Slovensko od 659 Kč
Zobrazit zájezdy

Využili jste autovlak na Slovensko?

Vloženo: 23. října 2019
Poslední příspěvek: 24. října 2019
nový člen nový člen /
Adlerka
nový člen nový člen / před 5 lety
Adlerka
Dobrý den, rádi bychom jeli autovlakem na Slovensko do Tater, chceme s sebou vzít lyžařskou výbavu a všechny věci na týden. Autovlaky jsme ještě nikdy nevyužili. Je nějaký rozdíl, když se přepravuje auto vlakem v noci? Kdy tam člověk musí přijet, doklady tam odevzdám nebo je mám u sebe a ukazuju je někde v průběhu cesty? Když se v nočním vlaku spí, tak nás vzbudí nebo jak to celé probíhá? Do auta se během cesty nesmí? Víte někdo, uměli byste poradit?

Odpovědi 2 odpovědi

GumidekB
stálý člen stálý člen /
GumidekB
stálý člen stálý člen / před 5 lety
GumidekB
před 5 lety
Na Slovensko zkušenost nemám, ale jel jsem tak do Chorvatska. Auto se naloží na speciální vagon a zamkne se. Věci si vezmete do osobního vagonu. Můžete mít klidně jen sedačky nebo i lůžkové kupe. Záleží, co si zaplatíte. V rámci Schengenu se doklady nikde neukazují (kromě jízdenky). V lůžkovém voze vás na požádání vzbudí a myslím, že nabízí i snídani. Ale to se informujte při koupě jízdenky. Do auta se během jízdy nedostanete. Pokud bude mít lyže na střeše, tak doporučuji box. Ale nejsem si jistý s dovolenou výškou vozu. Zase bych poslal dotaz na ČD.
Cholerik
nový člen nový člen /
Cholerik
nový člen nový člen / před 5 lety
Cholerik
před 5 lety
@Adlerka ~ Nástup pouze v Praze, být na nádraží 2-3 hodiny předem. Jízdenky je třeba koupit včas, často je vyprodáno. Pokud máte větší auto, je potřeba kontrola, zda se vejde. My jeli lůžkovým. Pohodlný, měli jsme své kupé a vyspat se tam dalo v pohodě. Vše bylo čisté a ráno nám dokonce dali i snídani.

Příspěvky do diskuze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé

Přihlaste se nebo si vytvořte profil ve formuláři níže. Stačí napsat Váš příspěvek a zadat e-mailovou adresu pod kterou se chcete registrovat. Následně Vám pošleme na e-mail potvrzovací odkaz, kterým registraci dokončíte.

Vložit odpověď

    Odesláním formuláře jsem srozuměn(a) s informacemi o zpracování osobních údajů