Cestolino.cz Sally Fotografie

Fotografie uživatele Sally

Dárkové Luhačovice - den druhý - 7. června 2019 _ Vizovice a let Cesnou nad Valachy

Vloženo: 4. září 2019
V pátek jdeme v hotelu Harmonie na první snídani a já jsem velice překvapen kvalitou kávy. Nakonec jsem ji nedopil, protože i Melta je lepší než to, co zde nabízeli z automatu. Přemýšlíme co s volným dopolednem, a nakonec padne návrh na návštěvu Vizovic. Všude totiž kam jsme chtěli, bylo zavřeno :-(. Navštívíme zámek, projdem si trasu "B" a před návštěvou zámeckého parku se zastavíme v místní čokoládovně. Co nádherných věcí tu mají, že spolehlivě podráždí chuťové buňky. A ta skvělá horká čokoláda s chili nebo indická. Ještěže jsme se tu zastavili, bylo to moc dobré. Pak jsme tedy vyrazili do parku a honem na hotel vyvenčit holky a pak na letiště v Luhačovicích, kde jsme měl zaplacený vyhlídkový let Cesnou. Bylo to paráda, úžasný zážitek, ale nakonec jsem naznal, že let něčím takovým asi není až tak pro mne. Když jsme přistáli byl můj první dotaz na pilota, zda se mu už tam někdo pogrcal - v jeho případě bych byl první :-D. Ale až na ten můj žaludek to fakt bylo betálné. Po návratu na hotel nás čekala masáž, bazén a nakonec chvilku posezení v místní restauraci. Ale se smíšenými pocity jsme si šli pro zákusek po večeři s přídělovým systémem. To jsme ještě nikdy nikde nezažili. A vůbec strava jako taková. Za stejnou cenu jsme měli kdekoliv v cizině podstatně bohatší menu.
červen 2019

1 komentář

Gustawka
Gustawka, 27. listopadu 2019
je tam krásně
Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Dárkové Luhačovice - den první - 6. června 2019 _ Luhačovice

Vloženo: 4. září 2019
K šedesátinám jsem od své drahé polovičky mj. dostal i relaxační pobyt v Luhačovicích. V pátek jsme se po příjezdu do hotelu harmonie ubytovali a po obědě vypravili do lázeňského města Jurkovičovou alejí. Všude, nebo skoro všude je zákaz vstupů se psy a vjezd cyklistům. Jenomže, někde jsou zákazové značky jedny, někde druhé, někde vůbec. Jenomže po cestách bez značek se člověk dostane do míst, kde už zase zákazy jsou a obráceně. Dosti chaoticky značené cesty. Mj. od hotelů u přehrady, pokud chci jít pěšky, se zrovna bezpečně s psími miláčky na nádraží nedostanu. Není to až tak domyšlené. Ale i pobyt v retrohotelu se dal a Luhačovice i okolí - stálo to za to. :)
červen 2019

1 komentář

Gustawka
Gustawka, 27. listopadu 2019
moc se mi tam líbí
Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Výlet do Rakouska 1. června 2019

Vloženo: 3. září 2019
Na 1. června jsme si vyrazili na zájezd do Rakouska do čokoládovny Hauswirth Kittsee, pak jsme měli jet na podzemní sádrovcový důl Seegrotte a pak na zámek Franzcesburg. Jenomže cesovka, údajně kvůli dlouhotrvajícím dešťům, plavbu po jezeře vyloučila a místo toho byl náhradní program, a to růžové zahrady v Badenu u Vídně. Čokoládovna byla fajn, i jsme tu něco utratili, ale nikdo nám dopředu neřekl, že vlastně výroba nejede, a tak uvidíme jen budovu, stroje a prodejnu. Tak tady už to bylo o něčem velice dobrém. Hlavně ty kokosové koule s rumem, mňam. Pak jsme tedy pokračovali do Badenu, kde nás v parku čekalo snad tisíce rozkvetlých, ale i odkvétajících, růží. No a pak už na nádherný zámek Franzesburg. Ale vzhledem k času jsme to skutečně jen proletěli a záviděli těm, co se projížděli na loďkách a různých vodních výtvorech. Takže sem pojedeme určitě ještě jednou, hlavně strávit den v nádherném zámeckém parku.
červenec 2019

Žádný komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Velikonoce v Krakově - Den třetí - Krakov

Vloženo: 3. června 2019
V neděli se vypravujeme do města. Opět vynikající hotelová snídaně, kdy pomalu přemýšlíme, že to ještě zalomíme do postele :-), ale stejně jdeme zavolat taxi do města. Od včerejška podražilo, ale možná jen proto, že jedeme až pod Wawel. Zde je zákaz vstupu se psy, takže Květa s Pedrem jdou hodit sicnu na lavečku do parku pod hrad a já s Plechem valíme nahoru. Projdeme hrad, vrátíme se pro Květu s Pedrem a jdeme po nábřeží nejprve k Wawelskému drakovi a pak i k jeskyni. Odsud se vypravíme do kaziměře, kde si projdeme židovskou čtvrť, potom pod Wawel do restaurace "Pod Wawelem" na oběd a pak přes městský park opět na Rynek Glowny, kde Plech kupuje grilované koleno a vracíme se taxikem na hotel, teď už je to skutečně dražší, už nám počítají i psy, ale není to tak hrozné. No a večer ještě sauna a bazén a pak příprava na zítřejší odjezd.
duben 2019

Žádný komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Velikonoce v Krakově - Den druhý - Wieliczka a Krakov

