Phuket od 35 479 Kč
Zobrazit zájezdy

Phuket tipy na výlety

Vloženo: 22. srpna 2019
Poslední příspěvek: 28. srpna 2019
čerstvý příchozí čerstvý příchozí /
PetrFilip
čerstvý příchozí čerstvý příchozí / před 5 lety
PetrFilip
Zdravím, čeká nás 14 dní na Phuketu. Máme vyhlédnutý luxusní hotel se snídaní. Dá se v pohodě najíst na ulici? Rád bych také, kdyby mi někdo poradil tipy na výlety na Phuket. Jaké tam jsou ceny? Je pravda, že je tam spíše draho?

Odpovědi 2 odpovědi

Kristýna
Cestoporadce Cestoporadce /
Kristýna
Cestoporadce Cestoporadce / před 5 lety
Kristýna
před 5 lety
@PetrFilip ~ Hezký den,
záleží v jaké lokalitě se Váš hotel nachází. Každopádně ve všech letoviskách najdete pouliční stánky s jídlem i restaurace různých cenových kategorií.
Phuket patří mezi nejturističtější ostrovy v Thajsku, ale ceny ubytování i potravin jsou stále nižší než u nás. Paradoxně na menších a méně známých ostrovech bylo vše mnohem dražší, jelikož se tam musí potraviny dovážet a nachází se tam především luxusní resorty.
Pouliční street food na ulici seženete za 25-50 Kč, v restauraci se najíte od 50 Kč. Tropické ovoce pořídíte na trzích velmi levně, naopak typické evropské ovoce či potraviny jako jsou například jablka, hrušky nebo sýry jsou zde velmi drahé.
Doporučuji navštívit nedělní trhy Wat Naka market v hlavním městě a trhy u chrámu Karon, dále se můžete vydat do "opičího ráje" Monkey Hill, za shlédnutí stojí také vodopády Bang pae nebo Ton Sai, chrám Wat Chalong, mys Promthep, socha Big Buddha a vyhlídka Karon viewpoint.
LenkaGazdova
Cestoporadce Cestoporadce /
LenkaGazdova
Cestoporadce Cestoporadce / před 5 lety
LenkaGazdova
před 5 lety
@PetrFilip ~ Dobrý den,
jestli mohu doporučit, tak pokud nechcete být zklamaní, doporučuji nebydlet na Patongu a v okolí. Daleko hezčí je oblast na jihu ostrova kolem Rawai. Jsou tam moc krásné pláže, vyhlídky, obchody, restaurace, služby a zároveň to není takový cirkus jako Patong. I když Patong někomu vyhovuje, tak za mě je to turistické peklo.
Pokud nejste baťůžkář ale chcete si užít normální pohodovou dovolenou, počítejte tak cca 1 000 bahtů (cca 650 Kč) na osobu na den. Jídlo se sice dá koupit za 60 bahtů v lokálních jídelnách, ale řadě evropanů přijdou ty porce malé. Taky toho určitě budete chtít ochutnat víc, někdo si chce dát i západní jídlo, neřešit jestli si můžete nebo nemůžete koupit zmrzlinu, pití a další drobnosti. Pivo třeba stojí v obchodě kolem 50 bahtů, v hospodách kolem 80 a víc. Plus půjčení skútrů (případně taxi nebo songthaew), benzín, nějaké ty výlety, nákupy suvenýrů, oblečení atd. Jak píše Kristýna, oproti ČR je Thajsko pořád levnější (až na ten alkohol) ale ty drobné částky se nastřádají ani nevíte jak, takže pokud nechcete počítat každou korunu, tak těch 1 000 bahtů na den by mělo stačit. Dá se tam vyžít i za 300 Kč/den včetně ubytka ale to už je opravdu hodně low cost.
Jinak k výletům můžete mrknout ke mě na FB web.facebook.com… mám tam teď čerstvé foto album z Phuketu i s popiskem míst

Příspěvky do diskuze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé

Přihlaste se nebo si vytvořte profil ve formuláři níže. Stačí napsat Váš příspěvek a zadat e-mailovou adresu pod kterou se chcete registrovat. Následně Vám pošleme na e-mail potvrzovací odkaz, kterým registraci dokončíte.

Vložit odpověď

    Odesláním formuláře jsem srozuměn(a) s informacemi o zpracování osobních údajů