Česká republika od 540 Kč
Zobrazit zájezdy

Lanovka na Komáří Vížku

Vloženo: 23. ledna 2020
Poslední příspěvek: 6. května 2020
nový člen nový člen /
Flora
nový člen nový člen / před 4 lety
Flora
Znáte někdo kopec Komáří Vížka? Babička vždycky vzpomíná, že odtud chodili do Bohosudova (nějaké poutní místo). Prý by tam měla vést i přímo lanovka na Komáří Vížku. Chtěla bych tam babičku teď vzít. Funguje to tam? A jak často případně jezdí? Díky!

Odpovědi 5 odpovědí

Sally
legenda legenda /
Sally
legenda legenda / před 4 lety
Sally
před 4 lety
Ano lanovka tam vede, i když nevím, za jakou cenu dnes. Byli jsme na dovolené v Bohosudově a nahoru na Komáří Vížku jsme jeli lanovkou. Zpátky už nevím, byl jsem malý šropál.
www.krupka-mesto.cz/lanova…
Ale byl jsem tam pak ještě někdy, ale už to nebylo ono.
Ovča
věrný člen věrný člen /
Ovča
věrný člen věrný člen / před 4 lety
Ovča
před 4 lety
Já jsem z tohohle regionu. Vzhledem k tomu, že na Komárku jezdí i autobus, který staví ca. 300 m pod vrcholem, tak jsem již lanovkou hodně dlouho nejela. Autobus jezdí z Teplic přes Bohosudova Krupku. Pokud pojedete autem, tak vedle zastávky je i parkoviště a těch 300m dojdete pěšky. Lanovka jezdí denně každou hodinu, pokud jsou lidé. Aktuální cenu neznám, snad 80Kč jednom směru. Chápu, že cesta lanovkou má své kouzlo, ale kdyby nejela, tak se na vrchol dostanete i jinou dopravou, nebude nutné to vystoupat pěšky. V Bohosudově je pěkný klášter se zázračnou léčivou vodou. Jen má tu nevýhodu, že je pořád zamčený, jen na bohoslužbu, po níž se areál opět rychle zamkne. Na dveřích je sice cedulka, že kdo chce areál otevřít, ať si zazvoní na faře. Zkoušela jsem to už jednou, ale nikdo mi na faře neotevřel.
GumidekB
stálý člen stálý člen /
GumidekB
stálý člen stálý člen / před 4 lety
GumidekB
před 4 lety
Je to otevřená sedačková lanovka. Určitě počkejte na lepší počasí. Zpáteční lístek je za 200,-. Když fungovala "kozí" dráha (z Oldřichova do Děčína) tak byla dolní stanice hned u vlaku.
anonym
čerstvá příchozí čerstvá příchozí /
anonym
čerstvá příchozí čerstvá příchozí / před 4 lety
anonym
před 4 lety
Lanovka na Komáří vížku jezdí a cesta stojí za to, prý je to nejdelší lanovka v Evropě. Překrásný výhled a celá okolní krajina s lesy a mnoha zajímavými historickými pamětihodnostmi.
Krupka a Bohosudov je moc krásná přírodní oblast v blízkosti Teplic, ze kterých tam jezdí autobusy.
Arne1
legenda legenda /
Arne1
legenda legenda / před 4 lety
Arne1
před 4 lety
To s tou nejdelší lanovkou je určitě sporné. V Tiraně taky mají lanovku a taky se chlubí že je nejdelší. Lanovka ze Sofie na Vitošu je také hodně dlouhá. Občas je v tom fígl že se rozdělují na lanovky kde kabiny obíhají a ty kde je to jako kyvadlo. A pak třebas jak je dlouhý úsek mezi stožáry. A kdo ví jaké ještě kritériem. Když jsem bádal ve Wikipedii, tak jsem jednoznačné porovnání podle délky nenašel.

Příspěvky do diskuze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé

Přihlaste se nebo si vytvořte profil ve formuláři níže. Stačí napsat Váš příspěvek a zadat e-mailovou adresu pod kterou se chcete registrovat. Následně Vám pošleme na e-mail potvrzovací odkaz, kterým registraci dokončíte.

Vložit odpověď

    Odesláním formuláře jsem srozuměn(a) s informacemi o zpracování osobních údajů