Cestolino.cz Sally Fotografie

Fotografie uživatele Sally

Lefkáda 2019 - Mys Ducato a větrné mlýny - den šestý 21. srpna

Vloženo: 7. října 2019
Dnes se chystáme na úplný cíp ostrova, a to na Mys Ducato. Předloni jsme se sem nedostali, a tak si to letos vynahradíme. Nějak moc se s tím nemažeme, ze Studia Piratis vyrážíme až v 9:45 hodin. Po cestě si s námi trošku pohraje navigace a zavede nás tam, kam bych určitě normálně nejel, protože tam se sotva vyhnul auťák s cyklistou, natož dvě auta. A já si určitě nechci auto odírat. Ale co, nejsme jediní kdo tudy jede, a tak se najednou ocitneme ve vesničce Dragano. Jojo, kdybych jel dál po hlavní .............. Ale co už jsme to projeli a tak pokračuijeme dál na cíp. Když narazíme na směrovku Monastery Saint Nicolas, odbočím a jdeme se podívat. Vcelku zanedbaná zahrada, ale vlastní blízké okolí kláštera je upravené. Fotit a natáčet můžeme jen v exteriéru, uvnitř kláštera už ne. Tedy uvnitř kaple. Jsme zde celkem asi půl hodiny a pokračujeme dál k majáku. Dojedeme na parkoviště a k majáku Akratas je to asi ještě 300 metrů, tak to vyšlapeme po celkem pohodlné cestě. U majáku je jakási rodinka, posedává u stolu, maják je otevřený, a tak čekáme, až rodinka vypadne a budeme mít klid na focení vlastního majáku. A tak zatímci fotíme okolí, rodinka vše uklidí, zamče maják a valí pali. Zaváhali jsme, než jsme něco stačili udělat, jsou fuč. Tak se ještě chvíli kocháme kouzelnými panoramaty a zpátky do auta. Někde musíme dát oběd, a tak si vzpomeneme na Dragano a tavernu Sessoula. Je to po hlavní kousíček, (z majáku 18 kilometrů), obsluha příjemná, jídlo celkem dobré a po obědě nás čeká Kathisma beach. Jedna z mála písčitých pláží. Osádka auta za chvíli po obědě spí, a tak si jedu vlastně sám. Před Agios Nikitas odbočuji doleva k pláži. Sotva jsem sjel dolů, už mi bylo jasné, že to budeme otáčet. Na pláži narváno, zaparkovat nebylo kde, no hrůza. Tak jsem už ani nezkoušel pláž Megalo Petra a ani pláž v Agios Nikitas. Dnes to oželíme. Po cestě zpět jsem to vzal přes klášter Faneromeni, kde se šel Pedro podívat dovnitř, my zde byli předloni, a pak jsem to vzal na pláž Agios Ioannis k větrným mlýnům. Tak na koupání to tu určitě nebylo, ale dali jsme si frapé vkavárně Milos Orlof a pak už jen dojeli na Studio Piratis. Objeli jsme celý ostrov - 139 kilometrů.
srpen 2019

Žádný komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Lefkáda 2019 - Desimi beach a taverna Elena - den pátý 20. srpna

Vloženo: 7. října 2019
Tak dnes to bude jen přes kopec, pouhé 4 kilometry. Prvně sjedeme tam kam předloni, zaparkovat do Beach Camping Mavra. Jenomže, vedoucí kempu nás žene ven, že tam nemáme co parkovat, že parkoviště je vedle. Slušně se omluvím a odjedu hledat parkoviště a hle, ono je skutečně asi 50 metrů od kempu, čehož jsem si nevšiml. Zaparkuji, vybalímě se a stěhujeme se k vodě. Holky zůstali na Studio Piratis, ale přestože stan je primárně pro ně, Květa si ho od nich vypůjčila. Jsme zde něco přes poledne a pak ještě jedeme do Nikiany nakoupit. Po návratu vyzvedneme Cherry a Lilly a jdeme na velice dobrý oběd do naší známé taverny Elena. Zatím nás nikdy nezklamala, a tak ani dnes, jídlo skutečně vynikající. No a po návratu na Studio Piratis nás k večernímu vínečku přišly navštívit i místní kočičáci.
srpen 2019

Žádný komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Lefkáda 2019 - Nikiana Beach a vodopády Nidry - den čtvrtý 19. srpna

