Rozhovor s Ojou

Vloženo: 23. července 2019
Poslední příspěvek: 28. července 2019
Administrátor Administrátor /
Dáša
Administrátor Administrátor / před 5 lety
Dáša
Další z řady rozhovorů s ostřílenými cestovateli z Cestolina. Jejich vlastní zkušenosti a rady. Jako další jsme se rozhodli vyzpovídat uživatelku OJU.

Oja si vždy přála cestovat a poznávat, ale skutečně začala asi před sedmi lety. Vždy byl nějaký důvod, proč to nešlo. Ale za těch pár let se dost změnilo a ona už nyní ví, že nikdy není pozdě. Drží se zásady, že kdo chce, najde způsob. Cestování není výhradně o pěnězích, když se člověk dostane na dobrou vlnu a mezi podobně laděné lidi, možnosti začnou přicházet samy. Nejhorší je čekat AŽ... AŽ pominou všechna až, už může být pozdě...
Život utíká všem stejně rychle, je jen na každém z nás, jak si ho chceme a dokážeme prožít.

Na Cestolinu se můžete podívat na její krásné fotografie.

1) Z Vašich fotografií je patrné, že se zajímáte o historii. Co Vás na tom láká a jaké místo (co do historické hodnoty) Vám přijde nejzajímavější?
Historie je pro mě zajímavější tím víc, čím jsem starší. Vidět na vlastní oči, kudy procházely dějiny, je něco, co mám ráda. Navíc tato místa bývají plná úžasných staveb a uměleckých děl. To je zase pastva pro oči a důvod k obdivu. Proto jsem byla nadšená třeba v Paříži a těším se do Petrohradu. Jelikož je každé místo kouzelné svojí osobitostí, těžko favorizovat. Spíše se těším, co budu mít možnost zažít a užít.
2) Podnikáte tyto výpravy za historickými místy nějak organizovaně (například fakultativní výlety přes CK), nebo si cesty za zajímavými místy plánujete sama?
Spolu s partnerem máme v oblibě toulání Českem a Slovenskem po vlastní ose a vždy se vracíme plní dojmů. Pokud jde o zahraničí, tam mi více vyhovuje možnost vyrazit s průvodcem, který dodá spoustu informací a díky němu je výlet nabitý. Takže výlety s CK a poznávací autobus mám ráda, navzdory jistému nepohodlí a únavě. Ale zase při cestě na vlastní pěst do ciziny je krásné to jemné napětí a malinko dobrodružství.
3) Co máte na cestování nejraději?
Na cestování je krásné to plánování a těšení, poté samotná cesta a následně třídění dojmů, které si dělám prostřednictvím fotografií. Několik let si dělám fotoknihy, během té činnosti dohledávám zajímavosti a fakta na Wikipedii, které do knih vkládám, a kolikrát se divím, co tam všude bylo. Tak si hraji ve volném čase.
4) Jaké nejchutnější jídlo jste na svých cestách ochutnala?
Jídlo a pití je součást cestování, musí se ochutnávat všude. Já se snažím zkoušet co neznám. Když to jde - plody moře. Chutná mi řecká kuchyně, naopak dost mě zklamala týdenní cesta přes Bosnu a její čevapi všude a nic moc jinde. Myslím, že něco zajímavého mě teprve čeká, příští rok se chystám na Bali.
Děkujeme za milé odpovědi. Zaujal vás rozhovor? Zeptejte se Ojy na to, co vás zajímá...

Odpovědi 4 odpovědi

Samvěd_Křepelka
nový člen nový člen /
Samvěd_Křepelka
nový člen nový člen / před 5 lety
Samvěd_Křepelka
před 5 lety
@Dáša ~ Souhlasím s paní..nejhorší je čekat, také jsme se k cestování dostali až později, což je možná škoda.
Ovča
věrný člen věrný člen /
Ovča
věrný člen věrný člen / před 5 lety
Ovča
před 5 lety
Souhlasím - cestování není jen o penězích a "kdo chce psa bít, vždy hůl najde."
anonym
čerstvý příchozí čerstvý příchozí /
anonym
čerstvý příchozí čerstvý příchozí / před 5 lety
anonym
před 5 lety
Rada se seznamim s lidmi kteři radi cestuji Miluš
MiraHaki
věrný člen věrný člen /
MiraHaki
věrný člen věrný člen / před 5 lety
MiraHaki
před 5 lety
@Samvěd_Křepelka ~ já se k cestování dostal také později a myslím, že si to víc užívám jak za mlada. Za mlada jsme s dětmi přijeli k moři a jen jsme se grilovali na pláži. Nyní všude šmejdím, objevuji, nemusím myslet na to, že se v neděli vrátím a v pondělí musím do práce. Cestování je to pro mě relax a je mi jedno na jak dlouho a kolikrát vyrazím. V neděli letím do Kyjeva, pak jedu autem do Curychu a 21.8. letím do Švédska

Příspěvky do diskuze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé

Přihlaste se nebo si vytvořte profil ve formuláři níže. Stačí napsat Váš příspěvek a zadat e-mailovou adresu pod kterou se chcete registrovat. Následně Vám pošleme na e-mail potvrzovací odkaz, kterým registraci dokončíte.

Vložit odpověď

    Odesláním formuláře jsem srozuměn(a) s informacemi o zpracování osobních údajů