Fotogalerie

Pro vložení fotografie nebo galerie se musíte přihlásit. Nemáte ještě profil? Zaregistrujte se zde.

Mauricius 4. část

Vloženo: 15. prosince 2018
Další z celodenních výletů, dnes do NP. První zastávka je v Grand Bassin u přírodního jezera v kráteru vyhaslé sopky, které se také nazývá Ganga Talao. Podle pověsti jsou jeho vody podzemně propojeny s posvátnou indickou řekou Ganga. Jedná se o nejposvátnější místo hinduistů na Mauriciu a konají se zde festivaly boha Šivy - Male Shivaratri. NP Black River Gorges je největší NP na Mauriciu, kde se střídají zelené vrcholky hor s hlubokými kaňony, do kterých padají vody vysokých vodopádů. Nejtajemnějším místem je zase NP Chamarel, kde uprostřed tropických hor můžete spatřit písečné duny 7 barev (zbarvené železem a hliníkem). Cestou projíždíme kolem kávovníkových plantáží. Vodopád Chamarel je vysoký 100 m a vytéká z říčky St. Denis. Poslední zastávku pak děláme v NP Casela, což je ptačí park se 140 druhy ptáků z celého světa, včetně rúžového holuba. Součástí je výběh z obřími želvami, malou ZOO se lvy (můžete se s nimi i projít). Nádherné jsou pohledy na pohoří Remport Mountain

Žádný komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Mauricius 3. část

Vloženo: 13. prosince 2018
Děláme si samy výlet místním autobusem na pláž v Grand Baie, spojenou s procházkou po městě a prohlídkou chrámů a pozorováním zdejšího života. Další výlet je výlet lodí na ostrov Ilot Gabriel. Na lodi all inclusive, pití (i alko) a jídlo v ceně. Na ostrově jsem se nejen koupala a šnorchlovala, ale byla jsem se i projít. Příští den jedeme s místní cestovkou do přírody, podívat se na nejvyšší horu Mauricia Piton de la Riviére Noire, vysokou 828 m a jezírko. Cestou se ještě zastavujeme v řezbářské dílně, kde se vyrábí různé typy lodí jako suvenýry. Zajímavá byla i dílna na zpracování diamantů (tam se fotit nesmělo) a muzeum s ní spojené.

2 komentáře

daga_ti
daga_ti, 14. prosince 2018
3 týdny
Adam
Adam, 14. prosince 2018
Super fotky! Jak dlouho jste byly?
Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Expedice Madagaskar 2018 - den šestnáctý - Park Isalo a Ranohira 28. září

Vloženo: 12. prosince 2018
Ráno po snídani v 7:10 h se vypravujeme (jen Květa a já) zakoupit vstupenky do parku Isalo a v 8:00 nás Richard vysazuje před brodem, přes který se už bojí přejet autem (jiná auta stejného typu však přejedou). My s průvodcem ze kmene Bara pokračujeme ještě asi 1,5 km ke vstupu, kde nám zkontrolují vstupenky a platbu za průvodce. Dopoledne procházíme část "savany" a spouštíme se nakonec do kaňonu, kde nás čeká zaplacené barbecue. Předtím se ale potkáme s několika místními lemury kata, kteří už při krmení banánem tak opatrní nejsou. Ale dá se s nimi komunikovat. Při obědě nás měli lemuři "otravovat", ale nakonec tomu tak nebylo. S dalšími jsme se potkali po obědě, dostali též nějaký ten banán, ale nakonec nám místní řekli, že to není bezpečné, že by nás mohli lemuři pokousat. Ale ani to se nestalo. Druhá část výpravy se odehrává v kouzelném zeleném kaňonu, kde jdeme stále okolo potoka až k černému a modrému jezeru, navštívíme i kaskády. Park Isalo je nazýván madagaskarský Grand Canyon, a fakt to stojí za to. Naše trasa měřila asi 10 km po rovině + k tomu to převýšení. Navečer jsme se, utahaní, ještě šli na šontík po dědince Ranohira.
září 2018

Žádný komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Expedice Madagaskar 2018 - den patnáctý - Ambalavao, rezervace Anja, cesta do Ranohira 27. září

