Cestolino.cz Sally Fotografie

Fotografie uživatele Sally

Expedice Madagaskar 2018 - den desátý - Cesta z Nosy Boraha do Andasibe 22. září

Vloženo: 4. prosince 2018
Vstáváme ráno, a to moc brzo. Katamarán odplouvá ve 4:15 hodin a musíme být ve 4:00 už pomalu na palubě. Protože všude je to "Mura-Mura", necháváme se odvézt už ve 3:15. Někdo mrčí, že to je brzo, ale nakonec se ukáže, že to bylo akorát. Tentokrát plavbu můj žaludek vydrží a já v pohodě vystupuji v přístavu Mahambo. Tady se potkáváme se dvěma Slováky, známými Richarda. Po vyložení bagáže vyjíždíme už směr Tana. Po cestě navštívíme pevnost Manda Fort a pokračujeme do Andasibe, protože do Tany bychom to už nestíhali. Přespíme v hotýlku na cestě a ráno budeme už fuč.
září 2018

Žádný komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Expedice Madagaskar 2018 - den devátý - Nosy Boraha a pobyt na ostrově 21. září

Vloženo: 4. prosince 2018
Dnes to byla jen taková oddychovka na La Crique. Několikrát během dne lehce zapršelo, byli jsme se projít po resortu, vykoupat v oceánu, chvilku pozorovali velryby a odpoledne zašli do sousedního resortu Natiora Green Lodge, kde jsme se opět setkali s lemury. Paráda. Večer jsme ochutnali přímo madagaskarského Merlota a ............. a nechutnalo nám. Tak snad jindy.
září 2018

2 komentáře

Sally
Sally, 9. prosince 2018
Diky. Mela to byt Korsika. Ale vzhledem k tomu, ze si deticky naplanovali dalsi potomstvo a je problem s hlidanim kocek (jorksirky bereme s sebou), tak to bude neco kratsiho bud v Rakousku, Italii, Mazury nebo Slovensko. Dostupnost autem. Ale i Recko je v dojezdu.
Dáša
Dáša, 8. prosince 2018
Sally, všechny ty fotky jsou velká paráda. Děkujeme. Kam se chystáte příště? :)
Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Expedice Madagaskar 2018 - den sedmý plavba na Nosy Boraha a pobyt na ostrově 19. září

Vloženo: 29. listopadu 2018
Ráno máme čas, katamarán má vyplouvat okolo 9:15 z přístavu, tak si jdeme v klidu na snídani, podíváme se ještě po resortu La Pirogue a pak se spolu s Richardem a batóžniky vypravíme do přístavu. Tak přístav si představuji trošku jinak, ale budiž. Prvně si jdeme koupit lodní lístky, pak už jen čekáme, až se vyloží loď a začnou nakládat nás. Nejprve bagáž a potom lidi. Loď kotví asi 200 metrů od břehu, a tak nás tam nějak musijó dopravit. Nakonec si připadáme jako imigranti, oranžové vesty a plný člun, většinou snědých turistů. Nalodíme se a já žasnu nad bezpečností cestujících. Otvor do podpalubí nezabezpečen a okolo se pohybují cestující, tankuje se podivným způsobem mezi cestujícími. Naštěstí nikdo nekouří. Loď vypluje asi s půlhodinovým zpožděním a po chvilce klidné plavby se dostáváme na "širý" oceán a z mírných vln se postupně stávají vlny asi 3 - 4 metry vysoké. Katamarán pluje závratnou rychlostí asi 20km/h a kolébá se ze strany na stranu, zezadu dopředu. Za chvíli už blije půlka lodi. Můj žaludek statečně odolává, až to asi po dvou hodinách plavby vzdává. Hlava do vyfasovaného černého igeliťáku a ............... Tak to jsem si nezasloužil. Spocené su jako prase, prázdné žaludek a furt se snaží ....... Za čtyři hodiny a pár m,inut přistáváme v přístavu v hlavním městě Nosy Boraha, Ambodifotatra. Vystoupíme z lodi a pak čekáme na zavazadla. Postupně vyvolávají cestující, ale s našimi kufry mají potíže, ale ještě že je máme opatřeny českou vlaječkou a poznáme si je. V přístavu už na nás čeká transfer do hotelu, Květa už má koupeny plavenky zpátky a my se přesouváme do hotelu La Crique. Podle ceny to má být luxusní hotel (71,- € za noc a dvě osoby), ale v ceně je tříchodová večeře, bohatá snídaně a transfer z a do přístavu. Takže zase tak hrozné to není. Ubytujeme se a po seznámení s rezortem jdeme na pivko a večeři.
září 2018

