Cestolino.cz Lenči Fotografie

Fotografie uživatele Lenči

Thassos, Řecko

Vloženo: 19. února 2020
Loďní výlet s CK Agios Sostis kolem jižního pobřeží ostrova. Celodenní výlet z Limenarie začínal plavbou lodí směrem na západ kolem zajímavých skalních jeskyní s možností koupání. Loď se pak otáčí zpět na východ ostrova směrem k Alikes, kde je kotví v krásné romantické zátoce. Kdo chce, může si na pláž doplavat z lodi sám nebo je možnost se dostat na pláž motorovým člunem. Výlet byl pěkný, jídlo skvělé, legrace na lodí se zapůjčením pirátských klobouků a šavlí. Pěkný zážitek!

1 komentář

lidas
lidas, 20. února 2020
Paráda
Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Řecko, Lefkáda

Vloženo: 21. ledna 2020
Letovisko Agios Nikitas, Lefkáda. Všechny fotografie jsou z místní pláže v AN. Pro ty, kteří se rozhodují, které letovisko pro ubytovánína ostrově vybrat, se tak mohou podívat, jak pláž vypadá. Je vhodná i pro děti -prostřední část pláže - nejsou zde velké vlny. Napravo a nalevo jsou však velké balvany jak je vidět na fotech. Letos budeme ubytováni v Parze na pevnině, ale tady se zajedeme podívat znovu a také na pláž Milos, která je vedle za kopcem. Dlouho jsme předloni vybírali, které letovisko zvolit, ale výběr byl dobrý. AN splnilo dokonale naše očekávání. Začátkem letošního června tedy opět znovu v AN a dále na jih k mysu Doukato. Snad konečně uvidíme pláž Egremni.

5 komentářů

Muffajzňa
Muffajzňa, 10. února 2020
Pěkná pláž, nádhera.
Ondra
Ondra, 31. ledna 2020
@Lenči ~ To věřím, že mimo sezonu ta pláž byla úplně jiná, nemám srovnání :) super, že jste dala fotky :) v hlavní sezoně bych tam už nejel, je to tam hlava na hlavě :-/ To máte pravdu, že Kalypso je skvělý hotel, taky můžu jen doporučit :) @Sally ~ Mně ty východní přišly všechny spíš takový špinavější... Rozhodně Kathisma byla šílenost, hodně taková komerční a hlava na hlavě :D tam se mi taky nějak nelíbilo, nejlepší byla Milos, jak to nebylo až tolik přístupný, tak tam těch lidí nikdy nebylo tolik. Ještě pak Egremni, ta teda byla zavřená, tak nevím, jestli jste měli možnost se tam podívat lodí.. ale letos by se měla konečně otevřít veřejnosti :)
Sally
Sally, 30. ledna 2020
Ondro, nám se právě víc líbili východní pláže, protože tam byl klid a nebylo tam tak natřískáno. Zkusili jsme sjet na Kathisma beach - děs a hrůza. Připomínalo mi to fotky z přeplněných bulharských pláží. Autem jsem měl problémy dostat se zpátky, pryč odsud. A v AN bych neměl šanci zaparkovat ani před ani za. Kde bylo místo tam stála auta. Tak jsme to koupání v moři toho dne zavrhli. Vzhledem k tomu, že máme s sebou psy a nemíníme se smažit celý den na pláži, tak se většinou potulujeme nejprve někde "v přírodě" a pak teprve na hodinku či dvě k vodě. Ale každému jak to vyhovuje. Mj. máme radějki písčité než oblázkové pláže.
Lenči
Lenči, 22. ledna 2020
Zdravím. Máte pravdu, jsou tam daleko krásnější pláže. Fotografie pláže v AN jsem tady dala proto, aby, kdo si vybere toto letovisko pro ubytování, viděl, jak místní pláž vypadá. AN je dobrý výchozí bod pro další výlety. Projeli jsme ostrov na jih až k mysu Dooukato a Vassiliki, pak skrz ostrov do Nidri (vodopády) a severněji do Faneromeni. Hodně jsme chodili i pěšky na blízké pláže Milos, Kathisma a Pefkoulie. A když jsme si udělali volno, tak jsme právě trávili relax na této pláži. Byli jsme hned začátkem června, takže byla pláž čistá, za nás spokojenost. V sezonu to múže být možná horší, ale neznám. Právě volíme vždy červen, abychom se vyhnuli davům lidí. Ubytko jsme měli v penzionu Kalypso a spokojenost velká. Hotýlek je blízko pláže, měli jsme klid a výhled na moře. Jedna z našich nej dovolených! :-)
Ondra
Ondra, 21. ledna 2020
Agios Nikitas je určitě skvělá volba, taky se mi tam líbilo. Byli jste spokojeni s tou městskou pláží? Přišla mi taková "z nouze dobrá" :) Za mě jedna z těch opravdu slabších pláží na Lefkadě, ale určitě pořád lepší, než některé na východní straně :)
Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Paříž

