Přeprava handicapovaných letadlem

Vloženo: 16. července 2019
Poslední příspěvek: 17. července 2019
nová členka nová členka /
Margareta
nová členka nová členka / před 5 lety
Margareta
Prosím máte tu někdo zkušenost, jak vypadá přeprava handicapovaných letadlem? Děda má po nemoci amputovanou nohu, používá francouzské hole a invalidní vozik. Jak je to s odbavováním hendicapovaných lidí na letišti. Je potřeba něco nějak speciálně zařizovat? Děkuji za odpovědi.

Odpovědi 2 odpovědi

Kristýna
Cestoporadce Cestoporadce /
Kristýna
Cestoporadce Cestoporadce / před 5 lety
Kristýna
před 5 lety
@Margareta ~ Dobrý večer,
osoby se zdravotním postižením mají právo na bezplatnou pomoc na letišti i v letadle. Je zapotřebí tuto informaci uvést již při rezervaci letenky, nebo alespoň 48 hodin před odletem, jelikož přímo na místě nemusí být speciální asistence dostupná. Vyberete si, jestli potřebujete asistenci k check-inu, ke gatu, k nástupu do letadla, usazení na sedadlo atd. Můžete si s sebou vzít vlastní invalidní vozík nebo vypůjčit si jejich. Za invalidní vozík, hole nebo jiné pomůcky napomáhající pohybu se nepřiplácí a stále si s sebou můžete vzít i klasické příruční zavazadlo.
Na letiště dorazte alespoň 2 hodiny před plánovaným odletem a dostavte se na oddělení speciální asistence s vaší online letenkou.
CigarettesAfterSex
nový člen nový člen /
CigarettesAfterSex
nový člen nový člen / před 5 lety
CigarettesAfterSex
před 5 lety
Určitě informovat dopředu leteckou společnost. Plus doplním, že na parkovišti bývají vyznačená místa na stání pro handicapované osoby. Poblíž nich se obvykle nachází tzv. přivolávací místa, kde je možné přivolat obsluhu letiště. Invalidní vozík, chodítko, hole nebo jiné pomůcky napomáhající pohybu nejsou považovány za příruční zavazadlo, takže nesnižují jeho limit. Vozík je možné vzít na palubu letadla jako uzavřené zavazadlo. Provozovatel letiště pak zapůjčí cestujícímu náhradní vozík.

Příspěvky do diskuze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé

Přihlaste se nebo si vytvořte profil ve formuláři níže. Stačí napsat Váš příspěvek a zadat e-mailovou adresu pod kterou se chcete registrovat. Následně Vám pošleme na e-mail potvrzovací odkaz, kterým registraci dokončíte.

Vložit odpověď

    Odesláním formuláře jsem srozuměn(a) s informacemi o zpracování osobních údajů