Langkawi od 32 939 Kč
Zobrazit zájezdy

Langkawi

Vloženo: 29. května 2019
Poslední příspěvek: 3. března 2025
TiQe
Ahoj, byl někdo na ostrově Langkawi ? Zvažuji jet v lednu a sháním jakékoliv informace. Děkuji

Odpovědi 21 odpovědí

LenkaGazdova
před 7 lety
Ahoj, na Langkawi žiju, takže se klidně ptej na co potřebuješ
Georg
před 7 lety
Langkawi doporučuji. Letenky koukni na Qatar Aarwais. Taxiky jedině Grab za hubičku. Ostrov je hezký, je na co koukat. Ubytuj se v Phantai Cenang všude blízko. Z přístavu Telega Harbor je to hodinka do Thajska, Ko Lipe, Adang, Ko Bulon. Jirka
Kristýna
před 7 lety
@TiQe ~ Zdravím,
já byla na Langkawi před 2 lety, a za mě to bylo určitě jedno z top míst v Malajsii. Doporučuji navštívit nejvyšší horu ostrova Gunung Raya, odkud se ti naskytne úžasný výhled na ostrov, místní vodopády (např. 7 Wells, Temurun), krásnou pláž Pantai Tanjung Rhu, večerní trhy v Kuah, přírodní rezervaci Kilim Karst s mangrovníky a vápencovými skálami, a především monumentální most Sky Bridge, kvůli kterému většina turistů na Langkawi přijíždí. Most sám o sobě je architektonický skvost a rozhodně stojí za vidění, ale u vstupu je to spíš jeden velký Disneyland s davy turistů.
Pěkné ubytování najdete u pláže Pantai Cenang, což je také nejznámější letovisko na ostrově. Najdete zde veškeré kategorie ubytování, od levných hostelů (já spala za 80 Kč/noc) po luxusnější varianty.
TiQe
před 7 lety
@LenkaGazdova ~ Ahoj, zajímalo by mě, kde je nejhezčí koupání? Také vím, že se tam dá koupat se žraloky v rámci výletů. Nevíš, od koho sehnat takový výlet? A kde sehnat levné ubytování? A klasika...bude v lednu pěkné počasí?
TiQe
před 7 lety
Děkuju moc všem.
Georg
před 7 lety
Zdravím,
Langkavi nevyniká koupáním. Pokud jenom plaveš ok. Sousední Thajsko je jiná liga a je i na šnorchlování. Počasí je některý den proměnlivé, vždy je teplo. Na Langkawi jsou překrásné thajské a indické budhistické chrámy, 5 km od Kuahu.
Noční osvětlený přístav v Kuahu doporučuji k prohlídce.
LenkaGazdova
před 7 lety
@TiQe ~ od prosince do cca začátku dubna tady byl jednou hoooodně slabý pětiminutový deštík. Jinak vedro a slunečno. Nejhezčí pláž je Skull beach, ale je dost malinká, někdy bývá dost plná. Pak Tanjung Rhu, ta už je o dost větší a jak je na druhé straně, kde není tolik resortů, tak je tam klídek. Pěkné koupání je i na kraji Cenang beach u resortu Meritus Pelangi a pak na Tengah víc směrem doleva jak je hotel Dash a dál. Tam je mimochodem i super bazén a za nějaké drobné tam člověk může být i když není ubytovaný. Jinak je tu kolem spousta malých ostrůvků, na které se dělají výlety a jsou na nich nádherné pláže, místy i podmínky pro šnorchlování. Přímo na Langkawi šnorchlování jedině kolem Skull beach.
O žralocích nevím, ale kamarádka dělá u Crystal Yacht Holiday a docela často má na FB videa s delfíny Výlety stačí objednat i pár dní předem pokud nepřijedete na čínský nový rok nebo v době malajských prázdnin či některého jejich svátku. Můžu s tím pak klidně i pomoct až tu budete.
Ubytka co se osvědčily mě, známým nebo lidem co tu byli a se kterýma jsem byla v kontaktu, jsou to různé cenové kategorie: RL budget accomodation, Vila Thai, Cenang homestay, Casa Idaman motel, AB motel, Meritus Pelangi
Příští týden tady na Cestolinu vyjde poměrně obsáhlý článek, který jsem o Langkawi sepsala
ZZJ
před 7 lety
Ahojky Lenko, chystáme se v únoru na Langkawi , koukáme po ubytování vhodné pro 6 dospělých a jedno 9leté dítě . V cenové kategorii cca.300 Kč na hlavu, nemůžete nám něco doporučit? A ještě píšete Crystal Yacht Holiday zajímalo by mě co nabízí? A ještě prosím,motorky jsou k zapůjčení jen v hotelech nebo i na ulici? Děkuji za info Zdena
LenkaGazdova
před 7 lety
