Potápění s přístroji

Vloženo: 14. ledna 2019
Poslední příspěvek: 12. května 2019
anonym
Dobrý den, s přítelem bychom rádi vyzkoušeli potápění v oblasti Marsa Alam. Už jsme tam byli šnorchlovat, ale teď bychom chtěli zkusit potápění s přístroji. Nicméně, nikdy jsme nic takového nedělali a já nemám tušení jak to funguje. Máte s tím někdo zkušenosti? Stačí využít potápěčská centra u hotelů nebo si musím zaplatit zvlášť nějakou službu? A probíhá tam nějaké školení než nás "hodí" do vody? A poslední otázka, jak se zhruba pohybují ceny? Neradi bychom zaplatili moc za nic Předem moc děkuji za odpovědi.

Odpovědi 6 odpovědí

Arne1
před 8 lety
Můžete buď využít potápěšská centra co jsou u některých hotelů, nebo i běžné cestovní kanceláře (například www.vyletyzhurghady.com…
Pokud nemáte potápěčské doklady, probíhá to tak že napřed je malé bezpečnostní školení a školení obsluhy obleku. Pak podepíšete doklad, že jse byli se vším seznámení a jde se do vody. Na takovéto zkušební ponory vás pustí pouze pod dozorem zkušeného potápěče - doslova na dosah ruky, případně i s držením za ruku. Hloubka ponoru je omezená - tu ším maximálně 5 metrů.
Mimochodem, na tyto ponory se s největší pravděpoodobností nevztahuje cestovní pojištění.
anonym
před 8 lety
Děkuju moc za odpověď,
já do teď neměla ponětí jak to funguje Naposledy jsme u hotelu sice potápěčské centrum měli, ale nikdo z hostů tam nechodil, tak jsme se toho trošku báli
Janáček
před 7 lety
👉Hurghada👉Marsa Alam👉Sharm El Sheik
Rezervace a dotazy👉
📧lenkalmholiday@gmail.com
📞+420 776 826 266
Maji česky mluvící průvodce a neni problém se s nimi na čemkoliv domluvit, jsou ochtni a maji kancelář v ČR
Mikey
před 7 lety
@Janáček ~ Díky za tip, ještě doplňuji odkaz na web - lmholiday.cz
Arne1
před 7 lety
Ano, doplnil jste druhou českou firmu - o Lence vím, ale psal jsem tu se kterou mám zkušenosti. Jen bych doplnil, že "Výlety z Hurghady" lze snadno platit v korunách bankovním převodem na český účet a je to ve velmi solidním kurzu.
K tomu cestovnímu pojištění, nedávno jsme to na jednom školení probírali, a zástupce pojišťovny říkal, že takovýto zkušební "skoroponor" by mohl být uznán v rámci běžných rekreačních sportů. Ale definitivně je lepší to s příslušnou pojišťovnou konzultovat.
Maki9
před 7 lety
Dobrý den, velmi dobré zkušenosti s MA Trips Marsa Alam,najdete je na fb, stačí napsat zprávu na Messenger a na všem se domluvíte, potápění na zkoušku tzv intro ponory jsou tu již popsány, je možné absolvovat i OWD základní kurz potápění, trvá 5 dní, po něm se stanete samostatným potápěčem do hloubky 20m, kurz probíhá v jednom z hotelů v pot. centru,kde mají příslušnou certifikaci a instruktory, MA Trips mohu jen doporučit, kurz jsem absolvovala přes ně

Příspěvky do diskuze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé

Registrace nových uživatelů je dočasně pozastavena, proto mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé. Přihlaste se a příspěvek můžete vložit.