informacemi o zpracování osobních údajů