Srí Lanka od 25 200 Kč
Zobrazit zájezdy

Jaké podniknout výlety na Srí Lance?

Vloženo: 6. prosince 2019
Poslední příspěvek: 7. ledna 2020
nový člen nový člen /
HonZAjs
nový člen nový člen / před 4 lety
HonZAjs
Dobrý den, máme vybraný zájezd na Srí Lanku (Kalutara). Je výhodnější zařídit výlety na Srí Lance už tady v Čr přes CK nebo usmlouvat na místě? Nenapálí nás tam nějak? Případně co radíte vidět a nevynechat, abysme to už nějak naplánovali. Určitě bysme chtěli někam na slony asi Pinnawalla.

Odpovědi 3 odpovědi

Kristýna
Cestoporadce Cestoporadce /
Kristýna
Cestoporadce Cestoporadce / před 4 lety
Kristýna
před 4 lety
@HonZAjs ~ Dobrý den,
pokud umíte anglicky, doporučuji si objednat výlety až na místě. Vyjde vás to levněji a budete mít na výběr z více možností výletů. Doporučuji podívat se například na tripadvisor, kde najdete hodnocení těchto agentur a můžete si tedy vybrat nějakou místní ověřenou. Přes českou CK to bude samozřejmě pohodlnější a je možné, že dostanete českého průvodce. Záleží tedy na preferencích.
Na východ slunce doporučuji vylézt na Adamovu horu, dále navštivte starověkou pevnost na hoře Sigiriya, chrámy ve městě Kandy nebo v Anuradhapura, krásný výhled se vám naskytne z hory Ella a slony a krokodýly můžete pozorovat v národních parcích Bundala a Udawalawe. Míst k navštívení je na Srí Lance opravdu mnoho, toto je pouze pár zmíněných.
JASMINA2
nový člen nový člen /
JASMINA2
nový člen nový člen / před 4 lety
JASMINA2
před 4 lety
@HonZAjs ~ Posvátné město Anuradhapura, skalní klášter Sigiriya, jeskynní chrámy v Dambulle, rezervace Sinharaja, pevnost v Galle, starobylé město Polonnaruva a královské město Kandy..i třeba hortonské pláně nejskou špatné, ale nepřišlo mi to jako must see
Karolans
čerstvý příchozí čerstvý příchozí /
Karolans
čerstvý příchozí čerstvý příchozí / před 4 lety
Karolans
před 4 lety
Za mě TOP 3 místa na Srí Lance:
* hora Pidurangala - vylézt tam místo na horu Sigiriya (a nebo teda na obě a na Pidurangalu ideálně před západem slunce) - je tam míň lidí a je to naprosto kouzelné. Pokud se nevyžíváte v davové mačkanici na schůdkách, Sigiria vás možná otráví (ale jinak je to bezesporu krásné místo!)
* Mirissa - na jihu je spousta úžasných pláží, a tahle je obecně řazena k těm nejkrásnějším. Odpostíte jí i to množství dalších turistů . Palmové háje, vyhlídky, večer posezení u lucerniček v plážových restauracích, možnost sportovního vyžití...
* čajové plantáže Lipton´s Seat - zelené království plné úhledných čajových kopečků a jako třešnička na dortu šálek skvělého čaje s výhledem na oblaka valící se pod vámi...

Příspěvky do diskuze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé

Přihlaste se nebo si vytvořte profil ve formuláři níže. Stačí napsat Váš příspěvek a zadat e-mailovou adresu pod kterou se chcete registrovat. Následně Vám pošleme na e-mail potvrzovací odkaz, kterým registraci dokončíte.

Vložit odpověď

    Odesláním formuláře jsem srozuměn(a) s informacemi o zpracování osobních údajů