Žádný komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Expedice Madagaskar 2018 - den šestý -cesta kanálem Pangalane do Tamatave a Mahambo - 18. září

Vloženo: 29. listopadu 2018
Ráno nás prvně odvezou i s kuframa do Palmarium beach na snídani. Domluva mezi obsluhama je tak ........, že málem po nás chtěli platit ještě jednou. Platili jsme totiž už včera odpoledne, všechno včetně snídaně, už v restauraci Reserve Palmarium. Ale nakonec se to vyřeší. Po snídani nasedneme na loď a poplujeme asi 3 hodiny po nejdelším umělém kanále na světě (okolo 700 km, používá se asi 300 km) až do Taomasiny - Tamatave. Je to zajímavá cesta zajímavými místy, mnohdy kanál vede i velkými jezery., Čím více se blížíme do civilizace, tím je to poznat na barvě vody. Modrá ze změní nakonec na hnusnou zelenou, potom jakousi hnědou a nakonec pod rafinerkou je voda samý olej :-). V Tamatave na nás čeká Richard, který nás převeze až do Mahambo, resortu La Pirogue, kde strávíme noc. Je to parádní místo na břehu Indického oceánu. Všude na trávnících se povalují drahokamy, jen je naložit a zpeněžit :-). Po ubytování jdeme na vynikající večeři a pak si ještě dáme ruméček a spát. Ráno nás čeká dlouhá cesta.
září 2018

2 komentáře

Sally
Sally, 29. listopadu 2018
Taky přeji hezký den a díky :-)
Darina
Darina, 29. listopadu 2018
Vy jste naprosto báječný Sally! Celé dny tady místo práce koukám na Cestolino a Vaše krásné fotky z cest. :)) Moc děkuji za ty popisky, je to skoro jako bych tam byla také. :) a hned se mi zase chce někam jet. Díky a hezký den. :)
Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Expedice Madagaskar 2018 - den pátý - Rezervace Palmarium a Nosy Aye Aye - 17. září

Vloženo: 27. listopadu 2018
Protože nám resort Palmarium nezajistil nocleh tak, jak měl Richard objednáno a ve Fantazii se nevaří, museli nám bezplatně zajistit lodní dopravu mezi resorty. A tak nás ráno, po odjezdu Richarda, odváží do Palmarium beach na snídani. Není to špatné, ale ta obsluha to je ještě snad víc jak mura-mura. Nakonec to zvládneme a loď nás veze do Rezerve Palmarium. Vyjdeme nahoru k recepci a tady nám dají místního průvodce, který to s námi projde. Pedro se, po prvním setkání s Lemury Vari, vrací do restaurace a tam na nás čeká. No a my pokračujeme dál. Prvně se setkáváme s Lemury Vari, poté Lemury černými a hnědými, s Lemurem korunkatým a nakonec s Babakoto, což je Indri indri. No je to paráda. Plni dojmů se vracíme do restaurace na oběd, kde se opět potkáváme s Pedrem, lemurem Vari a pak ještě s jedním mladým párem, který s námi plul na lodi. Slečna dostává z lemura pomalu hysterický záchvat, a tak ho obsluha odhání. Když ho chce vyhnat i od nás, tak se ho zastáváme. Za to se nám odvděčí tím, že Květě vychlastá ananasový džus :-) Po návratu na Fantázii se projdeme po okolí, jdeme se vykoupat do nádherného jezera a já si musím vyprat košili, co mi pos...ral lemur. No a večer jedeme ještě s Květou na Nosy Aye Aye, a to je další zážitek. Ti lemuři Aye Aye (Ksukol ocasatý) jsou tak hnusní, až jsou krásní. Nádherný den plný zážitků končíme sklenkou dobrého rumu na resortu.
září 2018

Žádný komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Expedice Madagaskar 2018 - den čtvrtý - rezervace Voi, Manambato, Fantazia Palmarium - 16. září

