Vyplatí se cestovní pojištění přes cestovku?

Vloženo: 6. června 2025
Poslední příspěvek: 17. srpna 2026
ZoriŽeli
Ahoj, chci se zeptat, jestli máte zkušenost s tím, jestli je lepší si sjednat cestovní pojištění rovnou v rámci zájezdu (např. přes cestovku), nebo si ho radši zařídit zvlášť u pojišťovny?
Jedeme s rodinou k moři (Evropa) a nechci nic podcenit, hlavně kvůli dětem. Má to nějaký rozdíl v krytí, ceně nebo třeba v tom, jak rychle pak pojišťovna reaguje? Díky za každou radu nebo tip, co se vám osvědčilo.

Odpovědi 6 odpovědí

Škára
před rokem
Čauves, za mě je určitě lepší si to pojištění udělat zvlášť. Ty, co nabízí cestovky, jsou většinou dražší a mají slabší krytí. Když si to hodíš do srovnávače najdeš tam lepší nabídky a můžeš si vybrat podle toho, co fakt potřebujete. Hlavně kvůli dětem se vyplatí mít to pořádně ošetřený.
ZoriŽeli
před rokem
@Škára ~ Díky moc Ty sis to zařizoval u koho?
Škára
před rokem
@ZoriŽeli ~ Jasně, zařizoval jsem to přes klik.cz, mají tam fajn srovnávač cestovního pojištění, kde si člověk může vybrat podle toho, co fakt potřebuje. Vyplníš jen pár věcí a hned vidíš nabídky od různých pojišťoven vedle sebe, takže to nezabere moc času. Za mě dobrá zkušenost.
Sally
před rokem
@ZoriŽeli ~ mám u platební karty základní plus si k tomu připlácím asi 80,- Kč měsíčně. Neřeším počet výjezdů v roce a mám to pro celý svět.
Romana
před měsícem
Dělám pojištění zvlášť, vyjde to levněji. Cestovní pojištění si sjednávám online u Uniqa.
Arne1
před 5 dny
@Škára ~ Proboha! Srovnávač KLIK nebrat ! Má jen několik málo pojišťoven a zdaleka ne ty nejzajímavější. Rozhodně nešlápnete vedle když využijete pojišťovnu Direct, pokud plánujete nějaké náročnější aktivity tak bude lepší ČSOB nebo Kooperativa.

Příspěvky do diskuze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé

Registrace nových uživatelů je dočasně pozastavena, proto mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé. Přihlaste se a příspěvek můžete vložit.