Thassos od 6 143 Kč
Zobrazit zájezdy

Thassos výlety

Vloženo: 10. července 2019
Poslední příspěvek: 14. července 2019
nový člen nový člen /
Milujuvšechny
nový člen nový člen / před 5 lety
Milujuvšechny
Thassos výlety
Ahoj všem, máte někdo vyzkoušené fakultativní výlety na Thassosu? Nebo kam dojet na pevninu? Lákalo by nás třeba Chalkidiki, ale uvítám tipy i na další zajímavá místa.

Odpovědi 3 odpovědi

Kristýna
Cestoporadce Cestoporadce /
Kristýna
Cestoporadce Cestoporadce / před 5 lety
Kristýna
před 5 lety
@Milujuvšechny ~ Zdravím,
na samotném ostrově si určitě zajeďte do vesničky Alyki, kde jsou k vidění rozsáhlé archeologické vykopávky. Podobné památky najdete také v Agoře. Krásný je také kláštěr Panagia a město Thassos. Na koupání je super laguna Giola, kde můžete skákat do vody z útesů.
Mimo Thassos doporučuji výlet do města Kavala, které nabízí krásné historické památky z římské, byzantské i osmanské éry. Navíc se sem dostanete přímo lodí z Thassosu. Nedaleko se nachází také jedna z nejvýznamnějších archeologických lokalit v Řecku - Filippi.
Poloostrov Chalkidiki určitě stojí za navštívení, je to už ale trochu od Thassosu z ruky. Je zde k vidění opravdu mnoho, proto zvažte, jestli se cesta až sem na jednodenní výlet vyplatí.
Sally
legenda legenda /
Sally
legenda legenda / před 5 lety
Sally
před 5 lety
Tak Giolu bych osobně doporučil pouze brzy ráno, dokud je voda čistá. Žádný delegát CK se zde koupat nebude. A proč? Giola nemá propojení s mořem, čili výměna vody je pouze při větším přílivu, příboji, velkém dešti apod. V okolí nejsou toalety, resp. jsou pouze do kopce u kiosku (a tam určitě nikdo nechodí). Když se v tak malém prostoru koupe spousta umaštěných lidí, tak asi víte jak ta voda vypadá. Moře azurové, Giola modrozelená voda. Podívat se a pryč. My tam nevlezli.
Aliky (Alyky, Alyki) - koupat se ze strany památek, tam nebývá moc lidí, ale bacha na ježky. Z druhé strany, kde jsou stánky a kiosky je lidí jak na....ých. Člověk když se chce ve vodě otočit, tak aby vylezl ven.
Určitě stojí za to malá vesnička Kastro a taverna u Kostase. No a možná navštívit mramorovou pláž.
Lenči
legenda legenda /
Lenči
legenda legenda / před 5 lety
Lenči
před 5 lety
Nedávno jsme se z Thassosu vrátili. Využili jsme jednoho loďního výletu kolem jižního pobřeží ostrova se zastávkami na koupání. Další výlet byl pod názvem "safari jeep", který zahrnoval výstup na nejvyšší horu Ypsarion, pak návštěvu mramorového dolu, kde se těží bílý mramor. Navštívíte i malý klášter ve vnitrozemí Panagia Mon a jezero Marion lake. Na horu Ypsarion se dá vyjet pouze terénním autem, horské cesty jsou dost krkolomné a je to docela adrenalin. Jinak jsme si na další krásná místa půjčili auto a cestovali směr od Limenarie po jižní straně ostrova na východ. Navštívili jsme Giolu, klášter Archangelos, pak jsme se zastavovali tam, kde byly nádherné výhledy na moře. Na východní straně stojí za to vidět Paradiso beach, které se říká právem "malý Karibik". Další pláž kousek nad Paradiso beach je Golden beach, ale za nás nic moc. Zajeli jsme si i do horské vesničky Panagia, kde jsme vyšli až nahoru k horskému pramenu, který stéká kaskádovitě z hor dolů. Stojí za to vidět. Je zde i krásný kostelík a výrobna olivového oleje. Pokud si nepůjčíte auto, nabízí podobný výlet autobusem delegáti nebo agentura Misa tour. Také vesnička Teologos stojí za návštěvu. Zážitkem byla i plavba lodí z Keramoti do Limenasu za doprovodu racků. Thassos je krásný ostrov. Splnil naše očekávání po všech stránkách.

Příspěvky do diskuze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé

Přihlaste se nebo si vytvořte profil ve formuláři níže. Stačí napsat Váš příspěvek a zadat e-mailovou adresu pod kterou se chcete registrovat. Následně Vám pošleme na e-mail potvrzovací odkaz, kterým registraci dokončíte.

Vložit odpověď

    Odesláním formuláře jsem srozuměn(a) s informacemi o zpracování osobních údajů