Vloženo: 3. června 2019
Ráno vstáváme tak nějak normálně a po luxusní snídani se vypravujeme do solných dolů Wieliczka. Jsme tam asi za půl hodiny, najíždíme na první parkoviště u "Tieznia solankova" a vypravujeme se do dolů. Trošku zmatky se vstupenkami, ale okamžitě pochopíme, že výklad v cizím jazyce, tedy jiném než polském, se nám určitě finančně nevyplatí, a že polštině přece jenom rozumíme lépe. Projdeme si důl, poté ještě "Tiznia solankova" a valíme zpátky do Krakova. Vyzvedneme naše dvě hlídačky a vypravujeme se do města. Zjistili jsme, že taxikem je to pohodlnější, a tak se necháme do centra odvézt. Projdeme si velikonoční trhy, ochutnáme místní speciality jako bigos a pirohy, pak se projdeme ještě po okolí a v Dominikánských krámech si Květa dá ještě pirohy a já herinka na večeři. Pak jdeme najít někde taxi zpět na hotel a utahaní si po skleničce vína jdeme konečně spočinout do postele.
duben 2019

Žádný komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Velikonoce v Krakově - Cesta a den první

Vloženo: 3. června 2019
Letos jsme na velikonoce vyrazili do Krakova. A proč ne, historické město v době velikonoční musí být nádherné. Ubytování jsme si zajistili v hotelu Best Western Premier a po příjezdu se hned všichni ubytovali. Po ubytování jsme se chtěli někde navečeřet, ale pro ceny jídla a pití v hotelu jsme šli hledat něco v okolí, což byl obrovský problém. Nakonec jsme našli Pizzerii Eldorádo, kde měli velmi dobrou pizzu za rozumnou cenu. Po večeři jsme se se vrátili na hotel, to pivko si nakonec dali a večer ukončili v hotelovém bazénu a sauně.
duben 2019

Žádný komentář

Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Gyor - 2. března 2019 + odjezd

Vloženo: 20. května 2019
V sobotu vyrážíme na nákupy vynikajícího maďarského sektu a nějakých klobásek. Ještě se chceme projít po městečku, ale prší, což vadí především holkám (všem :-)), a tak se brzy vracíme na hotel. Zaopatříme holky a vypravujeme se do termálů. Vzhledem k tomu, že sem jezdíme často, už se ani nevybavujeme "jako Homolkovi" jídlem, ale dáme si ho v místním bufetu. A na dlouho naposledy, protože za ty nemravné ceny se můžeme najest kdekoliv venku. Za smažený sýr s hranolkama, 4 dcl piva a "pečené" malé koleno s chlebem zaplatit v bufetu 7100 HUF ..... Celé odpoledne se vyhříváme v lázních, navečer se sebereme a jdeme za psiskama, ať nejsou zase tak dlouho sami. Vyvenčíme je a jdeme navštívit Halascsardu, která nás při procházce zaujala. A udělali jsme dobře. Při cimbálovce jsme se výborně najedli, zaplatili o něco více jak v bufetu (10500 HUF) a bylo nám fajn. Cherry potom ještě zkontrolovala, zda jsme jim všechno sbalili dom a v nedělu víkend v Gyoru skončil.
březen 2019

3 komentáře

Sally
Sally, 28. května 2019
No v tom bufetu to bylo jen jedno pivo. Ale ve meste se da najest i za rozumnou cenu.
Kamila-Pechová
Kamila-Pechová, 28. května 2019
Ta cena za smažák, koleno a 2 piva je koukám dost. Je v Gyoru všude tak draho?
Martinan
Martinan, 22. května 2019
:)
Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Gyor - 1. března 2019

Vloženo: 20. května 2019
Rozhodli jsme se, za poukázky získané z věrnostního programu Cestolino, že si vyrazíme na prodloužený víkend do maďarského Gyoru. Ubytovali jsme se v hotelu Rába a vyrazili hned do města na oběd. Našli jsme sympatickou restauraci, kde jsme si sedli ke stolu, a když přišel číšník a zeptal se "Menu?", tak jsme mu souhlasně odpověděli. Netušili jsme však, že tím nemyslel jídelní lístek, ale skutečně menu. Pak nám přišel jídlo ukázat a my si nakonec vybrali. Nebylo to až tak špatné, ale bylo to za rozumnou cenu. Po obědě jsme se vrátili na hotel pro jorkšíří holky a vyrazili do města. Bylo krásně, tak jsme se příjemně unavili a večeři už dali v hotelu Rába. Poprvé jsme si dali tatarák po maďarsku, a také hned naposledy. Jinak pátek proběhl v pohodě, hotel také ušel, a tak jsme se jen nachystali na zítřejší nákupy a lázně.
březen 2019

3 komentáře

Sally
Sally, 30. května 2019
Užili jsme si to :-)
Dáša
Dáša, 28. května 2019
Sally, jsme moc rádi, že jste poukázky takhle krásně využili. :) vypadá to na prima odpočinek. :)
Martinan
Martinan, 22. května 2019
:)
Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.

Expedice Madagaskar 2018 - den 21. - odlet na domášov 3. října

Vloženo: 17. prosince 2018
Úžasná dovolená na Madagaskaru skončila a nám zbývají jen krásné vzpomínky na "Divoký a nespoutaný Madagaskar, zemi neomezených možností". Velume Madagaskar :)
říjen 2018

1 komentář

Darina
Darina, 25. prosince 2018
Parádní výhled :)
Pro vkládání komentářů se musíte přihlásit. Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se.