Vloženo: 12. prosince 2018
Ráno nás čeká, po snídani, návštěva největšího trhu zebu v Ambalavao. I když hlavní trh proběhl už včera (ve středu), i dnes je ještě z čeho si vybírat, zebu je dost. Vzhledem k tomu, že jsme si nevybrali, vracíme se k autu a s námi i smečka malgašských dětí. Začneme jim rozdávat různé bonbóny a balonky, ale když už se děcka chovají až příliš drze, Richard je vykáže do patřičných mezí, zavíráme auto a odjíždíme směr Park Anja. Zde se vyskytují hlavně Lemuři kata, ale jak je psáno v některých cestopisech nebo i u některých CK, přísně zde dodržují zákaz krmení lemurů. Dokonce, i když člověk má licencovaného průvodce, tak se najednou za zády objeví i další - hlídači parku. Přesto i zdejší kontakt s lemury byl zážitkem. Po 2 hodinách se vrátíme k autu a odjíždíme směr Ranohira, kde jsme poprvé (a naposledy) ubytováni v hotelu s bazénem. Ubytujeme se, někdo si jde zaplavat do bazénu, dáme si mandlovicu a v 17:30 h vyjíždíme směr "La Fenetre de Isalo", kde budeme pozorovat západ slunce. Po cestě potkáváme ozbrojeného vojáka a policistu, a tak nám Richard vysvětlí, že tam nedávno banditi přepadli a okradli skupinu turistů, takže toto opatření. Po západu slunce se vracíme zpátky na hotel, večeřu a spát :)
září 2018

2 komentáře

Martinan
Martinan, 7. srpna 2019
:)
Adam
Adam, 14. prosince 2018
Wau úžasné fotky opět!
Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Expedice Madagaskar 2018 - den čtrnáctý - rezervace Ranomafana a cesta do Ambalavao 26. září

Vloženo: 10. prosince 2018
Ráno opět brzké vstávání po šesté hodině, a v 7:00 hodin už vyjíždíme do místního městečka na čučku. Na trhu mají zajímavé věci, třeba i sandále z pneumatik, ale hlavně co tu mají, je RUM v plastových čtvrtlitrových butýlkách. Netrvá dlouho, a místní trh je bez rumu. Během chvíle máme nakoupeno 40 flašek RUMU, což je 10 litrů celkově. Místní z nás mají ................¨ Během procházky trhem nás potkávají stáda zebu, což trvá potom i celou cestu do Národního parku. Tady jsme celkem asi 3 hodiny. Plech a Pedro se v půlce odpojí a jdou si odpočinout na vyhlídku, já s Květou pokračujeme dále za lemurama, což se i vyplatí. Poté se opět spojíme a pokračujeme dál. Čeká nás dneska cesta do Ambalavao, kde je největší trh zebu na Madagaskaru. Bohužel dneska už nestíháme, a tak půjdeme na trh "den poté", trhy jsou totiž ve středu, a to je dnes. Na okraji Ambalavao však navštívíme místní dílnu na zpracování hedvábí z kokonů místních divokých bourců a poté, přímo v hotelu Bougainvilliers, dílničku na výrobu ručního papíru Antaimoro. Pak už nás čeká jen večeře a spát.
září 2018

Žádný komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Mauricius 2. část

Vloženo: 10. prosince 2018
Dnes budeme na prohlídce hlavního města ostrova Mauricius - Port Louis, pojmenovaném po francouzském králi Ludvíku XV.. Nejdříve zavítáme na tržnici, kde se prodává maso, ryby, ovoce a zelenina. V hornícm patře pak jsou malé butiky a obchůdky se suvenýry. Při procházce městem se zastavujeme v mešitě z padesátých let 19.stol., která je zároveň školou. Mešita je směsicí indické, kreolské a islámské architektury. Od tržnice cestou do kopce dojdete k dominantě hlavního města, k pevnosti Fort Adeleide s děly a krásným výhledem na město s přístavem a dostihové závodiště. V centru města pokračujeme prohlídkou římsko-katolické katedrály sv. Lucie, která se nachází na katedrálním náměstí. Od katedrály přes město se dostáváme přes hlavní palmovou alej s pomníky guvernérů k moři, kde naše návštěva končí. Do Port Louis zavítáme však ještě jednou.

