Maroko od 10 489 Kč
Zobrazit zájezdy

Co koupit v Maroku

Vloženo: 11. července 2019
Poslední příspěvek: 1. listopadu 2019
nový člen nový člen /
Lesníjahoda
nový člen nový člen / před 5 lety
Lesníjahoda
Hezký den všem, co koupit v Maroku. Chystáme se mimo cestování a poznávání památek také na nákupy a chceme si přivézt nějaké suvenýry z Maroka. Poraďte co přivést za dárky. Určitě bych si chtěla nakoupit arganový olej na řasy a vlasy. Koupím prosím v bio kvalitě a s certifikátem Fair Trade i na běžném trhu? A maminka je sběratelka různých kaktusů a sukulentů. Je možné dovézt z Maroka květiny nebo to je zakázané? Nevíte? Děkuji moc.

Odpovědi 6 odpovědí

Kristýna
Cestoporadce Cestoporadce /
Kristýna
Cestoporadce Cestoporadce / před 5 lety
Kristýna
před 5 lety
@Lesníjahoda ~ Dobrý den,
z Maroka jsem se vrátila před 2 měsíci a kvůli suvenýrům jsem si musela dokupovat kufr. Ve městech jsou trhy většinou otevřené od rána až do noci, stánky najdete úplně všude. Na každém trhu to tak krásně exoticky voní, že neodoláte a chcete koupit všechno. Alespoň já to tak mám. Já osobně jsem si dovezla koberec (dejte si pozor, abyste si koupila pravý marocký, a ne ten z Číny), keramické misky, zlaté šperky i bižuterii, čajové konvice, výrobky ze dřeva (krabička, miska), zkameněliny, arganový olej, vonné tyčinky, přírodní pleťovou masku a přírodní šampon, santalové dřevo, koření, čaje, a další drobnosti. Velmi populární jsou také šátky, kožené výrobky, proutěné zboží nebo výrobky z vlny. Každý si zde opravdu najde to svoje. Pro mě bylo Maroko nákupním rájem, a to většinou žádné suvenýry z cest nevozím.
Na téměř každém stánku prodávají arganový olej dvou kvalit - jeden levnější a to smíchaný s jiným olejem a druhý dražší 100% arganový. Jestli je to ale opravdu pravda, to netuším. Každopádně já si koupila údajně ten pravý a spokojená s kvalitou jsem. Používám ho do vlasů i na tělo, krásně vyživuje.
Co se týče květin, tak dle informací na internetu je vývoz bohužel zakázán. Raději bych to tedy neriskovala.
Lesníjahoda
nový člen nový člen /
Lesníjahoda
nový člen nový člen / před 5 lety
Lesníjahoda
před 5 lety
@Kristýna ~ Ah, to je škoda, ale zkusím tedy mrknout po šátku nebo nějakém koberečku. Na arganový olej už se těším, doufám, že bude lepší než ten k sehnání u nás.
Rádi bysme v Marrákeši navštívili trh na náměstí Jemaa El Fna. Můžu se ještě zeptat, opravdu je nesmlouvání projevem neúcty nebo dokonce jako urážka? Nejsem úplně typ co rád smlouvá, ráda ocením práci cizích lidí. Kristýno, platí v Maroku zákaz focení modlících se lidí?
Kristýna
Cestoporadce Cestoporadce /
Kristýna
Cestoporadce Cestoporadce / před 5 lety
Kristýna
před 5 lety
@Lesníjahoda ~ Dobrý den,
nesmlouvání bych jako urážku neviděla, ale určitě je lepší smlouvat vzhledem k tomu jak je většina výrobků naceněných. Smlouvání je také součást jejich kultury a berou to jako hru.
Fotit modlící se lidi je zakázáno a také vstup do mešit pro nemuslimy.
Martyy
čerstvý příchozí čerstvý příchozí /
Martyy
čerstvý příchozí čerstvý příchozí / před 5 lety
Martyy
před 5 lety
Mě by určitě moc potěšilo z Maroka nějaký arganovy olej, nebo nějaká marocká zázračná kosmetika. A potom taky hena. Každopádně k té kosmetice, všimla jsem si, že marocké ženy mají absolutně dokonalou pleť bez jediné chybičky a zajímalo by mě opravdu hodně, jak to dělají. Možná také ten Océan dělá hodně, ale určitě to nebude to jediné. Já musím chodit na takovéhle procedury, abych aspoň trochu dosáhla krásy jejich pleti a ony to mají vlastně skoro zadarmo
Rudy
nový člen nový člen /
Rudy
nový člen nový člen / před 5 lety
Rudy
před 5 lety
@Martyy ~ Vám se dělají v obličeji jizvy, strie, růžovka či kuperóza?
Skrytý autor
Skrytý autor
před 5 lety
Skrytý autor
před 5 lety
Tento příspěvek byl skrytý administrátorem, protože porušoval pravidla webu.

Příspěvky do diskuze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé

Přihlaste se nebo si vytvořte profil ve formuláři níže. Stačí napsat Váš příspěvek a zadat e-mailovou adresu pod kterou se chcete registrovat. Následně Vám pošleme na e-mail potvrzovací odkaz, kterým registraci dokončíte.

Vložit odpověď

    Odesláním formuláře jsem srozuměn(a) s informacemi o zpracování osobních údajů