Vloženo: 9. listopadu 2019
Po dovolené v Řecku vyrážíme v létě vždy ještě na nějaký výlet v zahraničí. Letos podruhé po 9 letech do vyhlášené metropole Francie-Paříže. Památky na fotech jistě netřeba popisovat podrobně. Krásné a nové byly pro nás procházky kolem Seiny k mostu Alexandra III. až k Tulerijským zahradám a zážitkem byl mrakodrap Montparnasse, 210m vysoký. Eiffelovku jsme si tentokrát vyšlapali pěšky až do druhého patra, výtahem to není ono. Na Notre Dame byl smutný pohled, je to obdivuhodná stavba, kterou irčitě jednou uvidíme v plné kráse znovu.
červenec 2019

2 komentáře

Gustawka
Gustawka, 27. listopadu 2019
je to úžasné město
lidas
lidas, 9. listopadu 2019
Parádá
Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Thassos, Limenarie

Vloženo: 4. listopadu 2019
Limenarie je krásné letovisko, vhodné pro ty, kteřínevyhledávají příliš klidná místa. Moc se nám tady lítady líbilo, neboť přesně takovou dovolenou si představujeme. V sezónu je zde možná rušněji, my byli v červnu a super. Pláž u promenády je písčitá s lehátky a slunečníky, kousek od pláže jsou taverny a obchůdky. Nedaleko na kopci je zámek a odtud jsou překrásné výhledy na moře a přístav. Vedou odtud i příjemné procházky ke kostelíku a dál ke "Znamení zvěrokruhu" s výhledy na letovisko Limenaria a pláž Metalia. Procházet se můžete po upravených cestičkách, lesíkem až k vyhlídce vedoucí dál k pláži Pefkari, odkud jsou i tyto záběry.
červen 2019

4 komentáře

Gustawka
Gustawka, 27. listopadu 2019
krásné výhledy
DanaDianaNoymi
DanaDianaNoymi, 6. listopadu 2019
nádherné
lidas
lidas, 4. listopadu 2019
Parádní fotky
Šklíba
Šklíba, 4. listopadu 2019
Krásné fotky :)
Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

klášter Archangelou, Thassos

Vloženo: 3. listopadu 2019
Kdo navštíví ostrov Thassos, neměl by vynechat návštěvu kláštera Archangelos na jihu ostrova. Zastavili jsme se zde autem od Limenarie směrem na východ po první zastávce na Giole. Klášter stojí za to vidět, je nejvýznamější církevní památkou na ostrově, která stojí na vysoké skále. Odtud jsou překrásné výhledy na moře a okolní krajinu. Při vstupu dostanou ženy k zapůjčení sukně, je zde malý obchůdek se suvenýry a minimuzeum církevních památek. Fotit se tady nesmí, ale pár fotek jsme si dovolili nafotit. Nikdo nás nesledovat ani nekontroloval.
červen 2019

6 komentářů

Gustawka
Gustawka, 27. listopadu 2019
velmi pěkné
Kamila-Pechová
Kamila-Pechová, 7. listopadu 2019
Miluju Řecko <3
DanaDianaNoymi
DanaDianaNoymi, 6. listopadu 2019
nádhera
Šklíba
Šklíba, 4. listopadu 2019
Krásné fotky :)
lidas
lidas, 4. listopadu 2019
Moc hezké
Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Thassos

