Mexiko od 27 900 Kč
Zobrazit zájezdy

Suvenýry z Mexika, co koupit?

Vloženo: 7. listopadu 2019
Poslední příspěvek: 7. listopadu 2019
čerstvý příchozí čerstvý příchozí /
BlackMountain
čerstvý příchozí čerstvý příchozí / před 4 lety
BlackMountain
Hezký den, maminka se chystá s kamarádkou za měsíc navštívit Mexiko a trvá na tom, že nám všem dětem a taťkoj chce koupit nějaké suvenýry z Mexika. A, že si máme říct, co bysme chtěli. Ačkoliv jsme jí říkali ať nic nevozí a užije si to tam. Znáte to, trvá si na svém.. Jaké dárky, co se tam dají pořídit jí tedy nijak nezruinují a budou hezkou památkou? Já jsem tam nikdy nebyla, napadají mě tak leda ponča nebo šperky/korále.

Odpovědi 2 odpovědi

Michal_Neřeknu
čerstvý příchozí čerstvý příchozí /
Michal_Neřeknu
čerstvý příchozí čerstvý příchozí / před 4 lety
Michal_Neřeknu
před 4 lety
@BlackMountain ~ Určitě bych mamce doporučil se podívat na trh Mercado de Artesanias de la Ciudadela, kousek od metra Balderas. Krásné umělecky propracované výrobky. Dají se tu najít koberečky, stříbrné šperky, různé náhrdelníky, sombréra, dřevěné hračky, různé takové ty houpačky závěsné. Ať si určitě projde nejdřív celý trh a porovná si ceny. Platí se většinou hotově, větší stánky berou karty, ale jsou i dražší. Počítaj si tak 10-15 % ceny nahoru. Lepší je umět španělsky, bude mít slevy u prodejců suvenýrů, anglicky mluvícím dávali cenu vyšší. V prostorách trhu je i restaurace, kde se dá docela dobře a levně najíst.
pavel666
legenda legenda /
pavel666
legenda legenda / před 4 lety
pavel666
před 4 lety
@BlackMountain ~ Záleží kam letí.Pokud Cancún nebo Playa de Carmen tak třeba u Chichen itza prodávají indiáni dřevěné masky,obsidiánové nože,či jiné výrobky z obsidiánu,mayský kalendář,aztécký kalendář,sombréra různých velikostí od 10cm do 1,5 m ,pak se jezdí do Valladolidu kde je taky sposty suvenýrů k dostání a tequilu hlavně ne??Nebo na Playa de carmen je 5 avenue a tam je asi tam 1000000 obchodů se vším co se dá vyrobit.

Příspěvky do diskuze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé

Přihlaste se nebo si vytvořte profil ve formuláři níže. Stačí napsat Váš příspěvek a zadat e-mailovou adresu pod kterou se chcete registrovat. Následně Vám pošleme na e-mail potvrzovací odkaz, kterým registraci dokončíte.

Vložit odpověď

    Odesláním formuláře jsem srozuměn(a) s informacemi o zpracování osobních údajů