Vloženo: 7. října 2019
Ráno vyrazíme jen vedle, na pláž do Nikiany. Je sice hned vedle silnice, ale je zde na příjemném místě a ráno tu skoro nikdo není. Já si na sebe vezmu poprvé narozeninovou košili a holky, hlavně Lilly řádí v moři, Na oběd se stavíme v Restaurant Keramidaki směrem na Nidri, ale jsme trošku zklamaní. Taková trošku vlažnější obsluha a jídlo jsme měli i lepší. Ale nakonec to až tak hrozné nebylo. Vytahneme Pedra na vodopády Nidri, líbí se mu tady. Ale těch posledních 50 metrů už na to kašle :-). Když se vrátíme k autu, tak nakonec že si dá ještě kafíčko, a tak sjedeme do Nidri. Jedu zaparkovat na "naše" bezplatné parkoviště, ale za ty dva roky co jsme tu nebyli, ho upravili a zpoplatnili. Ale co, jsme na dovolené, a tak to neřešíme. Po kafíčku zase zpátky na Studio Piratis
srpen 2019

Žádný komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Lefkáda 2019 - Mikros Gialos Beach - den třetí 18. srpna

Vloženo: 7. října 2019
Dnes se jenom poflakujeme a relaxujeme na pláži Mikros Gialos Beach, která je 12 kilometrů od našeho ubytování. V 9:45 hodin už je problém zaparkovat, ale nakonec se podaří. Pedro si zakoupí lehátko a slunečník a nakonec zjistí, že má 5,- € slevu do místní taverny. Takže toho i využijeme a jdeme se posléze naobědvat tam. Holky si to tu užívají a nakonec jsme spokojeni všichni.
srpen 2019

Žádný komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Lefkáda 2019 - trh Lefkáda a Pefkoulia beach 17. srpna

Vloženo: 7. října 2019
V sobotu ráno vyrážíme do hlavního města Lefkády, abychom se podívali na trh a i něco nakoupili. Byl to spíš tržíček než trh, ale i tak jsme si vybrali. Potom jsem přejel na parkoviště u Archeologického muzea a šli jsme ještě na hlavní třídu. Za jedno dát si kafíčko a frapé, no ale hlavně nakoupit tekuté zásoby. Nejdříve jsme ale narazili na náš "likérový obchůdek" kde Pedrovi (a nejenom jemu :)) zasvítily oči, no a pak jsme zasedli do kavárny na kafčo. Pedro nezbytný doutníček ke kafíčku a já samotné frapé. Pak už jsme jenom zašli do vinotéky. Květa nejprve ochutnala vínečko, co jsme pili předloni a pak už jsme jen objednali 5 litrů. Prodavač nám ukázal na pětilitrovou krabicu, že je tam to samé, zaplatili jsme 10,- € a už se chystal Pedro. To ale prodavač zalapal po dechu, protože asi není obvyklé, když tři lidi kupují 2x 5 litrů vína :-) Pak už jsme se jen vraceli k autu, podívali se ještě do místní katedrály (předloni bylo zavřeno) a přesunujeme se do naší oblíbené hospůdky na oběd do Tsoukalades do Taverny Psaropoula. Oběd samozřejmě nezklamal a teď už se jenom vykoupat. Kousek odsud je Pefkoulia beach, tak jsme zajeli se, a dokonce se mi podařilo zaparkovat až dole. Rozhodili jsme stan a už valím do vody. Jenomže přístup stojí za prd, mimo to jsou vlny a tak se jen chvílu cachtám a pak vylezu ven. Květa ani Pedro se koupat nešli. Tak to asi za hodinu vzdáváme, sbalíme se a já si beru stan s tím, že ho složím nahoře na betonovém plácku, aby nebyl plný toho hrubého písku. Nevím, ale měl by dostat Nobelovu cenu asi ten, kdo vymyslí samoskládací stan, protože když už se mi to ani podesáté nedařilo, když si ostatní dělají prču z nebohého skládače, už jsme s tím "pitomým" stanem chtěl doopravdy praštit. Nakonec se podařilo a my odjíždíme zpět na Studio Piratis, zkulturnit se a nachystat něco na večer a samozřejmě co? Samozřejmě dobré bílé vínečko - to je lahoda.
srpen 2019

Žádný komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

ZOO Jihlava - komentovaná krmení

Vloženo: 1. října 2019
V sobotu 10. srpna vyrážíme za našima "adoptivníma děckama" do ZOO Jihlava. Máme zde už podruhé adopci Lemurů kata, a tak je chceme navštívit ještě před dovolenou. Ze začátku to vypadalo na pršení, což se záhy potvrdilo, ale později se vyčasilo a bylo fajn. Probíhalo akorát komentované krmení, které jsme si také užili, nejvíce však osobní kontakt s lemurama. Byl to parádně strávený den. Je vcelku zbytečné popisovat všechny zvířecí fotografie.
srpen 2018

