Parga od 39 490 Kč
Zobrazit zájezdy

Parga - tipy na výlety

Vloženo: 11. září 2019
Poslední příspěvek: 22. ledna 2020
čerstvý příchozí čerstvý příchozí /
Hanka54
čerstvý příchozí čerstvý příchozí / před 5 lety
Hanka54
Hezký den, mohl by mi někdo pomoc s informacemi ohledně města Parga? Konkrétně mě zajímají tipy na fakultativní výlety a jejich ceny. Ještě nikdy jsem v Parze nebyla a samozřejmě jsem četla mnoho informací na internetu, ale ráda bych znala názory i někoho, kdo tam přímo byl a řekne mi vlastní zkušenost. Předem moc děkuji. Hanka

Odpovědi 6 odpovědí

Sally
legenda legenda /
Sally
legenda legenda / před 5 lety
Sally
před 5 lety
Fakultativní výlety nevím, ale není daleko Nekromanteion - věštírna mrtvých a řeka mrtvých Acheron. Asi nutno auto. Potom ještě Dodoni.
Trošku dál je Ioanina, jezero Nisí, jeskyně Peramá
Rychlonožka
nový člen nový člen /
Rychlonožka
nový člen nový člen / před 5 lety
Rychlonožka
před 5 lety
@Hanka54 ~ Ahoj, co nepadlo, tak třeba hrad Parga, líbil se mi odtud výhled na záliv. Z pláže Valtos se dá dostat na pevnost Aliho Paši - hrad Anthousa, zase super výhledy. Moc hezkej byl výlet k vodopádům Tzoumerka, je to už teda víc z ruky, nevím, jak moc daleko chcete jezdit.
Lenči
legenda legenda /
Lenči
legenda legenda / před 5 lety
Lenči
před 5 lety
Zdravím. My právě na Pargu plánujeme příští rok a zajímám se již o výlety nyní. Jak jsem četla, fakultativních výletů tu nabízí dost. Pořádají se výlety na Meteoru....65 euro, ostrov Kefalonii, Paxos a Antipaxo, výlet do hlavního města Korfu atd. Je toho hodně, ale Meteora je dost drahá, tam by to vyšlo autem určitě levněji. Já na Paxosu a Antipaxosu byla a opravdu doporučuji - cca 32 euro. Jedním z výletů je i ostrov Meganissi a Skorpios - 35 euro........ten jsme také absolvovali a to z Lefkády. Nevýhodou však je, že kdo jezdí jako my začátkem června, nejsou některé tyto výlety pořádány z důvodu asi nenaplněnosti lodí turisty. Ráda bych se tady také zeptala, kdo byl v červnu v Parze, zda nebo které organizované výlety se uskutečnily. A nebyl někdo z vás v Parze ve studiích Pavlos? Byli jste spokojeni? Nebo je s polopenzí i další penzion nebo studia? Kromě penzionu Pavlos jsem zatím nenašla jiný hotel nebo penzion s PP. Děkuji za tipy a rady.
Marion
čerstvý příchozí čerstvý příchozí /
Marion
čerstvý příchozí čerstvý příchozí / před 5 lety
Marion
před 5 lety
Moc hezký je výlet do Zagorie, zastavit se můžete v městečku Ioánnina u jezera. Pak směr kaňon Vikos a Monodendri - odtud vede kamenem vydlážděná stezka ke klášteru Aghia Paraskevi s nejstarší dochovanou kaplí v kraji.
Lenči
legenda legenda /
Lenči
legenda legenda / před 5 lety
Lenči
před 5 lety
@Sally ~ Díky za tipy......ty se mi budou hodit. Komenty patří hlavně paní Hance, ale hodí se i mě! Kouknu na internet, co o tom píšou, jak je to daleko a budeme vybírat. Ono se ukazuje, že je opravdu kam se zajet podívat. Láká mě hlavně Meteora a výlet lodí na Kefalonii, ale uvidíme, kolik co bude stát.
Lenči
legenda legenda /
Lenči
legenda legenda / před 4 lety
Lenči
před 4 lety
Tak loni už v říjnu jsme rezervovali Pargu, ale ubytování jsme nakonec našli jinde a to penzion Villa Illios pod benátským hradem s výhledem na moře. Poprvé budeme beze stravy, ale v Parze je spousta taveren a obchůdků, takže budeme mít tak možnost vyzkoušet řecké dobroty. Těšíme se na procházky úzkými uličkami a na posezení v kavárničkách nad Pargou pod hradbami. V plánu máme vždy nějaký ten loďní výlet např. na Jónské ostrovy kolem Lefkády, Kefalonie a Ithaky. Autem znovu projet celé západní pobřeží Lefkády a hlavně zkusit sejít dolů k pláži Egremni, pokud bude cesta již vybudovaná. Dále bychom rádi zavítali ke klášterům Meteora.....uvidíme, jaká bude nabídka na místě. Začátkem června jako vždy není nabídka široká, takže si opět půjčíme auto si sami projedeme všechna místa, která bychom chtěli vidět.

Příspěvky do diskuze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé

Přihlaste se nebo si vytvořte profil ve formuláři níže. Stačí napsat Váš příspěvek a zadat e-mailovou adresu pod kterou se chcete registrovat. Následně Vám pošleme na e-mail potvrzovací odkaz, kterým registraci dokončíte.

Vložit odpověď

    Odesláním formuláře jsem srozuměn(a) s informacemi o zpracování osobních údajů