Cestolino.cz Sally Fotografie

Fotografie uživatele Sally

Expedice Madagaskar 2018 - den 20. - přesun z Ambositra do Tany 2. října

Vloženo: 17. prosince 2018
Všechno krásné jednou skončí a tak se přesunujeme z Ambositra do Tany. Čeká nás okolo 250 kilometrů a prohlídka Tany. Po cestě se zastavujeme v hospůdce na kačení hody a pak v typickém Malgašském obydlí, které si prohlédneme a koupíme nefalšovaný madagaskarský hrášek :). Do Tany ale dojedeme dost pozdě na to, abychom stihli nějakou prohlídku, a tak alespoň zvládáme trh, kde utrácíme zbytky tisíc Ariarů. Skoro za tmy odjíždíme směr letiště se zastávku v obchodním nákupním středisku, abychom dokoupili ještě nějaké případné zásoby. na letišti se rozloučíme s Richardem a jdeme se pomalu připravovat na odlet. Netušíme ale, co nás čeká :-(. Filcunk na letišti ze strany zaměstnanců Air France, nemožnost dokoupit si nabízenou (mejlem) nadváhu. Celkové jednání Air France, které ale nemá cenu dále rozebírat.
říjen 2018

2 komentáře

Sally
Sally, 26. prosince 2018
A byly krásná, veliká :-)
Darina
Darina, 25. prosince 2018
Aaa má oblíbená květina Strelicie :) krása
Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Expedice Madagaskar 2018 - den devatenáctý - přesun z Ifaty do Ambositra 1. října

Vloženo: 17. prosince 2018
Tak už nám to pomalu končí. Vstáváme v 4:30 h a dnes zvládneme naložit kufry bez batóžniků. V 5:10 už opouštíme už resort Maroloko a míříme přes Tuleár (Toliara) směr Ambalavao a Ambositra. Čeká nás okolo 700 kilometrů, a to je hrůza. V 18:30 h, asi 70 kilometrů před Ambositra, nás zastaví vojensko policejní patrola a že dál nejedeme, že se čeká na další vozisdla a vyjede se až v 19:30 h. Na RN7 občas bandité přepadávají vozidla a okrádají posádky, takže to máme s ozbrojeným doprovodem. Takže místo v 21:00 hodin dorazíme do motelu ve 22:00 hodin po 71 kilometrech úmorné jízdy, a máme toho všichni dost. I já dokonce v jednu chvílu usnul. Elektřina zatím funguje, takže se ubytujeme a jdeme spát. Zítra ještě dalších 250 kilometrů.
říjen 2018

Žádný komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Expedice Madagaskar 2018 - den osmnáctý - Ifaty a rezervace Reniala 30. září

Vloženo: 17. prosince 2018
Poslední oddychový den. Ráno se projdeme po pláži a během chvíle máme utraceno 50 tisíc (MGA). Pak s Květou čekáme na "zebu taxi", které nás odveze do rezervace Reniala, kde konečně uvidíme i nejstarší baobab, který má asi 1200 let a převýchovu lemurů kata. Pak nás zavedou do "želvária", kde mají zabavené želvy určené na asimilaci a vypuštění do volné přírody. Po prohlídce této rezervace nás čeká pochoutka, a to čerstvě nalovení mořští ježci a ústřice. Byla to mňamka (i když jen pro někoho). Odpoledne balíme a ještě jdeme naposledy vyzkoušet vody Mozambického kanálu a navečer nás Richard převeze do vedlejší hospůdky na ještě lepší mňamku. Na večeři máme langusty, mořské cikády a jako zákusek ústřice. Kulturní vložky zařídí Pedro, který u ohně zapěje "Mé hejno kondorů". Po vrčeři odjedeme zpět na náš hotel Maroloko a jdeme dobalit a brzy spát, ráno a zítřek budou náročný.
září 2018

Žádný komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Expedice Madagaskar 2018 - den sedmnáctý - Doly na safíry Ilakaka, palírna a Ifaty 29. září