Žádný komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Expedice Madagaskar 2018 - den třináctý - přejezd z Antsirabe do Ranomafana 25. září

Vloženo: 10. prosince 2018
Ráno vstáváme po šesté a po snídani již v 7:45 odjíždíme směr Ranomafana. Prvně se po cestě zastavujeme před Ambositra v řezbářských dílničkách, kde mají úžasné věci a taky zde hned zanecháváme po pár tisících. Samozřejmě Ariarů. Hned za chvilku se zastavíme v kavárničce, kde si někdo dává čaj a někdo krabí polévku. Je sice plná masa, ale se spoustou skořápek a nakonec chuťově nevýrazná. Odsud dále pokračujeme do Ambositra, kde se podíváme do kláštera a chceme navštívit i místní katedrálu, ale ta je bohužel zamachlovaná. A tak tedy pokračujeme dál. Než dojedeme do Ranomafana, zastavíme se podívat na úžasné vodopády - Cascade Andriamamovoka. Pak už jen pár kilometrů do Ranomafana. Na hotel dorazíme v 17:00 hodin, a chceme se jít podívat i do "města", ale než se vybalíme a nachystáme, tak už je pomalu tma. Takže to necháme na ráno za světla.
září 2018

Žádný komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Mauricius 1. část

Vloženo: 9. prosince 2018
Přistání bylo na jihu na letišti v Mahebourgu. Ubytování na severu v městečku Bain Boeuf. odtud jsme s kamarádkou podnikaly výlety na různé pláže. První výlet byl na Cap Malheureux. Tam jsem si prohlédla několik různých chrámů i hřbitov. Prošla jsem i obchody, mají tam školu i nemocnici.

4 komentáře

Adam
Adam, 14. prosince 2018
Moc hezké
daga_ti
daga_ti, 10. prosince 2018
Jistě jsou tam i supermarkety nebo i nákupní centra, záleží v jaké oblasti. Snídaně jsme si dělaly samy, oběd jsme měly na pláži ze stánků a na večeři jsme občas zašly do restaurace, podle okolností nebo jak se nám chtělo. Pokud budete v hotelu s plnou penzí nebo all inclusive, je to o něčem jiném. My jsme jely, jak se říká, na vlastní pěst. Výlety jsme dělaly s místními cestovkami, celkem levně, asi za 300 na celý den. Někdy jsme jely autobusem (autobus někdy jezdí jen do 18hod.), taxíky jsou drahé, řidičák ani jedna nemáme, tak jak je to s pronájmem auta nevím.
Sally
Sally, 10. prosince 2018
Taky krásný. Třeba nás sem někdy vítr ještě zavane :)
Jitka_V
Jitka_V, 9. prosince 2018
Pěkné fotky. :) Mohu se zeptat na ten místní obchod? To tam takto vypadají všechny obchody nebo jaká je tam tak úroveň služeb? Děkuji.
Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Mexiko hotel Las Perlas Imperial 25.11.-5.12.2018

Vloženo: 8. prosince 2018
Mexiko je úžasná země , krásný Karibik byla jsem nadšená
prosinec 2018

4 komentáře

DanaDianaNoymi
DanaDianaNoymi, 9. prosince 2018
Děkuji ale už mi bude šedesát let
Jitka_V
Jitka_V, 9. prosince 2018
Krásné fotky, moc Vám to sluší!
DanaDianaNoymi
DanaDianaNoymi, 8. prosince 2018
Ano naprostá krása , byla jsem nadšená , vše jsem dobře zvládla létám vždy sama a neskutečně krásné je Mexiko , byl to ráj
Dáša
Dáša, 8. prosince 2018
DanaDianaNoymi: Vypadá to, že jste si to krásně užila. My už se moc těšili na Vaše fotografie! :)
Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Expedice Madagaskar 2018 - den - dvanáctý Antsirabe, jezera Andraikiba a Tritriva 24. září

