Gdaňsk od 4 099 Kč
Zobrazit zájezdy

Počasí Gdańsk na prodloužený víkend, tipy na výlety

Vloženo: 3. října 2019
Poslední příspěvek: 18. května 2020
čerstvý příchozí čerstvý příchozí /
Lečo
čerstvý příchozí čerstvý příchozí / před 5 lety
Lečo
Dobrý den, přemýšlíme, kam jet na prodloužený víkend a napadlo nás Polsko a Gdaňsk. Chceme tam jet hlavně za historií a architekturou. Je potřeba průvodce? V případě, že ne, tak co vidět za památky, jak to vzít nějak systematicky, aby to pěkně navazovalo? Kde jste tam sháněli ubytování? Taky by mě zajímalo jaké bude počasí v Gdaňsku touhle dobou. Díky

Odpovědi 4 odpovědi

Lubošák
stálý člen stálý člen /
Lubošák
stálý člen stálý člen / před 5 lety
Lubošák
před 5 lety
@Lečo ~ Neřekl bych, že potřebujete průvodce. Projděte si pořádně centrum, architektura je úžasná a projít všechny uličky, náměstí i kostely zabere nějaký čas. Pak doporučuji navštívit The Museum of Second World War a SS Soldek - muzeum věnované námořnictví.
Ovča
věrný člen věrný člen /
Ovča
věrný člen věrný člen / před 5 lety
Ovča
před 5 lety
Ubytvání přes booking.com, projít si centrum města a pak mimo centrum městskou část Oliwa s nádhernou katedrálou a osrůvek Westerplatte, kde začala 2. světová. Určitě výlet do Sopot, projít se po molu nejdelším v Polsku a centrum města, stojí za návštěvu i mimo sezonu. Gdaňsk - 2 dny, Sopoty - 1 den. Zbyde-li vám jeden den čas, tak určitě výlet na písečné duny ve Slowinském parku narodowém. Za mě to nejzajímavější v Polsku.
Kristýna
Cestoporadce Cestoporadce /
Kristýna
Cestoporadce Cestoporadce / před 5 lety
Kristýna
před 5 lety
@Lečo ~ Hezký večer,
také doporučuji udělat si výlet na poloostrov Hel, kam se můžete z Gdaňsku vydat lodí, autobusem nebo vlakem. Poloostrov je tvořen písečnými dunami a navštívit zde také můžete tzv. Fokarium, který slouží pro záchranu tuleňů. Součástí je i akvárium.
Osobně bych si pro návštěvu vybrala jiný termín než říjen, kdy často prší a teploty se pohybují pouze okolo 8-14 °C. Ideální je vyrazit sem v létě, ale ani v tu dobu počasí není úplně stabilní a někdy může být docela chladno.
AhoyCareer
čerstvá příchozí čerstvá příchozí /
AhoyCareer
čerstvá příchozí čerstvá příchozí / před 4 lety
AhoyCareer
před 4 lety
@Lečo ~ Odporúčam si prečítať taktiež náš blog na ktorom sa venujeme vyslovene iba tématike Polsko
Taktiež tam nájdete aktuálne až 5 článkov o Trojmiaste.
ahoy.career/cs/blog

Příspěvky do diskuze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé

Přihlaste se nebo si vytvořte profil ve formuláři níže. Stačí napsat Váš příspěvek a zadat e-mailovou adresu pod kterou se chcete registrovat. Následně Vám pošleme na e-mail potvrzovací odkaz, kterým registraci dokončíte.

Vložit odpověď

    Odesláním formuláře jsem srozuměn(a) s informacemi o zpracování osobních údajů