Korsika od 2 890 Kč
Zobrazit zájezdy

Korsika autem

Vloženo: 14. července 2022
Poslední příspěvek: 2. listopadu 2023
čerstvý příchozí čerstvý příchozí /
Lenves003
čerstvý příchozí čerstvý příchozí / před rokem
Lenves003
Dobrý den. Chtěla bych vás poprosit o pár rad a informací ohledně mé cesty na Korsiku. Cestujeme po vlastní ose, autem. Máme v plánu přespávat v autě nebo na karimatce venku. Chtěla jsem se zeptat, jestli máte zkušenosti, které by nám pomohly. Zajímalo by mě, zda je lepší si trajekt zarezervovat online předem nebo to řešit až na míst(livorno-bastia). A také jestli se tam domluvíme, jelikož naše angličtina není úplně na dobré úrovni. Dále bychom pokračovali na Korsiku. Chtěla bych Korsiku procestovat podél pobřeží. Chtěla bych se zeptat, jestli se tam domluvíme anglicky, jestli nevíte, zda je v kempech pitná voda a dá se platit kartou. Popřípadě nějaké tipy na levnější mista a hledáme kempy, kde můžeme přespat v autě nebo popřípadě postavit stan. Chtěli jsme spát někde na divoko, ale jak jsem zjistila, tak už tato možnost není. Taky bych se chtěla zeptat jaký časový interval si na korziku mám vyhradit máme prestavu přejíždět a spát po kempech 1 den. Dalo by se to zvládnout za 7 dní? Děkuji.

Odpovědi 1 odpověď

PetrPIK
čerstvý příchozí čerstvý příchozí /
PetrPIK
čerstvý příchozí čerstvý příchozí / před 6 měsíci
PetrPIK
před 6 měsíci
Podobnou cestu jsme absolvovali a co se mých zkušeností týká (třeba se budou někomu hodit).
Co se trajektu týká, tak určitě doporučuji rezervovat předem. Čím dříve jej totiž zarezervujete, tím levněji vás může vyjít. Taky doporučuji zvážit, zda chcete jet z Janova nebo Livorna. Z Janova totiž můžete jet nočním trajektem a přes noc se prospat na lodi. Není tak potřeba řešit přespání na noc apod. Nemusíte ani utrácet za kajutu navíc, není problém se vyspat kdekoliv na zemi, pokud to zvládnete. Ale to už je na každém asi, jaký komfort požaduje. Informací ohledně trajektů je na webu spousta, zkuste pohledat. Třeba zde najdete vše co se cesty trajektem týká i toho, jak koupit lístky.
S angličtinou se dá také domluvit, ale záleží, na koho kde narazíte samozřejmě. Třeba z Korsiky jsme měli dopředu obavu, jelikož je to ostrov Francie, ale bez problémů jsme se všude domluvili. Samozřejmě ne každý uměl dobře anglicky, ale snažil se s námi domluvit. Toho bych se nebál. To jsme spíše v Itálii s angličtinou trošku bojovali, jelikož tam né každý byl s námi ochotný se anglicky bavit, ale dalo se to.
Pokud chcete objíždět kempy a spát každou noc jinde, tak spíše doporučuji 10 - 14 dní. My třeba po několika takto trávených dnech se rozhodli zůstat na nějakém místě více nocí, jelikož to z naší zkušenosti začne pak být trošku unavující, když každý den střídáte místo pobytu My kempy hledali většinou na Google Mapách, během dne někam přijeli, omrkli to a buď se rozhodli zůstat, nebo našli něco jiného poblíž. Kempů je tam hodně. Případně můžete zkusit aplikaci park4night, kterou nám spousta lidí doporučovalo. My ji však nepoužili.

Chystáte se na trajekt? Doporučujeme zajistit si lístky s předstihem...

Aby vaše nalodění proběhlo bez komplikací, zarezervujte si trajektové lístky online. Společnost Direct Ferries zprostředkovává lístky pro více než 3 000 tras, ověřte si trasu a cenu lístku.

Příspěvky do diskuze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé

Přihlaste se nebo si vytvořte profil ve formuláři níže. Stačí napsat Váš příspěvek a zadat e-mailovou adresu pod kterou se chcete registrovat. Následně Vám pošleme na e-mail potvrzovací odkaz, kterým registraci dokončíte.

Vložit odpověď

    Odesláním formuláře jsem srozuměn(a) s informacemi o zpracování osobních údajů