Vloženo: 4. prosince 2018
Dnes zůstáváme v Antsirabe, takže žádné balení. Ráno vyrážíme na jezera Andraikiba, které je zásobárnou pitné vody pro Antsirabe a pak k posvátnému jezeru Tritriva. K tomuto jezeru se váže pověst o dvojici mladých lidí, kteří zde skončili život pro nešťastnou lásku. Je to vlastně takový madagaskarský Romeo a Julie. Toto jezero také celé obejdeme a pak už se vracíme zpět do Antsirabe. Čeká nás zde návštěva několika řemeslných dílen, a to dílna na zpracování drahých kamenů, potom dílna na zpracování rohů zebu a následuje dílnička na výrobu různých kovových modelů a vyšívací dílna. Než zajedeme do hotelu projedeme se okolo nádraží, po hlavním náměstí, zastavíme se u termálních lázní a navštívíme též ulici Beňovského. Pak už jen večeře a nachystat na zítra.
září 2018

Žádný komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Expedice Madagaskar 2018 - den jedenáctý - Tana, Ambatolampy, Antsirabe 23. září

Vloženo: 4. prosince 2018
Ráno vyrážíme z Andasibe za husté mlhy a řítíme se rychlostí cca 40km/h sm,ěr Tana. Potřebujeme ještě vyměnit nějaké miliony, a tak směnárník se obětuje a i v neděli se nám bude věnovat. Pedro mrčí, že má hlad, ale to máme všici, a nějak to musíme vydržet. Nakonec se to všechno vyřeší a my, po výměně peněz míříme do známého obchodňáku na snídaňo oběd. Něco i pokoupíme a valíme dál. Po cestě máme plánovanou zastávku v Ambatolampy, kde shlédneme výrobu hliníkových hrnců. No ......... klobouk dolů, za jakých podmínek se hrnce (a nejenom hrnce) vyrábí. Pak už rovnou do Antsirabe, do hotelu na nocleh.
září 2018

Žádný komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Expedice Madagaskar 2018 - den desátý - Cesta z Nosy Boraha do Andasibe 22. září

Vloženo: 4. prosince 2018
Vstáváme ráno, a to moc brzo. Katamarán odplouvá ve 4:15 hodin a musíme být ve 4:00 už pomalu na palubě. Protože všude je to "Mura-Mura", necháváme se odvézt už ve 3:15. Někdo mrčí, že to je brzo, ale nakonec se ukáže, že to bylo akorát. Tentokrát plavbu můj žaludek vydrží a já v pohodě vystupuji v přístavu Mahambo. Tady se potkáváme se dvěma Slováky, známými Richarda. Po vyložení bagáže vyjíždíme už směr Tana. Po cestě navštívíme pevnost Manda Fort a pokračujeme do Andasibe, protože do Tany bychom to už nestíhali. Přespíme v hotýlku na cestě a ráno budeme už fuč.
září 2018

Žádný komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Expedice Madagaskar 2018 - den devátý - Nosy Boraha a pobyt na ostrově 21. září

Vloženo: 4. prosince 2018
Dnes to byla jen taková oddychovka na La Crique. Několikrát během dne lehce zapršelo, byli jsme se projít po resortu, vykoupat v oceánu, chvilku pozorovali velryby a odpoledne zašli do sousedního resortu Natiora Green Lodge, kde jsme se opět setkali s lemury. Paráda. Večer jsme ochutnali přímo madagaskarského Merlota a ............. a nechutnalo nám. Tak snad jindy.
září 2018

2 komentáře

Sally
Sally, 9. prosince 2018
Diky. Mela to byt Korsika. Ale vzhledem k tomu, ze si deticky naplanovali dalsi potomstvo a je problem s hlidanim kocek (jorksirky bereme s sebou), tak to bude neco kratsiho bud v Rakousku, Italii, Mazury nebo Slovensko. Dostupnost autem. Ale i Recko je v dojezdu.
Dáša
Dáša, 8. prosince 2018
Sally, všechny ty fotky jsou velká paráda. Děkujeme. Kam se chystáte příště? :)
Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Ostrov Chrissi

Vloženo: 29. listopadu 2018
Na tomhle kouzelném místě jsme se zastavili během naší poslední plavby roku 2018. Byli jsme tam osmého listopadu, přesto to bylo na koupání. Voda měla 23°C, vzduch přes den atakoval 27°C.
listopad 2018

2 komentáře

Jitka_V
Jitka_V, 9. prosince 2018
Nikde nikdo, to je nádhera.. :)
Sally
Sally, 30. listopadu 2018
Krasny ostrov. Byli jsme tam pred nekolika lety.
Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.