Rakousko od 499 Kč
Zobrazit zájezdy

Rakouské památky

Vloženo: 28. září 2018
Poslední příspěvek: 18. září 2019
anonym anonym /
anonym
anonym anonym / před 6 lety
anonym
Dobrý den. Potřebovala bych od vás poradit. Uvažovala jsem, že bychom s manželem vyrazili do Rakouska. Je to poměrně kousek a napadlo nás, že kromě Vídně jsme pořádně nikde jinde nebyli což mi přijde jako ostuda. Chtěli bychom víc poznávat a objevovat. Přece jenom člověk hned nemusí někam letadlem, aby viděl krásné místa. Neměli byste nějaké nápady? Máme s manželem rádi památky - hrady a zámky, ale nepohrdneme ani nějakou turistikou. Uvažovali jsme, že bychom jeli někdy v průběhu podzimu. Pište prosím cokoliv vás napadne, budeme moc rádi.

Odpovědi 8 odpovědí

Arne1
legenda legenda /
Arne1
legenda legenda / před 6 lety
Arne1
před 6 lety
Nepíšete odkud jste. Pokud je to Morava - tedy soused k Niederösterreich - tak bych doporučil zakoupit "Niederösterreich Card", máte na ni volný vstup do mnoha muzejí, památek, hradů, zámků a dalších - něco přes 300 objektů v Niederösterreich a několik v okolí. Měli jsme ji dva roky a prolezli jsme toho za tu dobu hodně, všechno jsme nezvládli.
Karta se prodává vzždy na rok, počátek platnosti je v dubnu.
www.niederoesterreich-card.at/
anonym
anonym anonym /
anonym
anonym anonym / před 6 lety
anonym
před 6 lety
Dobrý den. Přesně tak, jsme z Moravy. Děkuju moc za rady to zní super. Ušetřilo by to určitě dost peněz a možná bychom prolezli i to, co by nás jinak nenapadlo. Každopádně když bychom chtěli jet teď na podzim, tak by se nám to už asi úplně nevyplatilo, že?
Arne1
legenda legenda /
Arne1
legenda legenda / před 6 lety
Arne1
před 6 lety
Přesně tak, prolezli jsme spoustu zajimavych míst a muzejí kam bychom za 5-10 eur nešli. Je k tomu knížečka všech míst s podrobnostmi. Vše se dá ale dohledat i na webu, jen si musíte dát pozor na to aby to bylo na podzim a v zimě otevřené. Ale například termály Gmünd jsou celý rok. Možná klastery a nějaká muzea, lanovka na Rexalpe, úzkokolejka z Řetězu, podzemí Řetěz,....
Arne1
legenda legenda /
Arne1
legenda legenda / před 6 lety
Arne1
před 6 lety
Ne řetěz ale Retz
anonym
anonym anonym /
anonym
anonym anonym / před 6 lety
anonym
před 6 lety
Děkuji vám moc. Já se na to pořádně podívám a prostuduju internet. Zní to skvěle, je pravda, že by to byl opravdu velký pomocník. Přeci jenom já raději ušetřím na vstupech a pak si třeba ještě někde zajdu na jídlo, nebo si koupím něco hezkého na památku. Člověk není škrt, ale tohle mi přijde jako fajn věc.
Kristýna
Cestoporadce Cestoporadce /
Kristýna
Cestoporadce Cestoporadce / před 5 lety
Kristýna
před 5 lety
@anonym ~ Dobrý den, i když je Rakousko malá země, nabízí opravdu mnoho a to především nádhernou krajinu a památky. Pokud jste z Moravy, tak to budete mít kousek do rakouské části Národního parku Podyjí. Za shlédnutí rozhodně stojí vyhlídka Umlaufberg a Max-plateau, zajímavá je také zřícenina hradu Kaja a hrad ve vesnici Hardegg. Nedaleko leží také krásný zámek Riegersburg.
Pokud popojedete trochu více na jih, za vidění stojí vinařská oblast Wachau s malebnými vinařskými obcemi, hrady a největším benediktýnským klášterem v Evropě (Melk). Nedaleko českých hranic můžete také navštívit hrad Kreuzenstein nebo hrad Rappottenstein.
Navštívili jste už některé z těchto míst?
Ovča
věrný člen věrný člen /
Ovča
věrný člen věrný člen / před 5 lety
Ovča
před 5 lety
Já osobně za TOP destinaci v Rakousku považuji Graz. Město plné zeleně, centrum je bez aut. Levná MHD i vstupy. Vyplatí se na 2 dny, kromě historického centra jsou na kraji města na konečných MHD zámek, hrad a poutní kostely. Velký kontrast s předraženou kosmopolitní Vídní plnou front na všechno. I na túry do přírody to máte z Grazu blízko, již od MHD můžete podnikat výlety. Sice to již nejsou Alpy, ale kopečky o výšce ca. 800 metrů,ale krásně zelené. Jediné město v Evropě, kde jsem si řekla, že tady bych chtěla bydlet. Vyplatí se koupit si jízdenku na 24h na MHD.
Surimi
stálá členka stálá členka /
Surimi
stálá členka stálá členka / před 5 lety
Surimi
před 5 lety
V Dolních Rakousích je zajímavý starořímský "skanzen" Petronell- Carnuntum, archeologické vykopávky a rekonstrukce starořímského města na římské hranici u Dunaje. Vstupenka platí na tři místa-muzeum v Bad Deutsch-Aletnburg, vojenský amfiteátr a samotné centrum Carnuntum. Popisky jsou všude v němčině,angličtině a slovenštině. Jeďte z hraničního přechodu Břeclav/ Reinthal stále po silnici B49 a za Dunajem doprava.
Cestou pojedete přes Dürrenkrutt-Suché Kruty ,na kraji obce je památník bitvy na Moravském poli,kde bojoval (Přemysl) "Ottokar von Böhmen" .

Příspěvky do diskuze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé

Přihlaste se nebo si vytvořte profil ve formuláři níže. Stačí napsat Váš příspěvek a zadat e-mailovou adresu pod kterou se chcete registrovat. Následně Vám pošleme na e-mail potvrzovací odkaz, kterým registraci dokončíte.

Vložit odpověď

    Odesláním formuláře jsem srozuměn(a) s informacemi o zpracování osobních údajů