3 komentáře

Gustawka
Gustawka, 27. listopadu 2019
mám to tam moc ráda
Sally
Sally, 4. října 2019
Normalne to nejde, ale existuji ruzne programy, kdy se clovek setka primo se zviraty. Lemuri jsou kouzelna zvirata. A nejvetsi zazitek je primo styk v jejich domovine.
Oxana
Oxana, 4. října 2019
Ty lemuři se tam asi normálně hladit nedají, že? To jde jenom, protože je máte adoptované? Nevíte zda se takhle někde dá přímo krmit/hladit zvířata? Ty lemuři by se mi moc líbili. Děkuji
Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Solnohradsko den druhý - Orlí hnízdo a Gollinger Wasserfall 13. 07. 2019

Vloženo: 30. září 2019
Ráno se hodně dlouho rozmýšlíme, jestli někam vyrazit nebo ne. Od noci totiž prší a ščí a tak nějak se to pořád střídá. Nakonec si řekneme, že třeba na druhé straně hor bude líp, a tak okolo desáté vyrážíme. Někde okolo Halleinu se začíná počasí umoudřovat, poteší nás i liška na cestě, ale než člověk stačil nachystat "fotografiho prístroj", byla fuč, a tak nám zbyla jen fotka z autokamery. Pomalu sjíždíme do městečka Berchtesgaden, kde nám oblsuha lanovky vysvětlí, že sice můžeme jet lanovkou, ale pak půjdeme ještě asi 30 minut pěšky na parkoviště, kam pohodlně dojedeme autem. Tak se vracíme k autu a jedeme na horní parkoviště Parkplatz Obersalzberg. tady zaparkujeme auto a jdeme hledat, odkad jede autobus na Orlí hnízdo. Průvodce jakési cestovky z Brna nerudně mávne rukou směrem k parkovišti busů. Jdeme si tedy koupit jízdenku a za 20 minut už nastupujeme do busu, který nás odveze nahoru. Opět ale začíná krápat. No nic, tak třeba nahoře bude lépe, nebo se to pos...e. A správně je za "B" :-). Nahoře je pěkně hnusně, jdeme si tedy zarezervovat zpáteční jízdu a pomalu se vypravujeme tunelem k zrcadlovému výtahu. Tam se ale fotit nesmí, takže z výtahu nemáme nic. Když vyjedeme nahoru, zhrozíme se. Všude okolo mléko a déšť. Tak se jdeme projít kousek k vyhlídce a po okolí, kdy se snažíme ve "světlých chvilkách" mezi mraky a mlhou pořídit alespoň nějakou fotku a video. Potom se jdeme trošku ohřát do restaurace, dáme si něco málo k jídlu - pravou maďarskou gulášovou polévku :-D, panáčka a něco teplého na zapití. Ani nečekáme na náš odjezd, povolí nám odjezd dřív, a mažeme zpátky do údolí. Ani se nijak nezdržujeme, jen projdeme obchod se suvenýry a vracíme se zpátky do Gollingu. Navigace si s námi trošku zahrává, varuje nás před uzavřenou cestou a vzhledem k tomu, že nevím co a kde je na dálnici uzavřeno, jedeme po okresce. To ale ničemu nevadí, poznáváme i vesničky v okolí, a když mi navede na Wasserfallstrasse, odbočíme a jedeme k vodopádu. Přece jenom je po dešti a tahat sem chudáky malé holky, to by pak musely do sprchy. Vystoupíme z auta a kap, kap, začíná pršet. Když koupíme vstupenky do lesy, začíná houšť a když dojdeme k vodnímu mlýnu, začne scát. Pedro se schová pod přístřešek, já s Květou pokračujeme dál, kdy u vodopádu už regulerně ščí. Rychle pár fotek a video a honem do auta, do sucha a tepla. Pak už odsud rovnou na hotel. Tam je přece jenom líp než v uplakaném městečku. Bohužel dnešní den se, co se týče počasí, vůbec nevydařil, ale náladu nám to nakonec nezkazilo.
červenec 2018

1 komentář

Gustawka
Gustawka, 27. listopadu 2019
ráda bych se tam podívala
Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Solnohradsko den první - Golling a solný důl Hallein 12. 07. 2019