Vloženo: 17. prosince 2018
Dnes se naposledy přesunujeme na jiné místo, k Mozambickému kanálu, odkud již pak bude jen cesta směr letiště. Prvně se po cestě zastavíme ve vesničce Ilakaka, kde se seznámíme s historií a těžbou safírů. Pak nás čeká ještě jedna zastávka, a to ve vesnici, kde se všude pálí domácí rum (kořalka). Základní surovinou je cukrová třtina, tamarind a voda. Způsob výroby je dá se říci předpotopní, ale funguje. Podle Plecha, který jediný kořalku ochutnal, je ale dobrá a pitelná. Přesto jsme si nikdo nekoupili. Odsud se zastavíme ještě v městečku Toliara, kde se naobědváme a shlédneme místní trhy a předvolební kampaň. Pak už rovnou do Ifaty na hotel. Parádní ubytování a parádní moře. Akorát obsluha je skutečně mura-mura.
září 2018

Žádný komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Expedice Madagaskar 2018 - den šestnáctý - Park Isalo a Ranohira 28. září

Vloženo: 12. prosince 2018
Ráno po snídani v 7:10 h se vypravujeme (jen Květa a já) zakoupit vstupenky do parku Isalo a v 8:00 nás Richard vysazuje před brodem, přes který se už bojí přejet autem (jiná auta stejného typu však přejedou). My s průvodcem ze kmene Bara pokračujeme ještě asi 1,5 km ke vstupu, kde nám zkontrolují vstupenky a platbu za průvodce. Dopoledne procházíme část "savany" a spouštíme se nakonec do kaňonu, kde nás čeká zaplacené barbecue. Předtím se ale potkáme s několika místními lemury kata, kteří už při krmení banánem tak opatrní nejsou. Ale dá se s nimi komunikovat. Při obědě nás měli lemuři "otravovat", ale nakonec tomu tak nebylo. S dalšími jsme se potkali po obědě, dostali též nějaký ten banán, ale nakonec nám místní řekli, že to není bezpečné, že by nás mohli lemuři pokousat. Ale ani to se nestalo. Druhá část výpravy se odehrává v kouzelném zeleném kaňonu, kde jdeme stále okolo potoka až k černému a modrému jezeru, navštívíme i kaskády. Park Isalo je nazýván madagaskarský Grand Canyon, a fakt to stojí za to. Naše trasa měřila asi 10 km po rovině + k tomu to převýšení. Navečer jsme se, utahaní, ještě šli na šontík po dědince Ranohira.
září 2018

Žádný komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Expedice Madagaskar 2018 - den patnáctý - Ambalavao, rezervace Anja, cesta do Ranohira 27. září

Vloženo: 12. prosince 2018
Ráno nás čeká, po snídani, návštěva největšího trhu zebu v Ambalavao. I když hlavní trh proběhl už včera (ve středu), i dnes je ještě z čeho si vybírat, zebu je dost. Vzhledem k tomu, že jsme si nevybrali, vracíme se k autu a s námi i smečka malgašských dětí. Začneme jim rozdávat různé bonbóny a balonky, ale když už se děcka chovají až příliš drze, Richard je vykáže do patřičných mezí, zavíráme auto a odjíždíme směr Park Anja. Zde se vyskytují hlavně Lemuři kata, ale jak je psáno v některých cestopisech nebo i u některých CK, přísně zde dodržují zákaz krmení lemurů. Dokonce, i když člověk má licencovaného průvodce, tak se najednou za zády objeví i další - hlídači parku. Přesto i zdejší kontakt s lemury byl zážitkem. Po 2 hodinách se vrátíme k autu a odjíždíme směr Ranohira, kde jsme poprvé (a naposledy) ubytováni v hotelu s bazénem. Ubytujeme se, někdo si jde zaplavat do bazénu, dáme si mandlovicu a v 17:30 h vyjíždíme směr "La Fenetre de Isalo", kde budeme pozorovat západ slunce. Po cestě potkáváme ozbrojeného vojáka a policistu, a tak nám Richard vysvětlí, že tam nedávno banditi přepadli a okradli skupinu turistů, takže toto opatření. Po západu slunce se vracíme zpátky na hotel, večeřu a spát :)
září 2018

2 komentáře

Martinan
Martinan, 7. srpna 2019
:)
Adam
Adam, 14. prosince 2018
Wau úžasné fotky opět!
Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Expedice Madagaskar 2018 - den čtrnáctý - rezervace Ranomafana a cesta do Ambalavao 26. září

