Itálie od 724 Kč
Zobrazit zájezdy

Terst - co vidět? Památky atd.

Vloženo: 26. ledna 2020
Poslední příspěvek: 27. ledna 2020
nová členka nová členka /
MartaN
nová členka nová členka / před 4 lety
MartaN
Za 14 dní letíme do Trevisa na prodloužený víkend. Takže budeme mít nějaký čas na výlety trochu dál a přemýšlíme co navštívit. Co byste doporučili k vidění v okolí? Máme rádi jak města, túry, ale i posezení v kavárnách a barech. Už jsme navštívili Benátky, Veronu i Lago di Garda. Co takhle Terst a Padova? Co vidět za památky v Terstu?

Odpovědi 3 odpovědi

Kristýna
Cestoporadce Cestoporadce /
Kristýna
Cestoporadce Cestoporadce / před 4 lety
Kristýna
před 4 lety
@MartaN ~ Hezký večer,
Padova je nádherná, zejména náměstí Prato della Valle je dechberoucí. Takže Padovu rozhodně doporučuji nevynechat. Pak se mi také hodně líbilo městečko Chioggia, které vypadá jako menší Benátky.
Katerrrina
čerstvý příchozí čerstvý příchozí /
Katerrrina
čerstvý příchozí čerstvý příchozí / před 4 lety
Katerrrina
před 4 lety
@MartaN ~ Zdravím. V Terstu a jeho okolí je spousta zajímavých míst, návštěvu vřele doporučuji. Mezi ty hlavní patří zámek Miramare a jeho přilehlé zahrady, v tuto roční dobu, mimo sezónu se navíc ani nemusíte prodírat davy turistů. Dá se tam v pohodě dostat místní mhd, nebo i pěknou procházkou podél pobřeží. Další z hlavních zajímavostí je "Piazza unità d'Italia" - náměstí v centru města. Je to druhé největší otevřené náměstí s výhledem na moře v Evropě, na které v podstatě přímo navazuje "Molo Audace".
Pár minut chůze odtud najdete kanál "Canale Grande", který tak trošku připomíná nedaleké Benátky. Dále v centru za omrknutí rozhodně stojí "Teatro Romano di Trieste" - zbytky římského amfiteátru a na kopci nad městem hrad "Castello di San Giusto". Do všech těchto míst se dá v pohodě dojít po svých. Určitě ale nevynechejte ani starou a malebnou vesničku "Muggia", cca 25 minut jízdy od Trieste, autobusem č.20. Na opačnou stranu od města, nýbrž také nedaleko, je jeskyně "Grotta Gigante" - největší přístupná jeskyně v Evropě. I tam se dostanete autobusem. Jinak co se Italských dobrot týče, doporučuji maličkou rodinnou restauraci Santé wine and food, nedaleko hlavního náměstí, kde si můžete dát opravdové speciality, včetně výborného vína. Za ochutnání stojí místní specialita, což je šunka, pečená chlebu, tu nejlepší najdete v "Buffet da Pepi". Tak, snad jsem Vás tím vším úplně nepřehltila. Užijte si výlet ! )
Cestovatel_Traveler
stálý člen stálý člen /
Cestovatel_Traveler
stálý člen stálý člen / před 4 lety
Cestovatel_Traveler
před 4 lety
@MartaN ~ Kousíček od Terstu je zámek Castello di Miramare. Je postavený na skalách s výhledem na moře a krásnymi zahradami, kde si v létě dejte výbornou zmrzku. Dole v přístavu si pak dejte oběd. Výborně tam vaří.

Příspěvky do diskuze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé

Přihlaste se nebo si vytvořte profil ve formuláři níže. Stačí napsat Váš příspěvek a zadat e-mailovou adresu pod kterou se chcete registrovat. Následně Vám pošleme na e-mail potvrzovací odkaz, kterým registraci dokončíte.

Vložit odpověď

    Odesláním formuláře jsem srozuměn(a) s informacemi o zpracování osobních údajů