Je voucher oprávněný?

Vloženo: 20. června 2020
Poslední příspěvek: 21. července 2020
čerstvý příchozí čerstvý příchozí /
cestovanicestovani
čerstvý příchozí čerstvý příchozí / před 4 lety
cestovanicestovani
Dobrý den.
Mám s manželkou zaplacený zájezd do Řecka. Měl se uskutečnit 7.7.2020 ale cestovka mi nyní oznámila, že je odlet i přílet posunut o 3 dny což nemohu z pracovních důvodů akceptovat. Chtěl jsem od smlouvy odstoupit pro jejich porušení smlouvy (jiný termín - v původně objednaném, a ještě před několika dny telefonicky cestovkou potvrzeném termínu rád na zájezd pojedu). Cestovka však napsala "nechcete? tak vám zájezd rušíme ale místo vrácení peněz dostanete jen woucher". Je toto jednání a svádění nedodržení původní smlouvy na coronavir, oprávněné?
Děkuji za odpověď. Mirek

Odpovědi 3 odpovědi

Sally
legenda legenda /
Sally
legenda legenda / před 4 lety
Sally
před 4 lety
A co chcete?
Cestovka má nasmlouváno (tak jako Vy) s hotely i s leteckými společnostmi nějaké služby. A když jim to posunou? A když to zdraží? Co má potom cestovka dělat? Mně se to stalo taky, prvně hotel zavřený, potom že o dva dny posunout - to mi nevadilo, ale zdražení ze strany hotelu o 58% už mi vadilo. Tak jsem vzal voucher. Mám jakousi jistotu, že o dovolenou nepřijdu.
Buďte rád, že po Vás nechcou storno
Lacey
čerstvý příchozí čerstvý příchozí /
Lacey
čerstvý příchozí čerstvý příchozí / před 4 lety
Lacey
před 4 lety
@cestovanicestovani ~ Dobrý den,
máme naprosto stejný problém. CK jsem poslala odstoupení od smlouvy podle §2531 odst. 2, oni uznali že zájezd není zrušen kvůli pandemii, nicméně také mi nutí voucher. Termín dovolené si v práci nemůžu změnit ani zrušit (na tohle jsem je upozorňovala předem, když chtěli více než 2 měsíce před nástupem doplatit celou dovolenou), takže budu týden sedět doma na zadku - na zaplacení jiného zájezdu totiž nemám finance, hlavně že jsem poskytla 80k bezplatnou půjčku prolhané manipulativní cestovce, na kterou mám takovou zlost, že s ní už nechci jet nikdy nikam
Lacey
čerstvý příchozí čerstvý příchozí /
Lacey
čerstvý příchozí čerstvý příchozí / před 4 lety
Lacey
před 4 lety
@cestovanicestovani ~ Píši aktuální info - nedejte se, já trvala na odstoupení viz výše a do měsíce vrátili veškeré platby (za zájezd i za pojištění)

Příspěvky do diskuze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé

Přihlaste se nebo si vytvořte profil ve formuláři níže. Stačí napsat Váš příspěvek a zadat e-mailovou adresu pod kterou se chcete registrovat. Následně Vám pošleme na e-mail potvrzovací odkaz, kterým registraci dokončíte.

Vložit odpověď

    Odesláním formuláře jsem srozuměn(a) s informacemi o zpracování osobních údajů