Vloženo: 10. prosince 2018
Ráno opět brzké vstávání po šesté hodině, a v 7:00 hodin už vyjíždíme do místního městečka na čučku. Na trhu mají zajímavé věci, třeba i sandále z pneumatik, ale hlavně co tu mají, je RUM v plastových čtvrtlitrových butýlkách. Netrvá dlouho, a místní trh je bez rumu. Během chvíle máme nakoupeno 40 flašek RUMU, což je 10 litrů celkově. Místní z nás mají ................¨ Během procházky trhem nás potkávají stáda zebu, což trvá potom i celou cestu do Národního parku. Tady jsme celkem asi 3 hodiny. Plech a Pedro se v půlce odpojí a jdou si odpočinout na vyhlídku, já s Květou pokračujeme dále za lemurama, což se i vyplatí. Poté se opět spojíme a pokračujeme dál. Čeká nás dneska cesta do Ambalavao, kde je největší trh zebu na Madagaskaru. Bohužel dneska už nestíháme, a tak půjdeme na trh "den poté", trhy jsou totiž ve středu, a to je dnes. Na okraji Ambalavao však navštívíme místní dílnu na zpracování hedvábí z kokonů místních divokých bourců a poté, přímo v hotelu Bougainvilliers, dílničku na výrobu ručního papíru Antaimoro. Pak už nás čeká jen večeře a spát.
září 2018

Žádný komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Expedice Madagaskar 2018 - den třináctý - přejezd z Antsirabe do Ranomafana 25. září

Vloženo: 10. prosince 2018
Ráno vstáváme po šesté a po snídani již v 7:45 odjíždíme směr Ranomafana. Prvně se po cestě zastavujeme před Ambositra v řezbářských dílničkách, kde mají úžasné věci a taky zde hned zanecháváme po pár tisících. Samozřejmě Ariarů. Hned za chvilku se zastavíme v kavárničce, kde si někdo dává čaj a někdo krabí polévku. Je sice plná masa, ale se spoustou skořápek a nakonec chuťově nevýrazná. Odsud dále pokračujeme do Ambositra, kde se podíváme do kláštera a chceme navštívit i místní katedrálu, ale ta je bohužel zamachlovaná. A tak tedy pokračujeme dál. Než dojedeme do Ranomafana, zastavíme se podívat na úžasné vodopády - Cascade Andriamamovoka. Pak už jen pár kilometrů do Ranomafana. Na hotel dorazíme v 17:00 hodin, a chceme se jít podívat i do "města", ale než se vybalíme a nachystáme, tak už je pomalu tma. Takže to necháme na ráno za světla.
září 2018

Žádný komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Expedice Madagaskar 2018 - den - dvanáctý Antsirabe, jezera Andraikiba a Tritriva 24. září

Vloženo: 4. prosince 2018
Dnes zůstáváme v Antsirabe, takže žádné balení. Ráno vyrážíme na jezera Andraikiba, které je zásobárnou pitné vody pro Antsirabe a pak k posvátnému jezeru Tritriva. K tomuto jezeru se váže pověst o dvojici mladých lidí, kteří zde skončili život pro nešťastnou lásku. Je to vlastně takový madagaskarský Romeo a Julie. Toto jezero také celé obejdeme a pak už se vracíme zpět do Antsirabe. Čeká nás zde návštěva několika řemeslných dílen, a to dílna na zpracování drahých kamenů, potom dílna na zpracování rohů zebu a následuje dílnička na výrobu různých kovových modelů a vyšívací dílna. Než zajedeme do hotelu projedeme se okolo nádraží, po hlavním náměstí, zastavíme se u termálních lázní a navštívíme též ulici Beňovského. Pak už jen večeře a nachystat na zítra.
září 2018

Žádný komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Expedice Madagaskar 2018 - den jedenáctý - Tana, Ambatolampy, Antsirabe 23. září

Vloženo: 4. prosince 2018
Ráno vyrážíme z Andasibe za husté mlhy a řítíme se rychlostí cca 40km/h sm,ěr Tana. Potřebujeme ještě vyměnit nějaké miliony, a tak směnárník se obětuje a i v neděli se nám bude věnovat. Pedro mrčí, že má hlad, ale to máme všici, a nějak to musíme vydržet. Nakonec se to všechno vyřeší a my, po výměně peněz míříme do známého obchodňáku na snídaňo oběd. Něco i pokoupíme a valíme dál. Po cestě máme plánovanou zastávku v Ambatolampy, kde shlédneme výrobu hliníkových hrnců. No ......... klobouk dolů, za jakých podmínek se hrnce (a nejenom hrnce) vyrábí. Pak už rovnou do Antsirabe, do hotelu na nocleh.
září 2018

Žádný komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.