Thajsko od 26 895 Kč
Zobrazit zájezdy

Ceny v Thajsku

Vloženo: 22. února 2018
Poslední příspěvek: 13. února 2023
věrná členka věrná členka /
Péťa_V
věrná členka věrná členka / před 6 lety
Péťa_V
Podělím se o zkušenost s cenami v Thajsku, aktuální, rok 2018.Ceny opravdu záleží na oblasti. Byla jsem na Koh Lanta, Phi Phi a v Krabi. Lanta byla nejlevnější, pak Krabi, Phi Phi samozřejmě nejdražší (dají se tam najít levná místa na běžné jídlo, ale ovoce i ceny v marketu 7-eleven byly vyšší). Třeba v Bangkoku je ještě až o polovinu levněji.Pro jednoduchý přepočet na Kč si z částky v BHT odečtěte třetinu.Moje zkušenosti s cenami:- Jednoduché jídlo (pad thai nebo smažená rýže se zeleninou a masem) – od 60 BHT- Grilovaná ryba + rýže + zelenina, pro 2 osoby – 250 BHT- Fresh z čerstvého ovoce – od 40 BHT- Čerstvý kokos – 35 BHT- Čerstvý ananas/meloun/mango/…, již nakrájené – 20 BHT- Kilo banánů – 20 BHT- Thajská palačinka (rotí) s nutelou/medem/… - 30–50 BHT, cena palačinky na trhu – 10 BHT- 5 l balené vody – 40 BHT- Půjčovné skůtru na 1 den – 200 BHT (pokud na tom neumíte jezdit, NEDOPORUČUJI!)- Cesta tuktukem 5 km – 100 BHT- Cesta Krabi, letiště - Koh Lanta, Long Beach - 400 BHT- Cesta trajektem Ko Lanta – Ko Phi Phi – 350 BHT (s vyzvednutím u hotelu kdekoliv na Lantě a odvezením do přístavu)- Cesta trajektem Ko Phi Phi – Krabi, Ao Nang – 400 BHT (v ceně minivan z přístavu v Krabi na Ao Nang)- Celodenní lodní výlet na Phi Phi (Bamboo Island, Sharks Point, Monkey Beach, Maya Bay, atd) - 500 BHT + 400 BHT vstupné do NP (pro Mayu a Bamboo se platí jen jednou)- Poplatek za výběr z bankomatu - 220 BHT- Při každovečerních párty na Phi Phi všude prodávají kyblíky míchaných alkoholových drinků (vodka+džus, rum+cola,…). Tuna ledu a asi půllitr celkem silného drinku – 250–350 BHT- Thajská masáž / olejová masáž / masáž chodidel – od 200 BHT za hodinu (Krabi), po 300 BHT (Phi Phi)- Vnitrostátní letenka BKK – Krabi – 1200 BHT i s kufrem (lze i levněji na letiště Don Muang, ale my chtěli rovnou Suvarnabhumi,a bychom se vyhnuli přesunu)- Noc v levném pokoji s vlastní koupelnou – zhruba 200 (Lanta) – 400 (Phi Phi) BHT na osobu-----------------NÁŠ ROZPOČET (na osobu, na 18 dní s cestou):7 800 Kč za zpáteční letenku PRG-BKK2 000 Kč za zpáteční letenku BKK-Krabi s kufrem 3 500 Kč za ubytování na 16 nocí, vždy jednoduchý pokoj s vlastní koupelnou2 000 Kč za dopravu a výlety (lodě, mikrobusy, 2x taxi, celodenní výlet na Phi Phi a půldenní na Lantě)4 000 Kč za jídlo a dárky19 300 Kč CELKEM------------------Třeba to někomu pomůže. Jsem zvědavá i na vaše zkušenosti, tak klidně pište

Odpovědi 23 odpovědí

Karolina1951
čerstvý příchozí čerstvý příchozí /
Karolina1951
čerstvý příchozí čerstvý příchozí / před 3 lety
Karolina1951
před 3 lety
Dobry den,
do Thajska bych letela poprve...
Zatim Bali,Vietnam,Laos,Kambdza atd.
Mohu se zeptat kolik stala letenka a odkud jste z CR leteli a kam?
Dekuji.
Kaayaa
nový člen nový člen /
Kaayaa
nový člen nový člen / před rokem
Kaayaa
před rokem
@Péťa_V ~ No nevím jak se za poslední dobu změnily ceny letenek a tak nějak celkově. Ale dost by pomohlo třeba kdyby byli ceny převedeny i na Český jelikož nějak nevím jaký je kurz na thajskou měnu. Jinak co se týká těch masáží někde jsem četla že tam člověk může narazit i na takove a že si musí dávat pozor do jakého masážní slonů leze. Jinak moc děkuji za informace.
JaneJane
čerstvá příchozí čerstvá příchozí /
JaneJane
čerstvá příchozí čerstvá příchozí / před rokem
JaneJane
před rokem
@Péťa_V ~ Dobrý den, moc děkuji za informace. Super napsané

Příspěvky do diskuze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé

Přihlaste se nebo si vytvořte profil ve formuláři níže. Stačí napsat Váš příspěvek a zadat e-mailovou adresu pod kterou se chcete registrovat. Následně Vám pošleme na e-mail potvrzovací odkaz, kterým registraci dokončíte.

Vložit odpověď

    Odesláním formuláře jsem srozuměn(a) s informacemi o zpracování osobních údajů