Královský palác Bangkok
Vloženo: 8. srpna 2019
Poslední příspěvek: 9. srpna 2019
Divoženka
nový člen /
před 7 lety
Divoženka
Kdo jste navštívil Královský palác? Bangkok chceme navštívil v listopadu. Vím, že musí být dlouhé kalhoty a zakrytá ramena. Ještě nějaké rady před cestou? Nejsou v tu dobu nějaké svátky, kdy by bylo zavřeno? Pak bysme rádi ještě do Wat Pho, Wat Traimit a Wat Arun. Stojí všechny za to? Nebo doporučíte ještě jiné chrámy?
já jsem palác navštívila před 2 lety. Rozhodně to stojí za to, ale počítejte s dlouhými frontami, je zde opravdu spousta lidí. Co se týče oblečení, nejsou povolené ani tepláky, legíny, kalhoty s dírami, sportovní oblečení a samozřejmě jakékoliv krátké sukně/kraťasy a trička bez rukávů. Jak moc důsledně to kontrolují však nevím.
Září a listopad jsou jediné 2 měsíce, kdy nemají v Thajsku žádný státní svátek, takže by mělo být vše normálně otevřené podle otevírací doby. 🙂
Všechny jmenované chrámy jsou krásné a určitě stojí za navštívení, každopádně po chvilce vám možná budou připadat všechny na stejné brdo. 🙂 Alespoň pro mě to byl už jen "prostě další chrám".
Mě osobně nejvíce zaujal Wat Saket a Golden Mountain. Je odsuď nádherný výhled na velkou část města. 🙂
Zajímavý je také menší chrám Wat Kalayanamit nebo chrámy Wat Suthat, Wat Mahathat.