Madrid od 25 990 Kč
Zobrazit zájezdy

Co vidět v Madridu

Vloženo: 16. července 2019
Poslední příspěvek: 23. listopadu 2019
nová členka nová členka /
Světlana
nová členka nová členka / před 5 lety
Světlana
Zdravím, rozhodla jsem se na podzim vzít babičku do Madridu. Moc toho už neujde, proto jsou naše plány omezeny, ale i tak bych ji chtěla Madrid ukázat. Vždy chtěla do Španělska. Co navštívit, kam v Madridu na památky, když toho už moc neujde? Jinak je ještě čiperná. Plánuji nevynechat ani dobré jídlo. Chci, aby si to užila se vším všudy. Co vidět v Madridu? Poraďte prosím.

Odpovědi 5 odpovědí

Ovča
věrný člen věrný člen /
Ovča
věrný člen věrný člen / před 5 lety
Ovča
před 5 lety
Celé historické centrum, je malé projde se pěšky, snad se tam ani žádnou MHD jezdit nedá. Posedět v kavárně na hlavním náměstí a pak ještě na kryté tržnici. Za pěkného počasí si nenechte ujít park Retiro. Tam z centra dojedete metrem. Všechna státní muzea mají 2 hodiny před zavírací dobou vstupné zdarma. Z nich nevynechte galerii Prado. Na jednodenní výlety určitě města Toledo a Avila, nebo alespoň jedno z nich. Madriňané milují návštěvu restaurací a po setmění jsou všechny v centru plné, chodí se spát snad až kolem čtvrté ráno.
Dáša
Administrátor Administrátor /
Dáša
Administrátor Administrátor / před 5 lety
Dáša
před 5 lety
V tomto případě bych klidně využila Hop On Hop Off autobusy.
MaxipesFík
nový člen nový člen /
MaxipesFík
nový člen nový člen / před 5 lety
MaxipesFík
před 5 lety
Madrid působí sice jako velké město, ale má skvěle promyšlenou dopravní infrastrukturu. Pokud se chcete dostat z letiště do města na nádherné nádraží Atocha s botanickou zahradou a nechce se vám utrácet za taxi a jet hodinu a půl autobusem, pak stačí nasednout do vláčku, co vás za asi půl hodinu doveze do centra Madridu. A na Atoche si člověk dá pivíčko a tapas. Hned vedle je park Buen Retiro. Nachází se tam naprosto úžasná zahrada růží, z které jsme letos na jaře byli paf. V parku je také jezírko, kde se dá půjčit loďka a hodně míst pro odpočinek a kochání se přírodou.
Dizzy
nový člen nový člen /
Dizzy
nový člen nový člen / před 5 lety
Dizzy
před 5 lety
V Retiru lodička asi za 6 euro. Když je hezky, stojí to za to. Nádraží Atocha s botanickou jak píše někdo výše - je tam i jezírko s želvičkama. Casa Museo Lope de Vega - prohlídka zdarma (je potřeba se objednat emailem). Real Jardín Botánico - krásné skleníky, výstava bonsají, vstup 4 eura, to by se babičce mohlo líbit. Templo de Debod (starý egyptský chrám), moc hezký nasvícený a jsou odsud krásné západy slunce. Rosaleda del Parque del Oeste - zahrada s růžemi. Hodně se toho dá obejít pěšky, ale jinak tam skvěle funguje metro. Koupíte za 2 eura čipovou kartu, nabijete balíček třeba 10 jízd. Na kartu můžete jet i s babičkou, u turniketu si ji pípnete postupně. Z a na letiště je k jízdence ještě nutné přikoupit Airport-pass za 3 eura.
Cestovatelka_rym
čerstvá příchozí čerstvá příchozí /
Cestovatelka_rym
čerstvá příchozí čerstvá příchozí / před 4 lety
Cestovatelka_rym
před 4 lety
Dobrý večer také bych potřebovala poradit Máme vychytaný letenky s možností navštívit hned dve země přes levneletenky do Miami a máme na přestup dva dny v Madridu. Kam zajít v okolí, popřípadě hoďte tipy na levný hotýlek poblíž centra. Díky Monča

Příspěvky do diskuze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé

Přihlaste se nebo si vytvořte profil ve formuláři níže. Stačí napsat Váš příspěvek a zadat e-mailovou adresu pod kterou se chcete registrovat. Následně Vám pošleme na e-mail potvrzovací odkaz, kterým registraci dokončíte.

Vložit odpověď

    Odesláním formuláře jsem srozuměn(a) s informacemi o zpracování osobních údajů