Zavařování jídla na dovolenou

Vloženo: 15. července 2019
Poslední příspěvek: 18. července 2019
čerstvý příchozí čerstvý příchozí /
JarmilaAnna
čerstvý příchozí čerstvý příchozí / před 5 lety
JarmilaAnna
Dobrý den, vnučka mi ukázala Cestolino a já už pročetla skoro všechno. S manželem jsme se toho nacestovali. Mojí velkou zálibou je zavařování jídla na dovolenou. Vždy jsme tak jedli, když jsme někam jeli. Myslela jsem, že dám s sebou vnučce na cestu zavařené jídlo, ale ona mi tvrdí, že to nejde brát s sebou. Opravdu to tim letadlem nejde? Konečně jsem vymyslela jak zavařit všechno a ona mi řekne tohle.

Odpovědi 7 odpovědí

Mia07
věrná členka věrná členka /
Mia07
věrná členka věrná členka / před 5 lety
Mia07
před 5 lety
No do odbaveneho uavazadla jde asi narvat sklenice se zavarenymi jídly. Ale asi to zbytečně zatezuje zavazadlo. Určitě bych si sklenice se zavarenym jidlem do kufru nedávala ani já Brala bych si něco instantniho a lehkého když už. Ale většinou kupujeme až na místě.
Dvědecibílého
stálá členka stálá členka /
Dvědecibílého
stálá členka stálá členka / před 5 lety
Dvědecibílého
před 5 lety
Řekla bych, že dneska už se na dovolenou moc nezavařuje, přijde mi to zbytečné. ale jste fajn babička
Sally
legenda legenda /
Sally
legenda legenda / před 5 lety
Sally
před 5 lety
To jsme snad dělali před sto lety zavařovat si jídlo na dovolenou. Ale nebylo to až tak z důvodu financí, ale kvůli "zdržování se" s vařením. A to jen do Chorvatska, a měli jsme malé děti. Takže z pláže na ubytování, ohřát jídlo a udělat k tomu nějakou přílohu a pak někam na šunt. A navíc jsme jeli autem.
Do letadla bych to tedy určitě netahal, a i s tím mohou být problémy, při kontrole někde na "ještě" hranicích s tím mohou být problémy (s domácím zavařeným jídlem).
Maximálně si uděláme něco lehkého na cestu a jinak si jídlo kupujeme až na místě. A to jak letecky, tak autem. Mj. je to i z důvodu místní kuchyně, vždy čerstvé a chutné.
Raketový_skunk
nový člen nový člen /
Raketový_skunk
nový člen nový člen / před 5 lety
Raketový_skunk
před 5 lety
Podle mě se jí to nechce tahat a úplně ji chápu. Všude je plno dostupného a čerstvého jídla často za podobné ceny jako v Cr. Tak proč něco vozit.
Ovča
věrný člen věrný člen /
Ovča
věrný člen věrný člen / před 5 lety
Ovča
před 5 lety
Přece je obecně jídlo, tedy masné a mléčné výrobky, někde i zeleninu a ovoce, zakázáno převážet přes hranice. Tedy nyní již z EU ven a zpět do ní. Některé země toto přísně kontrolují, třeba Nový Zéland, nebo Chile, kde za dovoz jakýchkoliv potravin hrozí vysoké pokuty, některé to jen píší na informačních tabulích, ale nekontrolují to. Já osobně, kdykoliv jedu mimo EU, tak s sebou beru jen takové potraviny, které by při případné kontrole ve většině případů neměly vadit, tedy pečivo, trvanlivé potraviny apod. Sýru a salámům se vyhýbám. Ovoce také netahám, nikdy nevím, kdy na nějakou kontrolu narazím. I když se na letišti nic oficiálně nekontroluje, tak se tam někdy podívejte, kolik je tam cedulí, "nevozte maso" apod. A zavařený guláš je přesně takové jídlo, se kterým by při případné kontrole mohla mít problémy.
JarmilaAnna
čerstvý příchozí čerstvý příchozí /
JarmilaAnna
čerstvý příchozí čerstvý příchozí / před 5 lety
JarmilaAnna
před 5 lety
@Ovča ~ Ona právě letí prý na Zéland na půl roku pracovat. Bude tam pomáhat v kavárně. Za nás se asi opravdu cestovalo jinak, dneska už je jiná doba. Moc ráda tu čtu vaše povídání, člověk se zase dozví něco nového,když už sám necestuje.
Ovča
věrný člen věrný člen /
Ovča
věrný člen věrný člen / před 5 lety
Ovča
před 5 lety
@JarmilaAnna ~ A právě Nový Zéland kontroluje dovoz potravin snad nejpřísněji, sem se nesmí dovážet vůbec nic, ani sušenky. Tam kromě rentgenování zavazadel pobýhají po letišti i psi a očichávají zavazadla. To jsem jinde zatím nezažila. U koho jsou nalezeny poraviny musí zaplatit pokutu odpovídající částce ca. 70 000 Kč.

Příspěvky do diskuze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé

Přihlaste se nebo si vytvořte profil ve formuláři níže. Stačí napsat Váš příspěvek a zadat e-mailovou adresu pod kterou se chcete registrovat. Následně Vám pošleme na e-mail potvrzovací odkaz, kterým registraci dokončíte.

Vložit odpověď

    Odesláním formuláře jsem srozuměn(a) s informacemi o zpracování osobních údajů