Vloženo: 26. listopadu 2018
Ráno vstáváme a rovnou balíme kufry. Ještě před snídaní nám je batóžnici odnesou k autu a naloží je. My se mezitím nasnídáme a pak pokračujeme rovnou do Národního parku Analamazaotra, rezervace Voi. Asi po dvou hodinách už vyrážíme směr Manambato, kam se dostaneme nejen po silnici, ale i po tankodromové cestě. V přístavu si dáme oběd a rumíček a lodí po kanále a jezeře jsme přepraveni do resortu Fantazia Village na Palmariu.
září 2018

Žádný komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Expedice Madagaskar 2018 - den třetí park Mantadia, Lemur Island Vakona - 15. září

Vloženo: 26. listopadu 2018
Ráno po snídani na nás čeká džíp, který nás převeze asi 30 kilometrů do Národního parku Mantadia. Jedná se o původní deštný prales, ale je tady příjemně. Lemury hledáme a občas i nějakého zahlédneme. Poté nás odvezou do hotelu Vakona, kde si dáme velice dobrý obídek a máme potom pokračovat na lemuří ostrov. Vzhledem k tomu, že je tam plno, vezmou nás nejprve mezi krokodýli a želvy, přátelíme se i s Fosou, bohužel je v kleci. No a pak nás konečně čekají zážitky s lemury. A ty tedy opravdu jsou a nejen Květa si to parádně užívá. Večer už jen na noční prohlídku lesů okolo silnice a pak spát. Ráno se do parku ještě vrátíme a pak nás čeká cesta na jezero.
září 2018

Žádný komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Expedice Madagaskar 2018 - den druhý - průjezd Tanou, Lemurs park, Reserve Peyrieras 14. září

Vloženo: 26. listopadu 2018
Kruté ranní vstávání v 6:00 hodin po necelých 5 hodinách spánku. Ale nakonec vstaneme, sbalíme, čekáme na směnárníka a pak jako boháči s 3.900.000,- Ari jdeme na snídani. Po snídani nás čeká průjezd Tanou, potom Lemurs park, zpátky přes Tanu se zastávkou v OC na kávu do dalšího parku - Reserve Peyrieras a po asi hodinové prohlídce odjezd do Andasibe na nocleh. Jsme ubytovaní v hotelu Feeon ´ny Ala. Po večeři jdeme, příjemně unaveni, spát a těšit se na ráno.
září 2018

Žádný komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Expedice Madagaskar 2018 - den první - cesta na Madagaskar 13. září

Vloženo: 26. listopadu 2018
Více než dva roky plánovaná a připravovaná cesta začíná. Vyrážíme autem 13. září ve 2:15 z Brna na letiště do Vídně, kde necháváme auto na parkovišti a letíme s přestupem v Paříži do Antananarivo. Celkově cesta trvá i s přestupem asi 15 hodin. Ale to všechno, teprve začne.
září 2018

Žádný komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Skotsko 2011 - Rosslyn Castle, Rosslyn Chapel, Kircklandy loučení s tuleni 26. června

Vloženo: 24. října 2018
Návštěva Rosslynské kaple byl totální propadák. Přestože zde měl platit turistický pas, nepřiznali nám to a obrali nás skoro o 24 liber (za 3 flósky). je vidět, že se okrádá všade. Za ty love však nic k vidění. Kaple byla zvenku pod lešením a uvnitř také. Na turistickém pasu byla kaple vypsaná a nad pokladnou bylo logo též. Ale ze strany pokladních - NEZÁJEM. Bonbónkem na celém tomto výletě bylo rozloučení s tuleňama, kteří na nás ze skal hókali a hókali a my se pomalu chystali na návrat a na domášov.

2 komentáře

Sally
Sally, 26. října 2018
Všude a nikde :-) Začínáme cestovat až teď, ale nikdy nás nebavilo ležet na místě. A není čas to sem všechno naskládat, to Skotsko jsem dal rychle jen pro to, že je o něho zájem :-)
Adam
Adam, 26. října 2018
Sally, kde jste tak všude byl? Vypadá, že toho máte na kontě opravdu hodně dle alb, co jsem tak projížděl.
Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.