Řecko od 2 659 Kč
Zobrazit zájezdy

Mykonos - Koufonisia - Santorini

Vloženo: 29. června 2020
Poslední příspěvek: 7. července 2020
čerstvý příchozí čerstvý příchozí /
xfixka
čerstvý příchozí čerstvý příchozí / před 4 lety
xfixka
Dobrý den,
jedeme poprvé (po dlouhé době) do Řecka a když jsem začala hledat kam - vyskočilo na mě tolik ostrovů, že by rok nestačil
Navíc nejsme řidiči, takže mnoho ostrovů jsem vyškrtla, právě kvůli dostupnosti (ani skútr bychom nedali
Po přečtení se mi nejvíce líbí Koufunisie a dočetla jsem se, že je možné letět na Mykonos/Santorini a pak trajektem na Koufunisi.
Nakonec bych chtěla zkusit kombinaci - Přílet do Mykonosu (2-3 dny) - trajekt do Koufonisie (4-5 dní) - trajekt na Santorini (2-3 dny) + odlet ze Santorini.
Prosím o info zkušené cestovatele a znalce Řecka:
Má to smysl (uvidím 3x řecko jinak nebo je to stejné)? Není to moc cestování do 12 dní?
Kde se ideálně ubytovat (město/oblast), abychom měli dobrou dostupnost na trajekt a letiště? Mykonos i Santorini - v každém bychom byli max 3 noci.
Náš profil: Pár, 30+, ANI JEDEN BOHUŽEL NEŘÍDÍME, TAKŽE PĚŠKY/KOLO NEBO MHD, spíš pláž + město, ubytování průměr (vlastní sociálka), party ne, pohoda a jídlo ano.
Díky moc všem za rady!

Odpovědi 2 odpovědi

Kristýna
Cestoporadce Cestoporadce /
Kristýna
Cestoporadce Cestoporadce / před 4 lety
Kristýna
před 4 lety
@xfixka ~ Hezký den,
všechny zmíněné ostrovy jsem navštívila a byla jsem z nich opravdu nadšená, takže nepochybuji, že se vám zde také zalíbí. Já jsem během 12ti dnů objela ostrovy Mykonos, Naxos, Koufonisia, Amorgos a Santorini, a obzvlášť Koufonisia a Amorgos mě mile překvapily. Jedná se o málo turistické ostrovy, a zejména Amorgos je velmi rustikální a venkovský. Jakoby se člověk vrátil o 50 let dozadu.
Mykonos a Santorini patří mezi nejznámější a nejdražší ostrovy v Řecku a v létě tu bývá opravdu rušno. Toto léto bude však určitě o něco klidnější, takže místo skvělého nočního života na Mykonu zažijete nezvyklý klid a pohodu. Pokud si chcete užít romantiku hlavního města ostrova, doporučuji najít ubytování v blízkosti centra. Z plážových letovisek můžu doporučit Ornos, Platys Gialos nebo Agios Ioannis Diakoftis. Na ostrov budou stačit 2-3 dny, pokud si chcete projít městečko a odpočinout na pláži. Jinak zde nic moc není.
Na Santorini je spousta krásných míst a zajímavostí, doporučuji zde strávit alespoň 3 dny, které věnujete objevování ostrova. Pláže se mi tu moc nelíbily. Zkuste se ubytovat v letovisku Perissa, kde najdete ubytování za přijatelnou cenu na rozdíl od městeček Fira a Oia. Já bydlela v Perisse v apartmánu Honeymoon beach a byla jsem velmi spokojená.
Ostrov Pano Koufonisi nabízí jedny z nejkrásnějších pláží v celém Řecku a zároveň se jedná o méně známý a málo navštěvovaný ostrov. Ceny jsou zde však také poměrně vysoké, jelikož se tu nenachází žádný větší supermarket, a tak se všechno musí dovážet. Možnosti ubytování jsou především v okolí přístavu a v blízké vesničce Finikas. Já jsem pobyt strávila v pěkných apartmánech Harokopou Studios a za noc pro 2 osoby jsem platila okolo 20 euro. Kromě pláží, malého přístavního městečka a pár jeskyň zde ale nic není. Ostrov je malinký a projdete ho snadno pěšky. Pokud vyhledáváte klid a odpočinek na pláži, doporučuji zde zůstat klidně více dnů. Navíc si můžete udělat lodní výlet na sousední ostrovy Kato Koufonisi nebo Schinousa.
Přeji vám krásnou dovolenou!
Fesoj
stálý člen stálý člen /
Fesoj
stálý člen stálý člen / před 4 lety
Fesoj
před 4 lety
@xfixka ~ Dobrý večer. Pokud budete na Mykonosu, poradil bych vám několik lodních výletů a to na nejznámější ostrov Delos, najdete zde spoustu vykopávek a soch z doby Antiky. Je to ostrov boha Apolona a bohyně Artemis, dále překrásný ostrov Paros kde je krásné koupání a obě přístavní pěsta jsou krásné. Parikia a Nauza. Pokud ještě budete mít čas tak lodí z Mikonosu se dostaneta do Ikárie, kde najdete vše. Pláže s pískem, vodopády, lesy, památky termální lázně, vše prostě prima. V přístavu památka na Ikaruse. Přeji pěknou dovolenou v krásném a milovaném Řecku.

Příspěvky do diskuze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé

Přihlaste se nebo si vytvořte profil ve formuláři níže. Stačí napsat Váš příspěvek a zadat e-mailovou adresu pod kterou se chcete registrovat. Následně Vám pošleme na e-mail potvrzovací odkaz, kterým registraci dokončíte.

Vložit odpověď

    Odesláním formuláře jsem srozuměn(a) s informacemi o zpracování osobních údajů