Vloženo: 17. června 2019
Autem po jihovýchodní straně ostrova
červen 2019

5 komentářů

Gustawka
Gustawka, 27. listopadu 2019
super
Lenči
Lenči, 24. června 2019
Ano, vím o čem píšete. Přes koryto jsme denně chodili, bylo kousek od našeho hotelu Samaras. Zaujal nás široký suchý pruh země, který vedl zeshora z hor do moře.Vede přes něj most a je hned v Limenarii před tavernami a obchůdky. Auto jsme však měli zaparkované přímo za hotelem. Myslím si, že v blízkosti koryta by každý, kdo by měl auto zde zaparkované, byl upozorněn policií. Ta byla kousíček za korytem, kde začínaly obchody a restaurace.
Fesoj
Fesoj, 23. června 2019
Thasos je pěkný zelený ostrov s vysokými horami. Pokud si půjčíte auto, nikdy jej nenechávejte v suchých korytech, které jsou pro odvod vody z hor do moře. Mohlo by se vám stát a zažili jsme to na vlastní oči, že některá auta odnesl silný proud do moře. Bylo to přímo v Limenárii. Tak nezapomeňte.
Lenči
Lenči, 18. června 2019
Zdravím. Autem jsme jeli ještě s jedím párem, se kterými jsme si společně domlouvali trasu.Bylo to přesně před týdnem. Naplánováno toho bylo hodně např. kromě míst, které jsem ve fotografiích naznačila -Giola, Archangelos a pláže na východě, jsme navštívili Panagii s nádhernými termálními vodopády, Theologos, Chrissi Ammoudia beach, Potamia, výrobnu olivového oleje. Takže bohužel Livado jsme neviděli. Viděli jsme toho opravdu moc a hlavně to, co jsme si vytyčili. Byla to skvělá dovolená!
Sally
Sally, 18. června 2019
Ještě jste se měli vykoupat na pláži Livada pod klášterem :)
Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Thassos

Vloženo: 17. června 2019
Thassos - jižní pobřeží a nejvyšší hora Ypsarion
červen 2019

2 komentáře

Lenči
Lenči, 20. června 2019
Moře bylo na všech plážích ke koupání a to i proto, že přístup do moře byl všude pozvolný. Byli jsme se koupat na Tripiti, Pefkari, Metalia a Aliki. Na ostatních, které jsme navštívili autem (nekoupali jsme se tam), byl pozvolný přístup do moře taky, ale určitě tam bylo moře podle počtu lídí teplé. Měli jsme také obavy, jestli bude moře ke koupání, přece jen Thassos je nejsevernější moře v Řecku, ale bylo již začátkem června opravdu teplé. Platí to ale o jihu ostrova. Na severu je už jiné počasí, které je ovlivnění horami ve vnitrozemí. Limenarii doporučujeme, potom Potos....dále na východ je to již pro ty, co chtějí klid a kde taky nic moc není.
Eliška_Světob žnice
Eliška_Světob žnice, 20. června 2019
Kolik mělo moře Lenči? :) takhle začátkem.
Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Thassos

Vloženo: 16. června 2019
Thassos, letovisko Limenaria

3 komentáře

Sally
Sally, 17. června 2019
Thassos, zelený ostrov. Určitě se zastavte v Kastru u Kostase: https://www.tripadvisor.cz/ShowUserReviews-g8068765-d3493851-r381153792-Kostas-Kastro_Thasos_Northeast_Aegean_Islands.html
Lenči
Lenči, 17. června 2019
Děkuji, nahraji další fotografie z pláží a z hor na Thassosu. Fotek máme spoustu!
Romana
Romana, 17. června 2019
Krásná příroda ☺
Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Mys Doukato, Lefkáda

