Socha Krista Spasitele v Rio de Janeiro - cesta?

Vloženo: 12. července 2019
Poslední příspěvek: 14. července 2019
nový člen nový člen /
Bětka
nový člen nový člen / před 5 lety
Bětka
Jako každého, samozřejmě i nás láká socha Krista Spasitele v Rio de Janeiro. Chceme se na toho obřího ježíše taky podívat jak si tam tak stojí a kouká na ten krásný výhled. Dá se k němu dostat pěšky (jsou to snad jen 4 km, to mi přijde v pohodě) nebo tam jezdí nějaký bus?

Odpovědi 6 odpovědí

Kristýna
Cestoporadce Cestoporadce /
Kristýna
Cestoporadce Cestoporadce / před 5 lety
Kristýna
před 5 lety
@Bětka ~ Zdravím,
máte 3 možnosti jak se k soše Krista Spasitele dostat. První je jet na vrchol zubačkou, která je dle mě nejlepším způsobem jak si užít cestu vzhledem k pomalejší jízdě a vyhlídkové trase. Cesta nahoru trvá 20 minut a zubačka vyjíždí každou půlhodinu ze stanice Cosme Velho. Ve vedlejší sezóně stojí lístek pro dospělou osobou 65 R$, v hlavní sezóně 79 R$. Děti platí 51 R$. Lístky můžete koupit online zde a přeskočit tím fronty na místě (i když ne nijak dlouhé).
Druhou možností je jet dodávkou, která vyjíždí z Largo do Machado i z Copacabany. V ceně je také zahrnutý vstup. Jízdenky můžete koupit zde, ceny se liší v závislosti na sezóně a nástupní stanici.
Poslední možností pro sportovní typy je vydat se na vrchol pěšky. Je to také nejlevnější varianta. Cesta zabere 2-3 hodiny a po cestě na vás čekají dechberoucí výhledy. Je dobré vyrazit brzo ráno než udeří polední horka.
Ovča
věrný člen věrný člen /
Ovča
věrný člen věrný člen / před 5 lety
Ovča
před 5 lety
Já jsem jela v roce 2015 nahoru zubačkou, lístek jsem kupovala na místě před odjezdem, jen jsem musela čekat ca. 40 min na spoj, v němž bylo volno. Od sochy byl nádherný výhled, ale zase podobný je i z ostatních pahorků ve městě. Výše vstuného mi nepřišla vůbec úměrná zážitku. Druhý den jsem jela na Homoli cukru, zde je vstupné ještě vyšší a výhled v podstatě stejný. Myslím, že z těchto dvou vrcholů stačí navštívit jen jeden. Jinak je v Riu kopců dost, z nichž je obdobný výhled a jsou zadarmo.
Bětka
nový člen nový člen /
Bětka
nový člen nový člen / před 5 lety
Bětka
před 5 lety
@Ovča ~ Zdravím, zatím máme zajištěné ubytování v Casa Amarela. Děkuji za informaci, že je lepší zvolit raději jen jeden z kopců, původní plán byl oba dva. Pak samozřejmě návštěva pláže Copacabana a Ipanema. Určitě chceme stihnout vodopády a The Bird Park. Prosím nebyla jste na ostrově Ilha Bela? Jestli stojí za to prodloužit si cestu ještě o tento ostrov nebo budeme mít "dost"?
Ovča
věrný člen věrný člen /
Ovča
věrný člen věrný člen / před 5 lety
Ovča
před 5 lety
Na ostrově jsem nebyla, v ptačím parku ano. Zda to bylo něco extra, nemohu říci, pro mě obyčejná zoo specializovaná na ptáky. Spíše si z Foz do Iguacú udělejte výlet přes most do Paraguaje. Je tam levněji, nakoupíte si levněji potraviny i lépe se v restauracích najíte. Ale je možné navštívit tam paraguayský bod trojzemí a 3. část vodopádů Iguazú tzv. Salto del Monday. Je sice menší než Iguazú, ale také majestátný a vstupné je oproti Iguazú pakatel.
Wasaku
nový člen nový člen /
Wasaku
nový člen nový člen / před 5 lety
Wasaku
před 5 lety
Ilha Bella fajn, proč ne. Pro nás suchozemce mají ostrovy své kouzlo a Ilha Bella je krásný ostrov. Možná bych spíš vybral z Ria výlet do Paraty spojený s ostrovem Ilha Grande. Je vidět, jak vše věcí názoru. Krátká nákupní návštěva Paraguaye mě nijak neoslovila, za to papoušci v parku ano
Ovča
věrný člen věrný člen /
Ovča
věrný člen věrný člen / před 5 lety
Ovča
před 5 lety
Já nákupy v Praraguaji nedoporučuji pouze ekonstatuji, že ta možnost tam je. Navíc v Paraguaji není problém najít samoobsluhu, v Brazílii se nám to povedlo jen ve Fozu. Ale doporučuji paraguajský vodopád a místo styku tří hranic. Já jsem i v Praraguaji týden cestovala a přesto, že je chudší než Brazílie, tak je v mnohém spořádanější a inteligentnejší. Jinak Paraty doporučuji také.

Příspěvky do diskuze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé

Přihlaste se nebo si vytvořte profil ve formuláři níže. Stačí napsat Váš příspěvek a zadat e-mailovou adresu pod kterou se chcete registrovat. Následně Vám pošleme na e-mail potvrzovací odkaz, kterým registraci dokončíte.

Vložit odpověď

    Odesláním formuláře jsem srozuměn(a) s informacemi o zpracování osobních údajů