Německo od 549 Kč
Zobrazit zájezdy

Zajímavá místa po cestě do Frankfurtu

Vloženo: 26. srpna 2019
Poslední příspěvek: 27. srpna 2019
Administrátor Administrátor /
Cestolino_papoušek
Administrátor Administrátor / před 5 lety
Cestolino_papoušek
Dobry den,
rada bych se poradila o možnostech cesty z Liberce do Frankfurtu. Jaká zajímavá místa nevynechat. Zajímá nás zejména příroda a malá městečka s geniem loci. Určitě chceme jet do Výmaru, kde se letos slaví 100let školy Bauhaus. Plán cesty je začátek září.
Predem děkuji

Odpovědi 2 odpovědi

CínCejn
čerstvý příchozí čerstvý příchozí /
CínCejn
čerstvý příchozí čerstvý příchozí / před 5 lety
CínCejn
před 5 lety
@Cestolino_papoušek ~ Po cestě do Frankfurtu je několik krásných míst. Za návštěvu určitě stojí škola umění Bauhaus ve Výmaru. Krásná jsou také skalní města v regionu Žitavských hor - Jonsdorfské lomy, skalní masiv Nonnenfelsen u Jonsdorfu, hora Topfer se skalní branou, skalní komplex Kelchsteine mezi Oybinem a Luckendorfem. Dále lázně Toskana Therme v Bad Schandau, zde se nachází venkovní výtah, který dopravuje pasažéry z Bad Schandau do vesničky Ostrau, pochází z roku 1905. Krásný Budyšín s hradem nebo samotné Drážďany. Nebo co třeba zámek Moritzburg asi čtrnáct kilometrů severozápadně od Drážďan, kde se natáčela Popelka nebo Míšeň s porcelánkou, gotickým hradem a katedrálou.
Ovča
věrný člen věrný člen /
Ovča
věrný člen věrný člen / před 5 lety
Ovča
před 5 lety
Mě se líbí město Kamenz nedaleko Drážďan. Je to jedno z měst obývané Lužickými Srby, vše je tu dvjjazyčné jako v Budyšíně.

Příspěvky do diskuze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé

Přihlaste se nebo si vytvořte profil ve formuláři níže. Stačí napsat Váš příspěvek a zadat e-mailovou adresu pod kterou se chcete registrovat. Následně Vám pošleme na e-mail potvrzovací odkaz, kterým registraci dokončíte.

Vložit odpověď

    Odesláním formuláře jsem srozuměn(a) s informacemi o zpracování osobních údajů