Vrsar od 1 365 Kč
Zobrazit zájezdy

Ze severní moravy na Istrii nej trasa

Vloženo: 25. července 2019
Poslední příspěvek: 15. srpna 2019
čerstvá příchozí čerstvá příchozí /
LuSy
čerstvá příchozí čerstvá příchozí / před 5 lety
LuSy
Dobry večer ... prosim mohl by mi někdo poradit nej trasu z Ostravy na Istrii ( Vrsar ) ? Dle diskuzi zde mi prijde idealni jet pres Slovensko , Madarsko a pak kousek Slovinsko ( kde bych se chtela vyhnout placeni dalnice ci mytneho )... poradí někdo kdo treba tuto trasu jezdi pravidelne , nebo ted absolvoval prosim ?

Odpovědi 9 odpovědí

Kristýna
Cestoporadce Cestoporadce /
Kristýna
Cestoporadce Cestoporadce / před 5 lety
Kristýna
před 5 lety
@LuSy ~ Hezký večer,
já jsem obě trasy absolvovala několikrát, ale je to již pár let od mé poslední cesty do Chorvatska. Každopádně cesta přes Maďarsko vychází cca o 30-60 min pomaleji, ale jak říkáte - ušetříte tím na dálniční známce. Navíc cesta Maďarskem proběhla vždy v klidu a bez kolon. Trasa ale často vede vesnicemi, což může někomu vadit.
Na nějakých úsecích v Rakousku a především ve Slovinsku jsme často uvízli v dlouhých kolonách... takže pohodovější cesta je dle mě přes Maďarsko.
mmxx
stálý člen stálý člen /
mmxx
stálý člen stálý člen / před 5 lety
mmxx
před 5 lety
Dobrý den, jezdím v červnu dolů na Gradac a v záři na Istrii "zelená laguna" o kousek vedle Vrsaru.Mé zkušenosti s cestou na Istrii:z Ostravy za 7,5 hodiny klasicky Vídeň Graz Maribor Koper > nejkratší cesta, jezdíme klasicky v sobotu cca ve 2 ráno z Ostravy.Náklady reálné 2,3 kč/l palivo tj.3900 Kč+270 dálnice Rakousko + 960 dálnice Slovinsko+2 x 90 Kč mýto Istrie tj.cca 5230 Kč tam z pět /cca 2600 kč jedna cesta) a teď přes SVK a HU.Dle mapy cz min.o 2 hodiny a 100 km dále.Ceny SVK dálnice 260 HU dálnice 270,Goričan Zagreb 2 x170 Kč,Zagreb Rijeka 2 x 277,Istrie 2 x 195 kč mýto tj poplatky 1620 palivo cca 4270 Kč celkem tam a zpět 5890 / 2950 jedna cesta/Takže na Istrii se to přes Maďary moc nevyplatí/dolů na Gradac to vyjde +- stejně/.Za ty roky už můžu porovnávat, a každá cesta je jiná letos Ostrava Gradac 11 hodin, před 2 roky 15 hodin. I letos směr Istrie 7.9. ve 2 ráno.Přeji šťastnou cestu.
poznámka pod čarou:cesta přes zemědělský Maďarský venkov sám traktor, co pátá vesnice policajti z radarem to fakt ne-osobní zkušenost.
anonym
čerstvý příchozí čerstvý příchozí /
anonym
čerstvý příchozí čerstvý příchozí / před 5 lety
anonym
před 5 lety
@LuSy ~ jezdime pravidelně a je to super trasa. Hodně se usetri na znamkach
anonym
čerstvý příchozí čerstvý příchozí /
anonym
čerstvý příchozí čerstvý příchozí / před 5 lety
anonym
před 5 lety
@mmxx ~ dobrý den mužu se zeptat ,když pojedeme od Klatov do Fažany aká je idealní cesta?(kde co platíme) anebo Klatovy -Vodice. Ješte presne nevíme kam jít.Mame 2,5 roční cácorku. Chceme na blink po pulke srpna. Dekuji za radu
mmxx
stálý člen stálý člen /
mmxx
stálý člen stálý člen / před 5 lety
mmxx
před 5 lety
@anonym ~ Dobrý den, cestu z Klatov na jih nemám osobně projetou, ale dle dostupných informací nejkratší cesta Železná Ruda,Passau,Salzburg Lubljana Kopoper Fažana.Platí se 260 Kč Rakouská známka, 2 * 7,2 Eur tunel Karavanke, 960 Slovinská známka + 2 * 43 Kuna istrijská dálnice. a je to cca 720 km.tj celkem cca 1 900 Kč za poplatky.Vodice o 200 km dále. Cesta Rakousko po A3 pak A9, a buď po dálnici přes Slovinko za 960 Kč nebo objet a potom klasika Zagreb Lučko a dolů po dálnici 2 * 95 kuna Zagreb - Pirovac + Macejl - Zagreb 2 * 48 kuna.
