Řím od 6 490 Kč
Zobrazit zájezdy

Řím - plán a na co koupit vstupenky předem?

Vloženo: 12. září 2019
Poslední příspěvek: 16. října 2019
Administrátor Administrátor /
Cestolino_papoušek
Administrátor Administrátor / před 5 lety
Cestolino_papoušek
Jedeme s přáteli na konci října na několik dnů do Říma. Poradíte nám prosím nějaký plán a kde a na co konkrétně se nám vyplatí koupit vstupenky předem? Případně kde mohu tyto informace najít? Do Říma přijedeme v sobotu 26.10. a odjíždět budeme ve středu 30.10. Děkuji za případné tipy.

Odpovědi 4 odpovědi

Kristýna
Cestoporadce Cestoporadce /
Kristýna
Cestoporadce Cestoporadce / před 5 lety
Kristýna
před 5 lety
@Cestolino_papoušek ~ Hezký den,
pokud se chystáte do Říma poprvé, určitě nevynechejte tyto místa:
1) Vatikán, Bazilika sv. Petra a Sixtinská kaple - pokud se chystáte navštívit muzeum, rozhodně doporučuji koupit lístky předem online zde, zaplatíte o 4 eura víc než na místě, ale vyhnete se nekonečným frontám. Cena pro dospělého je 21 euro (na místě 17 euro).
2) Colosseum a Forum Romanum
3) Pantheon
4) Fontána Trevi
5) čtvrť Travestere
6) náměstí Piazza Navona
7) hrad Castel Sant´Angelo
8) Villa Borghese
9) Palatine Hill
10) Basilica di Santa Maria Maggiore
11) Palazzo Doria Pamphilj
12) náměstí Piazza Venezia
13) Terme di Caracalla
14) náměstí Piazza del Popolo
15) Monumento a Vittorio Emanuele II
16) Španělské schody- Piazza di Spagna
Nevím, co přesně v Říme toužíte vidět a co vás zajímá, každopádně toto je jen malý výčet památek, které patří mezi ty nejnavštěvovanější a osobně mě v Římě nejvíce zaujaly.
RadekCesťák
nový člen nový člen /
RadekCesťák
nový člen nový člen / před 5 lety
RadekCesťák
před 5 lety
@Cestolino_papoušek ~ Ahoj, pokud se chystáte vyloženě na památky, doporučoval bych si zařídit Roma pass (na 48 h stojí 28 euro, 72 h za 39 euro). Je v tom více než 40 muzeí, galerií a archeologických nalezišť v Římě se sníženým vstupem nebo vstupem zdarma, veřejná doprava zdarma. Pokud to chceš kupovat samostatně, tak třeba na koloseum se vyplatí online tady www.coopculture.it/en/
Jinak určitě doporučuju navštívit Koloseum, Forum Romanum a Palatin, krásná je Galerie Borghese, Andělský hrad, muzea Macro a Maxxi nebo Palác Valentiniů. Jen pro info..první neděli v měsíci mají některé památky vstupy zcela zdarma. Což je vám v tomhle termínu asi k ničemu, ale tak třeba příště.
RadekCesťák
nový člen nový člen /
RadekCesťák
nový člen nový člen / před 5 lety
RadekCesťák
před 5 lety
Jinak bych si nejdříve ujasnil a sepsal, kam vlastně chcete jít a dle toho se rozhodoval zda pořídit Roma pass nebo to nakoupit online zvlášť a tak.
Dáša
Administrátor Administrátor /
Dáša
Administrátor Administrátor / před 5 lety
Dáša
před 5 lety
Od listopadu si návštěvníci Kolosea budou muset připlatit, a to nejméně o jednu třetinu. Ceny vstupenek vzrostou cca o 4 eura na osobu. Za základní vstupenku tak zaplatíte nově 16 euro. V ceně vstupenky je možné navštívit Římské forum a Palatine. Změny se týkají i časových vstupů. Zatímco teď návštěvníci mohli využít kombinovaný vstup na dva dny po sobě, nově bude platit vstup pouze na jeden den. Za vstup na po sobě jdoucí dva dny zaplatíte 18 euro.

Příspěvky do diskuze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé

Přihlaste se nebo si vytvořte profil ve formuláři níže. Stačí napsat Váš příspěvek a zadat e-mailovou adresu pod kterou se chcete registrovat. Následně Vám pošleme na e-mail potvrzovací odkaz, kterým registraci dokončíte.

Vložit odpověď

    Odesláním formuláře jsem srozuměn(a) s informacemi o zpracování osobních údajů