Vloženo: 19. března 2019
Mys Doukato je nejjižnější místo na ostrově Lefkáda a spolu s majákem Akratas tvoří jedno z nejkrásnějších míst na ostrově. Cesta k mysu vede po asfaltové cestě, parkovat můžete hned pod majákem, pokud ovšem nebude plné. Místa tam zas tolik není. Občerstvení tam nenajdete, takže jídlo a pití s sebou nebo se občerstvit někde cestou nad pláží Egremni nebo Porto Katsiki.
červen 2018

14 komentářů

Lenči
Lenči, 29. března 2019
Tam určitě ne. Ty hodně úzké cesty byly jen místy a to nahoře nad plážemi asi tak v místech kolem pláže Egremni. Naopak k mysu se jede v pohodě. :-)
Sally
Sally, 29. března 2019
Tak doufám, že tam není (z Vasiliki) cesta až moc úzká, že bych tam Peugeota SW 308 někde odřel. Cesta do Vafkeri a dále do Englouvi nebo z Karya přes Karya lake do Nidry. Když člověk slyší, jak to křá škrabe po kapotě :(.
Lenči
Lenči, 29. března 2019
Přesně to jsme si mysleli, že když se budeme držet cesty jak píšete po obvodu ostrova, bude to ok. Cestou do Vassiliki a na mys proběhlo vše v pořádku, i na Porto Katsiki. Ale z Porto Katsiki přes ty serpentiny a prudké stoupání jsme prostě někde odbočili. Sice z výšky bylo vidět moře, ale přece se nám povedlo nějak vybočit ze správné cesty. Takže jsme se vraceli, točili a spíše náhodou dojeli do AN. Důležité je držet silnice, abyste viděli moře.Ze jedem špatně se dá poznat právě, že moře již nevidíte. Vzali jsme si raději menší auto - Fiata, aby se po úzkých silnicích lépe jelo a taky kvůli autům, které jedou v protisměru. V některých místech se jim vyhnout byl opravdu problém. Z AN směrem do Vassiliki, mys Doukato a pláž Porto Katsiki a zpět do AN jsme se vrátili s nádrží benzínu těsně pod polovinu nádrže (měli jsme dotankovéno na plnou nádrž). Takže celkem vzato cesta po západním pobřeží Lefkády z AN až dolů do Vassiliki a zpět do AN spotřeba zhruba půl nádrže. Pochopitelně vždy je lepší doplnit benzín na plnou nádrž. Cena půjčení auta i s pojištěním na 1 den do 1000,-Kč - na Fiata. Čím lepší auto, tím pochopitelně je půjčení auta dražší.
Sally
Sally, 29. března 2019
Tak výhoda je, že v navigaci jsou pumpy naznačené. Já měl spíš strach z těch křovisek u cest, protože jsem to pěkně odíral. A mnohde jsem měl strach i v dědinách, že mezi barákama zlomím auto (z Karya na Karya lake). Nevím jak tam dole, ale okolo Nidry a Lefkady byl dostatek benzínek. No uvidíme za "chvílu"
Ondra
Ondra, 29. března 2019
@Lenči ~ To jste měli asi vážně zážitek :)) Rozhodně by měla plná nádrž stačit vždy k tomu, aby se člověk dostal k nějaké benzínce a spojil to i se zajížďkou po okolí :) To, kde jsou benzínky by bylo dobrý si zjistit dopředu, protože v některých částech je to s nima trošku špatný :D U vodopádů v Nidri jsme taky byli (byly vyschlý, ale i tak fajn výlet), ale to jsme to vzali autobusem do města Nidri a odtamtud pěšky :) S navigací je to určitě lepší, ale pokud se držíte té hlavní silnice po obvodu celého ostrova, tak se podle mě nedá ztratit :) horší je to pak s těmi místy mimo, to je pravda :D @Sally ~ Já jsem si půjčil Hyundai Getz, spotřebu úplně nevím, ale nebyla nijak závratná :) Ale když jsme odjížděli z pláže Gialos, tak mě lehce mrazilo, protože je to pár kilometrů neustálého stoupání a s téměř prázdnou nádrží a vidinou asi 15 km před sebou se to nejelo nejlíp :D
Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Zakynthos

Vloženo: 14. února 2019
Plavba lodí kolem ostrova, Blue caves.
červen 2016

Žádný komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.