Agadir od 10 319 Kč
Zobrazit zájezdy

Výlety z Agadiru

Vloženo: 20. července 2019
Poslední příspěvek: 2. srpna 2019
čerstvý příchozí čerstvý příchozí /
Leona456
čerstvý příchozí čerstvý příchozí / před 5 lety
Leona456
Prosíím tipy na výlety z Agadiru, názory, doporučení, připomínky, co vidět, kam vyrazit, co nevynechat, cokoliv na téma Maroko - Agadir Děkujuu

Odpovědi 7 odpovědí

Kristýna
Cestoporadce Cestoporadce /
Kristýna
Cestoporadce Cestoporadce / před 5 lety
Kristýna
před 5 lety
@Leona456 ~ Zdravím,
Z Maroka jsem se nedávno vrátila a musím říct, že jsem byla neskutečně překvapená, jaký dojem na mě tato země zanechala. Milí lidé (někdy až příliš za účelem z Vás vytáhnout peníze ) a naprosto nádherná krajina, hory a divoký oceán.
V Agadiru jsem strávila pouze den a stačilo mně to. Je to nejturističtější letovisko v Maroku, zároveň ale velmi čisté, moderní a upravované město narozdíl od jiných měst v Maroku. Najdete zde také velmi luxusní resorty, nákupní centra a obchody. Pro někoho po této stránce může být Agadir velmi atraktivní, mě však nezaujal vůbec. Nenachází se zde žádné památky či staré centrum a vše je hodně odlišné od reality jak Maroko skutečně vypadá. Je to zkrátka velké město částečně vybudované pro turisty. Pláže zde se mně také vůbec nelíbily a byly přeplněné turisty.
Daleko příjemnější letovisko je Taghazout, vzdálené cca 20 km od Agadiru. Je to surfařské malé městečko, turisté jsou zde taky, ale atmosféra města je skvělá. Můžete se procházet úzkými uličkami, které zdobí modrobílé domy jako v Řecku a najíst se můžete v jedné z výborných restaurací za přijatelnější ceny než v Agadiru. I tak jsou ale ceny na pobřeží dražší než ve vnitrozemí. Doporučuji si sem minimálně udělat výlet.
Super je také město Essaouira, severněji od Agadiru. Město má kouzelné centrum a rozhodně stojí za návštěvu.
Kousek od Agadiru doporučuji vyrazit do Valle Paradis, což je zelené údolí, jímž protéká řeka a jsou zde krásná jezírka na koupání. V létě však můžou být částečně vyschlá, takže je dobré ověřit si aktuální informace předem. To stejné platí pro vodopád Cascades d´Immouzer.
Na celodenní výlet doporučuji zajet do údolí a kaňonu Ait Mansour, který je od Agadiru vzdálený cca 180 km.
Dejte si pozor na vzdálenosti, 180 km po místních silnicích může zabrat klidně 3-4 hodiny jízdy autem. Někde jsou silnice v perfektním stavu, a někde projíždíte horami a cesty jsou často nezpevněné.
Jarča
nová členka nová členka /
Jarča
nová členka nová členka / před 5 lety
Jarča
před 5 lety
@Leona456 ~ Ahoj, nedoporučuji si brát z letiště taxi, které se na vás hned u vchodu vrhne, raději popojít o kousek dál. Případně si půjčte auto (půjčovali jsme si na letišti a vše ok). Připravte se na miliony návrhů a smlouvání na každém kroku. Za všechno chtějí bakšiš, i když je chceš vyfotit, nebo jim vyfotíš dům, nebo něco, tak hned natahují ruku. Za mě je Agadir super destinací pokud surfujete. Byli jsme na Legzira Beach. Nevím jestli to tam je stále, ale my jsme vychytali hodně opar, což je prý písek ze Sahary. Výlet třeba do pohoří Atlas na typické marocké vesničky, do města Ouarzazate, vodopády Ouzod - je to sice dál, ale pokud budete mít auto, tak se to dá. Jo a jídlo super, vodu jedině balenou.
Jarča
nová členka nová členka /
Jarča
nová členka nová členka / před 5 lety
Jarča
před 5 lety
Ještě mě napadá kousek od Agadiru co nám radili místní Cave Win Timdwin... oblast růží táhne se údolím od Kalaat M´Gouna do Bou Tharar. Oblast v okolí Midel kde je zima jak na sibiři.
Majina
nová členka nová členka /
Majina
nová členka nová členka / před 5 lety
Majina
před 5 lety
Paradise Valley, Taroudant.. Samotný Agadir nic moc (stačí na něj dva dny), ale jako výchozí bod pro cestování super, u autobusáku je perfektní místní trh. Souhlasim s Kristýnou Taghazout je mnohem hezčí a je to skvělé místo pro surfování. Při smlouvání vám tam půjčí surf i za 250 Kč/den. Určitě půjčit auto na okolí, do Marakéše busem.
Cholerik
nový člen nový člen /
Cholerik
nový člen nový člen / před 5 lety
Cholerik
před 5 lety
Agadir je podle mě hodně turistický a s původním Marokem nemá mnoho společného. Teď naposled jsme byli s CK na okruhu královskými městy Saidia – Fes – Beni Mellal – Marakéš – Casablanca – Rabat – Meknes – Saidia a to byla nádhera
Milujuvšechny
nový člen nový člen /
Milujuvšechny
nový člen nový člen / před 5 lety
Milujuvšechny
před 5 lety
Agadir - pěkné muzeum, pláž, minizoo, na kopci starý hrad,kde se večer schází mladí lidé.Krásný výhled na moře.
Leona456
čerstvý příchozí čerstvý příchozí /
Leona456
čerstvý příchozí čerstvý příchozí / před 5 lety
Leona456
před 5 lety
Super, díky! Určitě si vybereme.

Příspěvky do diskuze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé

Přihlaste se nebo si vytvořte profil ve formuláři níže. Stačí napsat Váš příspěvek a zadat e-mailovou adresu pod kterou se chcete registrovat. Následně Vám pošleme na e-mail potvrzovací odkaz, kterým registraci dokončíte.

Vložit odpověď

    Odesláním formuláře jsem srozuměn(a) s informacemi o zpracování osobních údajů