Vloženo: 27. září 2019
Jako jeden z dalších dárků k šedesátinám jsem dostal pobyt v Gollingu v solných horách v Rakousku. Kombinovali jsme různě cestu tak, abychom viděli vše, co vidět chceme. Účast jsme nabídli i Pedrovi, který nadšeně souhlasil. Tak jsme mu objednali jednolůžkový pokoj a mohlo se vyrazit. Z Brna vyjíždíme za deště, a tak to je až do Gollingu, pouze s menšími přestávkami. Ubytujeme se na hotelu a hned vyrážíme směr Hallein do solných dolů. Sotva zaparkuji, spustí se obrovský slejvák. Takže jen tak přejdeme do obchodu se suvenýry, potom koupit vstupenky, převléci se do "fáraček" a honem do dolu. Prohlídky stojí za to, člověk se sveze důlním vláčkem, sjeli jsme po havířských skluzech, projeli se po podzemním jezeře a pak jsme zase nastoupili na eskalátory a vláčkem vyjeli ven. Byl to parádní zážitek. Po dešti ani památka (skoro) atak jsme se vypravili zpět, vzali naše jorkšírky a šli se projít po štatlu. Krásné historické horské městečko.
červenec 2019

2 komentáře

Gustawka
Gustawka, 27. listopadu 2019
tam muselo být krásně
DanaDianaNoymi
DanaDianaNoymi, 29. září 2019
nádhera
Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Levandulový festival Tihani 22. června 2019

Vloženo: 4. září 2019
Ráno nám nějak zaspává budík, a tak to máme hezky na knop, ale stíháme. Sice ne čas srazu, ale čas odjezdu v pohodě. Vyrážíme do maďarské "Prováns" na levandulové slavnosti. Po celé Tihani to voní levandulí, a tak po procházce městečkem jdeme ještě dolů na sportoviště k jezerum, kde se koná ten největší trh. Věcí a věcí z levandule, vynikající točené levandulové pivo, i tady něco utratíme. Pak se vydáme do kavárny Pedro bez Pedra na posezení. Staropramen s levandulí není špatný, ale levandulová pálenka nás naprosto neoslovila. A tak tedy kafíčko a zase dál. Opět se projdeme městečkem nad Balatonem, zastavíme se v Csárdě na oběd a pak přes stánky po cestě k parkovišti už na sraz. Utratíme ještě nějaké ty forinty a pak už rovnou odjezd do Brna. Bohužel na pole to časově nevyšlo (kdyby se chtělo .....). Někteří se stačili i vykoupali v Baltonu.
červen 2019

1 komentář

Gustawka
Gustawka, 27. listopadu 2019
nádhera
Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Dárkové Luhačovice - den třetí - 8. června 2019 _ okolo Luhačovické přehrady

Vloženo: 4. září 2019
V neděli po snídani vyrážíme na "šuntík" okolo Luhačovické přehrady. Je to vcelku příjemná procházka a po cestě se zastavíme v bufetu na kratičkou přestávku, měli tu fakt dobé pivo :-). Pak to vezmeme okolo starého zchátraleho svazáckého hotelu a v Luhačovicích se zasrtavujeme v pizzerii na oběd. Čekáme podstatně delší dobu než někde na jihu Evropy, obsluha "mura mura" a jídlo, no dalo se. Pak si to namíříme k jezírku lásky, ale cesty zde jsou prachmizerně turisticky značené, chudáci starší lázenští hosté. Pak už jen seběhneme dolů do města, koupíme ještě nějaké lázeňské oplatky a valíme do hotelu Holky musí zkontrolovat zda jsme jim sbalili všechno co měli s sebou (hlavně myšičky a balonky) a pak už jen zbývá se vyspat a dopoledne dom. Přídělový systém k večeři na zákusky byl opět stejný a ta svíčková? Vařené hovězí maso v neochucené vodě a možná upravená páteční omáčka ze čtvrtka upravená do podoby svíčkové. A stěžovat si? Komu, když prý Ukrajinci v kuchyni nerozumí. A něco k jezírku lásky: Nedaleko Luhačovic se nachází oblíbené místo vycházek lázeňských hostů i samotných obyvatel Luhačovic, malá přehradní nádrž postavená za účelem zásobárny vody pro lesní zvěř, Jezírko lásky. Jezírko má rozměry 30 x 60 m a je hluboké asi 1 m. Podle pověstí je pro štěstí v lásce, manželskou stálost a věrnost potřeba omočit v jezírku levý ukazováček. Okolí jezíra je vhodné pro pěší turistiku i cykloturistiku.
červen 2019

1 komentář

Gustawka
Gustawka, 27. listopadu 2019
je tam krásně
Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.