Berun
čerstvý příchozí čerstvý příchozí /
Berun
čerstvý příchozí čerstvý příchozí / před 5 lety
Berun
před 5 lety
@mmxx ~ Dobry den, koukam, ze se dost vyznate, tak mam dotaz... Z Prahy do Puli, abych se moc neprohla, je lepsi si neco slehnout na nervy a jet pres D1 -> Viden -> Styrsky hradec -> Maribor -> Lublan a koper? Jela jsem to pred 2 mesici jen do Porece, ale cesta pres hory, abych se vyhla placenym tunelum byla silene dlouha a unavna. Platit dalnice mi nevadi, ale tunely, bych rada vynechala a jedina cesta bez tunelu mi prijde tahle. A cca cenu odhadnete? 1 motor benzin dekuji
mmxx
stálý člen stálý člen /
mmxx
stálý člen stálý člen / před 5 lety
mmxx
před 5 lety
Nejsem kamioňák ani obchodní cestující, ale jen prezentuji své zkušenosti z turistických cca 20 cest na jih.Do Puly je asi fakt nejhorší D1,Vídeň je nejlepší přejet nad ránem. kdy se i v sobotu dá projet na tempomat 80km/hod, zpět potom v podvečer už to je poskakování 10-15km/hod ale furt to jede a zdržení do 20 minut, co opravili mosty přes Dunaj už jsme vyleženě nestáli ale popojížděli v koloně.Přes Rakousko 2 zúžení letos v podstatě jen pomalejší průjezd.Slovinsko asi 3 zúžení bez větších problémů. okolo Lublaně silnější provoz,v Koperu cca 10 min na hranici.Ale situace samo může být každý den jiná.Ceny 270 Kč známka A,960 Kč známka SLO + 2x180 Kč Umag -Pula.Nic víc se neplatí.Palivo beru na Chemizu před Pasohlávkama(nejlevněší po cestě) a až po víčko a vyjde to až do cíle.Při ceně 2,5 kč/km cca 2200 Kč jedna cesta tam,ale ložení a rychlost na hraně limitů předpisů. prostě valime co to da Cena v HR +- 35 Kč v přístavu l BA95/na dálnici i 37 Kč/.V sobotu v 2:00 hod z Ostravy v 10 ráno v moři v Poreči. Šťastnou cestu
Berun
čerstvý příchozí čerstvý příchozí /
Berun
čerstvý příchozí čerstvý příchozí / před 5 lety
Berun
před 5 lety
@mmxx ~ Dekuji, me slo ciste jen o to, ze mi to pulka auta odrekla a ja hledam nejlevnejsi variantu, kde nebudu platit mytne, cesta vyjde casove stejne o par vic pres Viden jako pres Salzburk, ale levneji co jsem vcera nasla chytrou mapku. Kdyz jsem s tim nepocitala. Jeste zvazuju, jestli Slo 2 mesicni nebo stihnu 7dni. Dekuju. Benzinku v Cr zapisuju, v Chorvatsku poradi uz pritel
mmxx
stálý člen stálý člen /
mmxx
stálý člen stálý člen / před 5 lety
mmxx
před 5 lety
@Berun ~ Oni ti Slovinci jsou vyčuraní, dali to 7 dní a od soboty do soboty je 8.Proto když jedeme na Gradac Slovinskou dálnici už roky objíždíme,ale na tu Istrii přes celé Slovinsko si jí kupujeme, a krátit si zase dovču aby vyšla 7 denní známka si myslím že je blbost.

Příspěvky do diskuze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé

Přihlaste se nebo si vytvořte profil ve formuláři níže. Stačí napsat Váš příspěvek a zadat e-mailovou adresu pod kterou se chcete registrovat. Následně Vám pošleme na e-mail potvrzovací odkaz, kterým registraci dokončíte.

Vložit odpověď

    Odesláním formuláře jsem srozuměn(a) s informacemi o zpracování osobních údajů