Úpadek CK Aeolus

Vloženo: 27. března 2020
Poslední příspěvek: 21. května 2020
legenda legenda /
Lenči
legenda legenda / před 4 lety
Lenči
Zdravím, ráda bych se zeptala těch, kteří si přes Invii zakoupili zájezd od CK Aeolus, konkrétně do Řecka. Jedna z možností je nabídka voucheru s platností 1 roku. Telefonicky mi bylo sděleno, že lze voucher také prodloužit o půl roku. Mám však obavy z toho, že když není prodloužení doby o půl roku vyložene uvedeno v nabídce Invia tzv. Faktor 100, že prodloužení nebude v reálu možné. Den úpadku bude soudem vyhlášen na CK Aeolus co nevidět, takže pak bude zapotřebí se rozhodnout, zda voucher využít nebo ne. Platnost 1 rok by znamelo si vybrat jinou dovolenou tak do dubna. Řešit jinou možnost a to přes insolvenčního správce se mi nezdá být zatím dobré řešení. Ti, co jste volali do Invie, taky vám řekli o prodloužení voucheru? Viz tato věta:
Invia vám vyplatí vždy celou částku vašeho zájezdu a to ve formě poukazu na nákup služeb u Invia, který má platnost 1 rok a není směnitelný za hotovost.

Odpovědi 5 odpovědí

Mikey
Administrátor Administrátor /
Mikey
Administrátor Administrátor / před 4 lety
Mikey
před 4 lety
Z mojí zkušenosti se mohu vyjádřit jen k prodloužení platnosti poukazu u Invia. Řešil jsem to v minulosti a bez problému mi ho o 6 měsíců prodloužili.
Ještě jeden tip (nevím jestli vám Invia v tomto případě vyhoví), nechte si částku rozdělit na více poukázek. Můžete je pak použít na více levnějších dovolených, např. ubytování v ČR a podobně...
Lenči
legenda legenda /
Lenči
legenda legenda / před 4 lety
Lenči
před 4 lety
Tak to jsem ráda, že tuto zkušenost máte. Znamelo by to, že voucher by se dal uplatnit na dovolenou i v létě. Pochopitelně za předpokladu, že se situace do té doby uklidní. Z opatrnosti však zatím bych volila spíš dovolenou někde u nás tady, i když Řecko nadevše miluji. CK Aeolus má myslím pojištění proti úpadku u pojišťovny Allianz. Tam jsem na radu známého zkoušla napsat e-mailem a zatím nic. Tady však nevím, zda Allianz v případě úpadku CK vyplácí zaplacené zálohy zpět. Zatím zůstávám u toho, že si vezmu voucher.
Míša611
nový člen nový člen /
Míša611
nový člen nový člen / před 4 lety
Míša611
před 4 lety
@Lenči ~ Dobrý den, máme též koupeno Řecko na začátek července, ale zatím se nikdo neozval. Zkoušela jsem vyplnit dotazník na stránkách Invie, živý chat... Čekám až se někdo ozve, ale je to už na hlavu...
jiprok
čerstvý příchozí čerstvý příchozí /
jiprok
čerstvý příchozí čerstvý příchozí / před 4 lety
jiprok
před 4 lety
Jestli došlo k úpadku voucher nemá smysl. Pojišťovna by měla vrátit peníze zpět v plné výši.
Zdendys
čerstvý příchozí čerstvý příchozí /
Zdendys
čerstvý příchozí čerstvý příchozí / před 4 lety
Zdendys
před 4 lety
"Aktualne prebieha konkurzne konanie o upadku CK na miestne prislusnom sude. Po rozhodnuti o upadku CK zacne plynut 6-mesacna lehota na uplatnenie narokov klientov CK". ......Toto mi došlo z Alianz-Slovensko, kde jsem uplatňoval škodu a vrácení zálohy, tak jak mi napsali z Aeolusu jaké kroky mám činiti...kdo si nepožádá, má asi smůlu...

Příspěvky do diskuze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé

Přihlaste se nebo si vytvořte profil ve formuláři níže. Stačí napsat Váš příspěvek a zadat e-mailovou adresu pod kterou se chcete registrovat. Následně Vám pošleme na e-mail potvrzovací odkaz, kterým registraci dokončíte.

Vložit odpověď

    Odesláním formuláře jsem srozuměn(a) s informacemi o zpracování osobních údajů