@ZZJ ~ Ahoj, ubytování jak jsem psala výše, nic jiného prověřeného nemám. Kamarádka pronajímá domek ale ten je jen pro 5 lidí. Motorky jsou většinou v hotelech i na ulici, cenu mají většinou všichni stejnou kolem 30 RM na den. Na nabídku Crystal Yacht Holiday se můžete podívat tady: www.crystalyacht.com/ Já s nimi nemám nic společného, jen tam pracuje kamarádka.
Tynakali
před 7 lety
Zdravím,
chystáme se na Langkawi v Prosinici. Mate někdo zkušenost s tím, jestli je vhodné si dát nějaká zvláštní očkováni? Díky za odpověď Týna
Kristýna
před 7 lety
@Tynakali ~ Ahoj Týno, v Malajsii není žádné povinné očkování kromě žluté zimnice (pouze pokud přiletíte z endemické oblasti výskytu žluté zimnice). Každopádně každý turista by měli mít cestovatelské minimum - očkování proti žloutence A+B a proti tetanu. Doporučuje se taky naočkovat se proti břišnímu tyfu či vzteklině. Já osobně se raději proti břišnímu tyfu vždy nechávám naočkovat, člověk nikdy neví a je lepší být připraven.
Tynakali
před 7 lety
Diky moc, za radu! @Kristýna ~
HankaLamb
před 7 lety
@LenkaGazdova ~ dobry den, da se na sky bridge dostat i jinym zpusobem nez lanovkou? Nepodarilo se mi dohledat.Nemate kontakt na nejake taxi nebo nekoho kdo by se dalo najmout na celý den. Priplujeme lodi Costa a budeme mit jen den na vylet, tak by bylo fajn to mit domluvené dopredu.Jezdi i multivany? Bude nas 6.MOC DEJUJI za info a čas.
HankaLamb
před 7 lety
@LenkaGazdova ~ dobrý den, dá se na Sky bridge dojet jinak než lanovkou? Nenašla jsem k tomu žádné info. V lednu tam mame jeden den na vylet pri zastávce lodi Costa. Nemate kontakt na nekoho kdo by se dal na den najmout a vzal nas kam potrebujeme? Bude nas 6. Děkuji za info
LenkaGazdova
před 7 lety
@HankaLamb ~ Dobrý den Hanko, SkyBridge je úplně na vrcholku pohoří a jinak než lanovkou na něj dojet nelze. K dolní stanici lanovky je možné se dostat taxíkem (ideálně nainstalovat aplikaci Grab a taxi zavolat přes ní), ve Vašem případě zavolat 2 auta, taxíků jezdí dost a sehnat 2 auta na místě není problém. Druhá varianta, pokud byste chtěli vidět víc než jen Sky Bridge, (např. vodopády, chrámy, mangrovy, pláže) je možné jet na celodenní výlet se mnou - žiji tady a dělám výlety + další služby pro Čechy a Slováky. Pro 6 lidí je cena za celodenní výlet 800 Kč/osoba. Pokud byste o výlet měla zájem, napište mi prosím na mail lgazdova@seznam.cz nebo WhatsApp +60 16 313 9792 a domluvíme se na termínu atd.
HankaLamb
před 7 lety
@LenkaGazdova ~ To jsou skvělé zprávy, určitě se ozvu a domluvíme se. Proberu to s ostatními. Děkuji
HankaLamb
před 7 lety
@LenkaGazdova ~ Stále zvažuji zda se naočkovat proti vzteklině, budeme v Malajsii, Kambodže, Thajsku. Co si o tom myslíte? Rizikem je setkání s opicemi a toulavými psy....
LenkaGazdova
před 7 lety
@HankaLamb ~ cestovatelský základ je žloutenka a břišní tyfus, ty bych doporučila nepodcenit. Vzteklinu ne - mějte zdravotní pojištění a kdyby vás náhodou něco kouslo, tak dostanete injekci v nemocnici. Psi nejsou sami o sobě agresivní, to jedině, že by měli mladé a vlezla jste jim na jejich území. Ti co se poflakují po ulicích jsou většinou neškodní. Opice nekrmit, neukazovat před nimi jídlo a moc se k nim nepřibližovat...ony jsou na lidi zvyklé ale můžou být agresivní kvůli jídlu, protože jsou zvyklé, že je turisti krmí
Dany13
před 7 lety
@LenkaGazdova ~ dobry vecer. Mozem prosim otazocku? Na langkawi ideme o dva tyzdne. Ako je to prosim momentalne s meduzami v mori? Da sa kupat, ci je ich vela? A ako to vyzera s corona virusom? Ludia to meriesia?? Dakujem
LenkaGazdova
před 7 lety
@Dany13 ~ na Langkawi jsou 3 podezření (nikoli potvrzení) výskytu, na letišti proíhají kontroly. Medúzy jsem v posledním týdnu nezaregistrovala ani si na ně nikdo nestěžoval.

Příspěvky do diskuze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé

Registrace nových uživatelů je dočasně pozastavena, proto mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé. Přihlaste se a příspěvek můžete vložit.