Seychely od 44 195 Kč
Zobrazit zájezdy

Seychely - jaké jsou ceny potravin? Atd.

Vloženo: 22. října 2019
Poslední příspěvek: 3. listopadu 2019
nový člen nový člen /
Divoženka
nový člen nový člen / před 4 lety
Divoženka
Hezký den, všichni jezdí jen Chorvatsko, Řecko, Egypt, co takhle Seychely? Je tu někdo, kdo tam byl? A mohl by mi říct jaké jsou ceny potravin a v restauracích na Seychelách? Dá se tam dobře najíst třeba i "na ulici"? Co radíte ochutnat? Voda se dá pít všude?

Odpovědi 4 odpovědi

Opavan
stálý člen stálý člen /
Opavan
stálý člen stálý člen / před 4 lety
Opavan
před 4 lety
Dobrý den "Divoženko" na Seychelách jsem byl v prosinci, na několika ostrovech. Zajímaly mne hlavně přírodní krásy = typické žulové balvany v moři (ale, upozorňuji, ty jsou převážně jen na ostrově La Digue = cena plavby z Praslinu je 100 E), a pak to jsou kokosové ořechy Coco del Mar (vypadají jako ženské pozadí či popředí), které jsou jen na ostrově Praslin. Jen bych podotkl, jak jsem tam dostal info, že bez potvrzení o ubytování můžete být na letišti vráceni zpět, levné hotýlky tam nejsou. Někdy požadují (na letišti) prokázat se dostatečnou sumou peněz či kvalitní plat. kartou. Ceny v rest a na ulici nevím, v podstatě tam "na ulici nic k jídlu není"; pohyboval jsem se v hotelích na různých ostrovech, takže jsem nikam do rest. nechodil. Hl. město Victoria (na ostr Mahé) má 50 tis obyvatel. Je to drahá destinace, která se zaměřuje na luxus služby pro movitou klientelu, kde jsou velmi vysoké ceny....
Nerozumím otázce "voda se dá pít všude"? = v horách/kopcích určitě ano (z potoků). Hezký výlet přeji!
Divoženka
nový člen nový člen /
Divoženka
nový člen nový člen / před 4 lety
Divoženka
před 4 lety
@Opavan ~ četla jsem, že voda na Seychelách by měla být nezávadná, ale doporučuje se pít vodu balenou, syrové ovoce a zeleninu omýt nebo oloupat a dávat si pozor na konzumaci ledu a zmrzliny. Jinak vždy, když cestuji tak ráda ochutnávám místní kuchyni zejména v ulicích, jedině tam se dá ochutnat tradiční jídlo dané země. Proto jsem se ptala, ale je mi jasné, že Seychely budou asi jiná liga. Na ostrov La Digue jsem slyšela samou chválu. Minulý rok byly v lednu letenky za 13 000, to jsem bohužel propásla. Koukala jsem i na ubytování a 4 dny v Mahé, 10 dní La Digue = celkem 10 500 Kč. takže by se dalo
pavel666
legenda legenda /
pavel666
legenda legenda / před 4 lety
pavel666
před 4 lety
@Divoženka ~ Ceny jídel v restauracích začínají tak na cca 300kč a výše.Pivo půlitr kolem 200 kč a limo je trošku levnější.Na plážích (Beau Vallon) jsou stánky,kde místní prodávají jídlo do krabiček,grilují a výběr je nekonečný a cena začíná na 120 kč za krabičku,co do ní si vybereš na pultu sama.V potravinách mraky českých sýrů,tvaroh a další čeké potraviny (asi pozůstatek po Krejčířovi) a ceny no víceméně jako u nás.Já si zaletěl na výlet na Praslin a příroda užasná,pláže prázdné,ale nikde nic kde se napít či najíst.Prošel jsem tam 4 pláže a byla tam jedna restaurace a jedny potraviny.To je asi v kostce vše jinak pokud chcete něco specifického tak rád poradím pokud budu vědět.
Adriana
nový člen nový člen /
Adriana
nový člen nový člen / před 4 lety
Adriana
před 4 lety
Kamarádka s manželem byly na katamaránu. Prý to bylo jak v obytném autě, jen podstatně pohodlnější. Takže víc zážitků bez dlouhých přesunu. Zátoky kam se jinak než lodí nedostanete. Ceny jídla prý vyšší no..není to Chorvatsko..

Příspěvky do diskuze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé

Přihlaste se nebo si vytvořte profil ve formuláři níže. Stačí napsat Váš příspěvek a zadat e-mailovou adresu pod kterou se chcete registrovat. Následně Vám pošleme na e-mail potvrzovací odkaz, kterým registraci dokončíte.

Vložit odpověď

    Odesláním formuláře jsem srozuměn(a) s informacemi o zpracování osobních údajů