Sardinie od 1 400 Kč
Zobrazit zájezdy

Nejhezčí pláže Sardinie

Vloženo: 25. července 2019
Poslední příspěvek: 27. července 2019
čerstvý příchozí čerstvý příchozí /
JednaDvaTři
čerstvý příchozí čerstvý příchozí / před 5 lety
JednaDvaTři
Ahoj, kdybych dojel trajektem do Olbie na Sardinii, kde tam jsou ty nejkrásnější a nejlepší pláže? Samozřejmě bych pak rád dál cestoval autem podél celého ostrova, kde jsou podle vás nejhezčí pláže Sardinie?

Odpovědi 2 odpovědi

Kristýna
Cestoporadce Cestoporadce /
Kristýna
Cestoporadce Cestoporadce / před 5 lety
Kristýna
před 5 lety
@JednaDvaTři ~ Zdravím,
Asi 10 km jižněji od Olbie se nachází krásná pláž Porto Istana, problémem ale jakékoliv známé pláže na Sardínii je, že v hlavní sezóně se tu nehnete. Naprosto nejvíce přeplněné pláže byly v okolí San Teodoro, což je městečko také nedaleko Olbie. Pláže jsou tu dlouhé, s krásným bílým pískem a průzračnou vodou, ale v červenci a srpnu přeplněné turisty. Hlavní pláž v San Teodoru má však více přístupů, a když zvolíte nějaký co nejdál od města, bude zde lidí podstatně méně.
Každopádně nejkrásnější pláže bez lidí najdete tak, že si autem projedete méně známá místa a najdete si tu "svou" zátoku. My jsme si naprosto zamilovali zátoky na sever od pláže Cala Girgolu. Dostat se k nim dá pouze pešky cca 20 minutovou chůzí.
Krásné pláže byly také v okolí Capriccioli. Doporučit můžu také ostrov La Maddalena, kde doporučuji zajet lodí mimo hlavní pláže.
Na plážích, které jsou skryty mezi útesy, jako je například Cala Biriola, Cala Mariolu, Cala Goloritze nebo Cala Luna, se dostanete pouze lodí nebo pěšky (což se jedná ve vedrech o náročnější túru). Každopádně tyrkysovější vodu jsem snad v životě neviděla. Takže to rozhodně stálo za to propocené tričko, co nás čekalo po cestě zpátky k autu.
Slyšela jsem, že pláže na jihu v okolí Cagliari jsou ještě krásnější a je zde méně lidí. Osobní zkušenost však s jižní částí ostrova nemám. Plánuji se tam vydat příští rok.
Sally
legenda legenda /
Sally
legenda legenda / před 5 lety
Sally
před 5 lety
Krásná pláž i s okolím je v Santa Teresa de Gallura, odkud je krásný výhled na Korsiku. Nádherné pláže jsou i v okolí Alghera. Okolo Cagliari nevím, my jeli od Alghera směr Castelsardu a končili jsme v Olbii. I když nebylo to tak hrozné, co se týče lidí, ale to byl konec června.
Pláže
Porto Taverna, Porto san Paolo (okolo Olbie
pláže na isola La Madallena
Isola Rosa, Costa Paradiso
Spiagga di Mugoni, Pischina Salida, a další v okolí Alghera

Příspěvky do diskuze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé

Přihlaste se nebo si vytvořte profil ve formuláři níže. Stačí napsat Váš příspěvek a zadat e-mailovou adresu pod kterou se chcete registrovat. Následně Vám pošleme na e-mail potvrzovací odkaz, kterým registraci dokončíte.

Vložit odpověď

    Odesláním formuláře jsem srozuměn(a) s informacemi o zpracování osobních údajů