Kuba od 29 700 Kč
Zobrazit zájezdy

Jaké jsou ceny na Kubě?

Vloženo: 17. září 2019
Poslední příspěvek: 18. září 2019
nová členka nová členka /
Margareta
nová členka nová členka / před 5 lety
Margareta
Jaké jsou ceny na Kubě potravin v krámech a v restauracích? Kam tak nejlíp zajít na nákupy? A jak je to vlastně s individuálním cestováním? Kuba se nám vždycky hodně líbila, ale vím tak leda, že potřebuji vízum.

Odpovědi 1 odpověď

Ovča
věrný člen věrný člen /
Ovča
věrný člen věrný člen / před 5 lety
Ovča
před 5 lety
Vízum není třeba, jen nějaké povolení, které vystavuje Čedok, v Praze na počkání, jinde do 4 dní. Ceny jsou na střední Ameriku nízké, zhruba jako u nás. S nákupy to je tam omezené, to samé s restauracemi. Jídelní lístky dlouhé, sotiment malý. 10 minut si budete vybírat jídlo a pak přijde servírka a řekne, že mají jen 1 - 2 jídla ze seznamu. Kuba není na nákupy, ta je na zážitky. Tam musíte vzít to, co je, nikoliv to, co chcete. Zásobování je tam centrální, tudíž, když něco nemají v jednom obchdě, nebudou to mít ani v žádném okolním obchodě. Bez problémů jsme sehnaly housky s vejcem, nebo sýrem, s ostatním jídlem to již bylo někde ano, jinde ne. Hlavně, Kubánci jsou rádi, že mají, co jíst, že jedí každý den to samé, jim nevadí. Naše české: "To nechci, to tu jím každý den." Jim přijde legrační. Na Kubě je vše, ale není výběr. Jídla je dost, ale musíte vzít to, co je, nikoliv si vybírat. Tedy vybírat si můžete, ale moc si nevyberete. Je libo kávu domů? Ano, ale jen v kilovém balení! A zubní pasta, či mýdlo? Ano , jsou ale jen jeden druh. Když nechcete mentolovou pastu a jablečné mýdlo máte smůlu, jiné pravděpodobně v okolí několikkm neseženete.

Příspěvky do diskuze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé

Přihlaste se nebo si vytvořte profil ve formuláři níže. Stačí napsat Váš příspěvek a zadat e-mailovou adresu pod kterou se chcete registrovat. Následně Vám pošleme na e-mail potvrzovací odkaz, kterým registraci dokončíte.

Vložit odpověď

    Odesláním formuláře jsem srozuměn(a) s informacemi o zpracování osobních údajů