Bulharsko od 2 607 Kč
Zobrazit zájezdy

Přespání v Rumunsku cestou do Bulharska

Vloženo: 10. září 2019
Poslední příspěvek: 13. června 2020
stálý člen stálý člen /
Srnec
stálý člen stálý člen / před 5 lety
Srnec
Zdravím vás všechny cestovatele. Příští rok bych rád jel autem poprvé po 40ti letech (tehdy jako kluk s rodiči) do Bulharska. Jsme ze Severovýchodních Čech od polských hranic, máme to tedy cca 1700 km.
Na jeden zátah to už pro mě není. Chci jet přes Rumunsko přes hory, abychom se mohli zastavit na jezeře Vidraru a hradě Poenari. Nocleh plánuji najít přes booking v okolí Sibiu. Jaký je váš názor na tento záměr? Je to bezpečné? Jen pro zajímavost podle internetu je tato celá cesta na asi 23 hodin bez zastávek. Proto to chci jet na dvakrát. Díky.

Odpovědi 7 odpovědí

Arne1
legenda legenda /
Arne1
legenda legenda / před 5 lety
Arne1
před 5 lety
@Srnec ~ budete překvapeni, že za docela nízkou částku dostanete velmi kvalitní ubytování u milých lidí. Dost často pokoje v nové rekonstruovaných rodinných domcích. Před třemi lety jsme projeli Rumunsko křížem krážem a všude to bylo bezvadně.
Ovča
věrný člen věrný člen /
Ovča
věrný člen věrný člen / před 5 lety
Ovča
před 5 lety
Bezpečnost v Rumunsku je srovnatelná s ČR. Devadesátá léta, kdy mělo Rumunsko u nás špatnou bezpečnostní pověst, jsou již naštěstí pryč.
Srnec
stálý člen stálý člen /
Srnec
stálý člen stálý člen / před 5 lety
Srnec
před 5 lety
@Arne1 ~ Dobrý den, máte tedy větší zkušenost s noclehem v Rumunsku.
Mám se spolehnout na booking, kde v oblasti Sibiu už teď není moc volného a levného přespání nebo se dá najít na místě. Já mám rád předem vše zajištěné a je možné, že na plánované místo dorazíme na večer i déle. To pak ještě něco shánět může být problém. Nebo jsou při cestě i nějaké motely? Půjde jen o 1 noc a ráno aspoň do 7 hod. pokračovat. Problém pro nás je, že neumíme jazyky. Díky
Arne1
legenda legenda /
Arne1
legenda legenda / před 5 lety
Arne1
před 5 lety
Sibiu ? Tam jsme za naši cestu měli jediný problém, a sice "Tania Apartament", skutečnost naprosto neodpovídala nabídce, ty fotky jsou bůhví odkud. Ale mám dojem, že jsou momentálně blokovaní.
Doba kdy majitel předpokládá příjezd je v nabídce na booking.com vždy jasně vidět. A vždycky se dá majiteli poslat dotaz. Když neumíte řeči, tak si do mobilu stáhněte Google translator a pro jistotu si stáhněte i potřebné balíčky jazyků. Je to moc chytrá věcička, dokáže to například přečíst text z foťáku a přeložit, dokáže i přeložené vyslovit (možná i poslouchat a rozpoznat, ale na to bych moc nespoléhal). V počítači ho máte na stránkách Google k dispozici také.
To opravdu neumíte řeči ? Moc se mi to nechce věřit, jsem už bohužel starší generace a za našich časů se učilo více jazyků než dnes. Dnes si každý myslí, že ho trocha angličtiny spasí.
Srnec
stálý člen stálý člen /
Srnec
stálý člen stálý člen / před 5 lety
Srnec
před 5 lety
@Arne1 ~ Děkuji za info. Jsme také již starší, tedy 50+. Možná bych dal trochu ruštiny, ale němčinu jsem měl 4 roky před 33 lety a základy angličtiny jsem už zapomněl. Ten překladač stažený mám. Letos jsem ho využil na Ukrajině k překladů jídelního lístků. Přečíst azbuku jsme ještě dali, ale ne vše jsme věděli co to je.
Arne1
legenda legenda /
Arne1
legenda legenda / před 5 lety
Arne1
před 5 lety
@Srnec ~ Nojo, já jako ajťák a Brňák na dohled od Rakous jsem ty jazyky trochu udržoval více. Takže sice na certifikát to není ale na leckteré běžné situace si vystačím
Martin74
nový člen nový člen /
Martin74
nový člen nový člen / před 4 lety
Martin74
před 4 lety
My toto řešení zvolili několikrát. Naposledy minulý rok v Rooms Gat (ubytování průměr, majitel ochotný a skvělá domluva). A před tím Belvedere (ubytování lepší průměr, ale dost velký problém se domluvit v jakémkoli jazyce).

Příspěvky do diskuze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé

Přihlaste se nebo si vytvořte profil ve formuláři níže. Stačí napsat Váš příspěvek a zadat e-mailovou adresu pod kterou se chcete registrovat. Následně Vám pošleme na e-mail potvrzovací odkaz, kterým registraci dokončíte.

Vložit odpověď

    Odesláním formuláře jsem srozuměn(a) s informacemi o zpracování osobních údajů