Bezpečnost v Kapském Městě

Vloženo: 2. března 2020
Poslední příspěvek: 6. března 2020
čerstvý příchozí čerstvý příchozí /
Julia
čerstvý příchozí čerstvý příchozí / před 4 lety
Julia
Dobrý den, letíme v dubnu do JAR a navštívíme Kapské Město. Mohla bych se zeptat, jak je na tom bezpečnost? Dá se třeba večer vyjít i za zábavou? Projít město aniž by se člověk musel bát? Je tam větší množství kapsářů než třeba v Barceloně? Nebo je to srovnanatelné jako všude jinde v hlavních městěch? Díky

Odpovědi 1 odpověď

Opavan
stálý člen stálý člen /
Opavan
stálý člen stálý člen / před 4 lety
Opavan
před 4 lety
Dobrý den Julie, celá JAR je jedno z nejvíce nebezpečných zemí světa. Nejvíc vražd, přepadení, násilí, znásilnění ...
V Kapském Městě žije nejvíce bělochů z celé JAR (cca 8-10%)¨, takže je tam nejklidněji a nejbezpečněji z celé JAR. Nicméně velká opatrnost je namístě - setkáte se s nápisy (na silnicích, u semaforů) = "Na semaforech mějte stále zamčené auto", "Nezastavujte, nevypínejte motor, neotvírejte okna", "Místo se zvýšenou kriminalitou", "Místo se zvýšenou zločinností" ... "V případě nebezpečí volejte.... a je to asi desetimístné číslo" Nezapomeňte, že večer se velmi rychle stmívá a najednou je tma... Na chodníku choďte vždy na okraji u ulice = ať můžete utéct na silnici v případě útoku ; u domů či zdi se vám to nepodaří... Zábava večer? = zajistěte si předem odvoz prověřeným taxi! Nezastavovat u slumů. Uvědomte si, že lidský život (zejména bělocha) má cenu cca 10 USD či žádnou. Krásné město, okolní pláže (ledová voda!) s horami v okolí. Vinice, zahrady, přístav, samozřejmě si vyjet na Stolovou horu, Botanická zahrada Kirstenbosch, tučňáci (Boulders beach), safari, Flowers Road atd. Snažit se vždy být poblíž bělochů... pokud budou. Úžasná krajina, která se mění co 30 km..... Byl jsem přes 3 týdny, slavil Silvestra, v 2016. Šťastnou cestu!

Příspěvky do diskuze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé

Přihlaste se nebo si vytvořte profil ve formuláři níže. Stačí napsat Váš příspěvek a zadat e-mailovou adresu pod kterou se chcete registrovat. Následně Vám pošleme na e-mail potvrzovací odkaz, kterým registraci dokončíte.

Vložit odpověď

    Odesláním formuláře jsem srozuměn(a) s informacemi o zpracování osobních údajů