Malta od 10 719 Kč
Zobrazit zájezdy

Jaké jsou ceny na Maltě?

Vloženo: 23. listopadu 2019
Poslední příspěvek: 6. února 2020
čerstvý příchozí čerstvý příchozí /
Petr2019
čerstvý příchozí čerstvý příchozí / před 4 lety
Petr2019
Dobrý den, navštívil někdo letos nebo loni ostrov Malta? Zajímalo by mě, jak moc drahá to je destinace? Jaké ceny na Maltě zaplatím za dopravu-taxi, mhd? A co restaurace a cena potravin? Není to tam nějak přemrštěný?

Odpovědi 6 odpovědí

Surimi
stálá členka stálá členka /
Surimi
stálá členka stálá členka / před 4 lety
Surimi
před 4 lety
@Petr2019 ~ Byli jsme na Maltě v r.2018 . Místní dopravu tvoří autobusy po celé Maltě i Gozu - jedna nepřestupní jízda stála 2 E bez ohledu na počet zastávek. Dá se tam koupit na autobusových nádražích nebo v infocentrech předplacená karta (Talinja card), týdenní stála 21 E , na ježdění bez omezení, nebo "bodová", ta stála asi 15 E a za každou jízdu se z ní odečítaly dva body, v noci tři body. Tu bodovou jsme nevyužili, tak detaily nevím, vyplatila se cca do 10 jízd. Každá zastávka je na znamení a občas se stalo, že když byl bus plný, tak projel bez zastavení ) . Znamení k výstupu se musí dávat i uvnitř busu, zmáčknout tlačítko "stop" hned po výjezdu z předchozí zastávky, jinak tou vaší řidič jen profrčí. Je možno si půjčit auto (s volantem na pravé straně) nebo skútr,. Jezdí se tam po britsku vlevo a v sezóně je na Maltě doprava dost hustá, na Gozu je kromě "hlavního"města klidnější. Taxíkem jsme jeli jen zpět na letiště, cena z Buggiby na letiště stála 24 E.
Surimi
stálá členka stálá členka /
Surimi
stálá členka stálá členka / před 4 lety
Surimi
před 4 lety
@Petr2019 ~ S potravinami to jde, zhruba jako u nás bez akcí. Přes den mají ve všech pekárnách a bistrech pečivo "šátečky" se zeleninovou, masovou nebo sladkou náplní ,kus za 1 E, v tom horku to stačilo jako lehký oběd. Jídlo v běžných restauracích-pizza od 6 E, běžná "mezinárodní" jídla - těstoviny po italsku, různé válečky z mletého masa + hranolky nebo rýže 7-12 E, maltská národní jídla 11-18 E . V luxusních hotelích by se dalo několikachodové menu pořídit za větší peníze, ale tam jsme nechodili. Naše zkušenost s cenami celkově : Byli jsme na Maltě týden ve dvojici a utratili jsme 26 tisíc. 6 tisíc stály zpáteční letenky z Vídně, 6 tisíc ubytování (v soukromí, přes Airbnb), snídaně jsme si dělali sami, o bědu výše zmíněné šátečky, na večeře jsme chodili. Dalších 4 tisíc stálo jídlo doma nebo v rest., vstupenky na různé památky , 2x karta na autobus, taxi na letiště, suvenýry, nápoje, trajekt na Gozo + vyhlídkový okružní bus po Gozu, parkovací karta vídeňského letiště (50 E/týden)...
Surimi
stálá členka stálá členka /
Surimi
stálá členka stálá členka / před 4 lety
Surimi
před 4 lety
@Surimi ~ Oprava : dalších 14 , ne 4 tisíce, ale bylo to komplet se vším všudy. Kdybychom jeli v červenci k moři s cestovkou, tak bychom 26 tisíc zaplatili ve dvou jen za let, ubytování a max.polopenzi, ale určitě už by se tam nevešly různé vstupenky, nápoje, suvenýry, jízdenky na bus, "fakultativní" výlety po ostrově....ještě dodatek: Letenky na Maltu byly v červenci mnohem výhodnější z Vídně než z Prahy.
Petr2019
čerstvý příchozí čerstvý příchozí /
Petr2019
čerstvý příchozí čerstvý příchozí / před 4 lety
Petr2019
před 4 lety
@Surimi ~ Dobrý den, jste moc hodná, děkuji za odpověď. Platí ta týdenní jízdenka i na Gozo? Dá se pořídit v buse nebo už v hale na letišti a rovnou jet?
Petr2019
čerstvý příchozí čerstvý příchozí /
Petr2019
čerstvý příchozí čerstvý příchozí / před 4 lety
Petr2019
před 4 lety
@Surimi ~ Myslíte, že má cenu se stěhovat nebo zůstat jen na jednom místě?
Surimi
stálá členka stálá členka /
Surimi
stálá členka stálá členka / před 4 lety
Surimi
před 4 lety
Autobusové karty platí i na Gozu, pořídí se v kamenné pokladně na autobusových nádražích nebo ve větších turistických infocentrech. V hale na letišti jsem prodej neviděla (ani jsem po něm nepátrala). Uvnitř v busech lze zaplatit jízdu jen v hotovosti. Trajekt na Gozo nebo turistické vyhlídkové busy "hop on-hop off" se platí zvlášť. Ohledně stěhování- chcete radši pláže , přírodu nebo památky ? Na Maltě je víc historických památek, na Gozu je hezčí příroda(pobřeží),různě rozeklané skály, slaná jezírka...Sever Malty je rušnější, zastavěný téměř do souměstí s mnoha hotely a apartmány, jih je klidnější, s hezčím pobřežím, Modrou jeskyní...ale s řidší veřejnou dopravou. Pobřeží obou ostrovů je většinou skalnaté, písečných pláží jen pár, na Gozu opět klidnější. Kdybych tam jela znovu, asi bych zvolila 3 dny/2 noci (s trochou koupání)/na Gozu a zbytek na Maltě. My jsme bydleli v městečku Buggiba (Qawra), které je menší a není v něm tolik "panelákových" hotelů. Na ostrůvek Comino ani nemá cenu jezdit, stojí na něm pár hotelů a všechny maltské cestovky tam pořádají jízdy vyhlídkovými loděmi "za nádherným koupáním v modré laguně", výsledkem hrozný dav. Ještě doplněk- na Maltě se mísí středomořský a britský pořádek, soukromé obchody a restaurace mají často otevřeno po středomořsku, se siestou odpoledne a pak dlouho do večera, státem spravované památky, muzea, katedrály mají otevřeno po britsku, max. do 18 nebo jen do 17 hodin.

Příspěvky do diskuze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé

Přihlaste se nebo si vytvořte profil ve formuláři níže. Stačí napsat Váš příspěvek a zadat e-mailovou adresu pod kterou se chcete registrovat. Následně Vám pošleme na e-mail potvrzovací odkaz, kterým registraci dokončíte.

Vložit odpověď

    Odesláním formuláře jsem srozuměn(a) s informacemi o zpracování osobních údajů