Miláno od 8 499 Kč
Zobrazit zájezdy

Co vidět v Miláně? Jaké památky?

Vloženo: 5. června 2019
Poslední příspěvek: 7. listopadu 2019
MaxipesFík
Dobrý den, mám dotaz na zkušenější cestovatele. Můžete nám prosím někdo poradit co vidět v Miláně, kam vyrazit, co vidět a nevynechat? Kam třeba nemá smysl vůbec chodit? Jedeme na konci června, pravděpodobně už bude všude plno turistů, že?

Odpovědi 13 odpovědí

GumidekB
před 7 lety
www.italie-pruvodce.cz/web…
Samozřejmě, hromady turistů tam v červnu budou. Ale moc si nevyberete, museli byste opravdu mimo sezonu a budou tam stejně.
Kristýna
před 7 lety
@MaxipesFík ~ Hezký večer,
mě Milán osobně moc nenadchl, pokud nejste nákupní maniak, tak Vám podle mě bude na návštěvu stačit 1 den. Určitě nevynechejte návštěvu monumentálního Duoma, který patří mezi největší katedrály světa. Především uvnitř je katedrála dechberoucí. A také ze střechy se Vám naskytne krásný výhled na město. Dále navštivte hrad Sforzesco, zajímavá je také jedna z nejstarších nákupních galerií světa z roku 1877 Grand Galleria Vittorio Emanuele II. Vcelku kouzelná je čtvrť Brera a také kanál Naviglio.
Ovča
před 7 lety
A slavné divadlo La Scala, pokud ne přímo koncert, tak zkusit jen prohlídku budovy. Ale Miláno není nic moc. neletíte náhodou na letiště Milano-Bergámo? Pokud ano, tak zůstaňte v Bergamu, je o dost zajímavější a hezčí.
MaxipesFík
před 7 lety
@Kristýna ~ Na to, že váš Milán nenadchl vypadáte docela nadšeně. "Vcelku kouzelná, zajímavá, dechberoucí" děkuji za rady
MaxipesFík
před 7 lety
@Ovča ~ Dobrý den, přiletíme na Milán - Malpensa. Také jsem slyšel už od více lidí slyšel, že je lepší zůstat v Bergamu. Takže jste mi to jen potvrdila. Přítelkyně chce samozřejmě vidět Milánský dóm. Jedeme tam na týden, takže Milánu dáme 2 dny a zbytek strávíme v Bergamu a okolí. Nevíte náhodou, kde půjčit auto?
Ovča
před 7 lety
Já neřídím, jezdím jen veřejnou dopravou, ani taxíky nevyužívám. Myslím, že týden je na Milano a Bergamo až moc. To stihnete ještě třeba Lago di Garda. V této oblasti se mi líbila Brescia a vůbec mě nenadchla Cremona. Nebo, ještě jsem tam nebyla, ale velké chvály jsem slyšela na Torino.
MaxipesFík
před 7 lety
@Ovča ~ Já jsem si jako říkal, že bych to autem vzal ještě na Boloň a Florencii. Z Milána by to do Florencie měly být 4 hodiny, ale nejsem si jistý, zda nejsem moc naivní a jestli v červnu nebude hustý provoz, že toho budeme litovat. Chtěl bych, aby toho přítelkyně mohla vidět co nejvíc. Turín je nádherné město, byl jsem tam už před delší dobou s rodiči.
Kristýna
před 7 lety
@MaxipesFík ~ Hahah, proto jsem raději uvedla "vcelku". I přesto, že mě Milán moc neoslovil, tak se tam dá najít pár míst, které stojí za to.
Ovča
před 7 lety
Bologna se mi líbila, ve Florencii jsem byla naposledy před 20 lety, tudíž už nemohu posoudit. Když už budete na severu, tak proč jezdit na jih, to už v oblasti navštivte Veronu, Padovu, Benátky podle mě člověka jen otráví, protože jsou ve velmi špatném stavu, a pak je, podle mě nejhezčí italský region, Furlánsko, konkrétně Terst a Udine, které je snad nejlépe udržovaným italským městem s nádherným alpským panoramatem.
MaxipesFík
před 7 lety
@Ovča ~ Máte pravdu, to byl jen takový spontánní nápad, kdy jsem si v záchvatu pomatení mysli řikal, že by bylo fajn toho stihnout co nejvíce.
Lubošák
před 7 lety
@MaxipesFík ~ Rozhodně kostel Santa Maria delle Grazie, kde je Poslední večeře páně od Leonarda da Vinciho, jinak katedrála (duomo), Castello Sforza.
Lubošák
před 7 lety
Jo a Miláno má krásný hřbitov Cimitero Maggiore di Milano.
ItalianaModá
před 7 lety
Milano me nikdy nejak moc nelakalo...pak ale kamaradka sehnala vyhodnou nabidku a tak jsme vyrazila na pololetky...Naprosto me ale uchvatilo, ze jsem se sem musela vratit v cervenci a uz zas mam letenky i na pololetky, ktere letos mame spojeny i s jarnakama....miluju Milano. Uz dlouho planuju odjet do Italie nastalo...vzdy jsem pocitala s Veneto, ale ted zvazuju, asi to nebude spis okoli Milana

Příspěvky do diskuze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé

Registrace nových uživatelů je dočasně pozastavena, proto mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé. Přihlaste se a příspěvek můžete vložit.