Švýcarsko od 2 199 Kč
Zobrazit zájezdy

Cestování po Švýcarsku - jaké zajímavosti a památky nevynechat?

Vloženo: 22. listopadu 2019
Poslední příspěvek: 22. listopadu 2019
nová členka nová členka /
Emma000
nová členka nová členka / před 4 lety
Emma000
Máte někdo zkušenosti, jak co nejvíce ušetřit na cestování po Švýcarsku?
Švýcarsko je drahá země a mě by zajímalo jaké zajímavosti, památky a jezera se dají navštívit, kde se vám líbilo a jestli jsou třeba i nějaké karty jako v Rakousku, kterými se dá ušetřit?

Odpovědi 2 odpovědi

Kristýna
Cestoporadce Cestoporadce /
Kristýna
Cestoporadce Cestoporadce / před 4 lety
Kristýna
před 4 lety
@Emma000 ~ Hezký den,
Pokud hodláte ve Švýcarsku hodně cestovat, poznávat, případně navštěvovat muzea a jiná místa, může se vám vyplatit tzv. Swiss Travel Pass. Platí na vámi zvolený určitý počet dní a v ceně máte všechny dopravní prostředky veřejné dopravy ve Švýcarsku a to vlaky, autobusy i lodě. Také máte 50% slevu na horské železnice a lanovky. Máte na výběr variantu s pevnou dobou platností nebo s flexibilní platností jízdenky. Zdarma můžete navštívit také více jak 500 muzeí a výstav po celém Švýcarsku. Třídenní jízdenka vás vyjde ve druhé třídě na 232 CHF, patnáctidenní na 513 CHF. Máte také možnost si zakoupit jízdenku na 4 nebo 8 dní. Pro děti do 6 let je zdarma, děti do 16 let mají 50% slevu a mladiství do 26 let mají slevu 15 % při nákupu Swiss Travel Passu. Koupit se dá například na oficiálních stránkách švýcarské železniční dopravy www.sbb.ch/ nebo na nádražích ve Švýcarsku.
Švýcarsko patří mezi mé srdcovky, jelikož jsem tu žila téměř 2 roky a stále se tam ráda vracím. Míst k navštívení jsou zde tisíce.
Z památek a měst určitě nevynechejte: Zurich, Fribourg, Luzern, případně Ženevu, Montreux, Bern nebo Gruyeres.
Na krásnou přírodu, hory a jezera narazíte na každém kroku. Já mám nejraději oblast okolo Interlakenu- jezera Brienzersee a Thunersee, horu s úžasnými výhledy Augstmatthorn, městečka Grindelwald, Wengen a Murren jako výborné základny pro pěší túry v horách, Lauterbrunnen s desítky vodopády. Krásná jsou také například jezera Blausee, Oeschinensee nebo Lungerersee. Doporučuji i oblast Appenzell, vhodnou pro horskou turistiku. Nejznámější však je městečko Zermatt s nejkrásnější horou Matterhorn v pozadí. Dále v okolí Lucernského jezera se nachází mnoho skvělých pěších výletů, například hory Pilatus, Niderbauen Chulm a Fronalpstock. Nesmím také opomenout italskou část Ticino s jezery Lugano a Lago Maggiore a kouzelnými městečky Foroglio nebo Lavertezzo. Přehled nejzajímavějších míst ve Švýcarsku by mohl dál pokračovat, opravdu snad neznám jinou zemi, která by při tak malé rozloze mohla nabídnout tolik přírodních a kulturních krás.
Ovča
věrný člen věrný člen /
Ovča
věrný člen věrný člen / před 4 lety
Ovča
před 4 lety
Já jsem procestovala na regionální německé jízdenky část Švýcarska přilehlou k německé Konstanci. Ráno jsem vyjela a večer se vrátila a bydlela v Konstanci, tím se dá ušetřit na ubytování. Obecně se mi líbila příroda a vesnice, města nic moc. St. Gallen mě moc nezaujal. Zato byl pěkný Appenzell, určitě zajděte do místní likérky, exkurze jsou bezplatné. Pěkné byly i túry v okolí. Pak městečko Stein am Rhein s nádherným hradem - tehdy bez vstupného a historický Schaffhasen s nedalekým vodopády na Rýnu, opět vše bezplatné.

Příspěvky do diskuze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé

Přihlaste se nebo si vytvořte profil ve formuláři níže. Stačí napsat Váš příspěvek a zadat e-mailovou adresu pod kterou se chcete registrovat. Následně Vám pošleme na e-mail potvrzovací odkaz, kterým registraci dokončíte.

Vložit odpověď

    Odesláním formuláře jsem srozuměn(a) s informacemi o zpracování osobních údajů